Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Indykator do wyszukiwania formacji harmonicznych ZUP v. 146
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie chodzi mi o sumowanie wolumenu z danego swingu (jak na rysynku ponizej)...JAREK67 pisze: Główną jednak kwestią jest sposób wyznaczania swingów, które są podstawą dla sumowania tych wolumenów.
... tylko o wyznaczenie zakresu wsparcia/oporu (żółte obszary na rysunku poniżej) z high/low pojedyńczej dziennej świecy o wysokim wolumenie.

Nic nie robiłem. Wrzuciłem wskaźnik, którego szukałeś.Gamboll pisze:
Z drugiej strony jednak dalej nie wiem jak to zrobiłeś.
Na Twoim skrinie z edytora widać, że ktoś coś próbował dodać, może obsunął mu się palec i wkleił coś przez przypadek z innego a w pospiechu zamykając platformę zapisał zmiany albo...... no właśnie.
No nie powiedziałbym, że to jest błaha sprawa, wręcz przeciwnie.Gamboll pisze: nie zawracać tobie głowy błahymi sprawami,pozdr
Nieświadomie ugryzłeś kawałek ważnego tematu jakim są wskaźniki, pytanie co dalej z tym zrobisz?
Jaki proces? Proces myślowy programisty, który go napisał, kolejnych modyfikujących, dlaczego działa lub nie?Gamboll pisze:Chciałbym zrozumieć ten proces
Po dwóch dniach, ten masz z głowy oczywiście z lekkim niedosytem. Nie chciałem Cie zmartwić tym, spokojnie, tu jeszcze parę innych na Ciebie czeka.

A tu masz link do FF Tunnel v3-1.mq4. Niestety sporo osób nawet nie podejrzewa, że takie coś może mieć miejsce.
Ok starczy tego smucenia, przemyśl sprawę kolorowych kropeczek, to Twój czas.
Między kolejnymi wskaźnikami, dla relaksu przejrzyj ten temat.
Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein
Na pewno było ale grzebie w tym olbrzymim temacie i nie widzę, chodzi o wskaźnik który zaznaczył by świece powyżej określonej wartości, powiedzmy że większość świec ma wysokość 10 pip a chciał bym zaznaczyć na wykresie większę świece jakimś wskaźnikiem.
Witam
Poszukuje wskaźników popytu-podaży. Czy ktoś może pomóc w tym temacie?
Google zawsze służy pomocąmateusz1 pisze:Witam

https://www.google.pl/search?client=ope ... icator+mt4
Do wyboru, do koloru.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Wlasnie czy dalo by sie napisac taki wskaznik?JAREK67 pisze: Z tego co widzę, to wolumeny (walut i indeksów giełdowych) są pobierane z kontraktów notowanych na CME. To jest do ogarnięcia jeśli się ma te notowania zaciągane do MT4. Główną jednak kwestią jest sposób wyznaczania swingów, które są podstawą dla sumowania tych wolumenów. To jest indywidualne autorskie rozwiązanie "SI". Pierwsze co mi przychodzi do głowy
to skoordynowanie wolumenów z jakimś Zig-Zagiem. To na początek. Dalej można by rozwijać pomysł.
-- Dodano: 17 lut 2014, 15:05 --
zdjecie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
właśnie się piszemateusz1 pisze:Wlasnie czy dalo by sie napisac taki wskaznik?JAREK67 pisze: Z tego co widzę, to wolumeny (walut i indeksów giełdowych) są pobierane z kontraktów notowanych na CME. To jest do ogarnięcia jeśli się ma te notowania zaciągane do MT4. Główną jednak kwestią jest sposób wyznaczania swingów, które są podstawą dla sumowania tych wolumenów. To jest indywidualne autorskie rozwiązanie "SI". Pierwsze co mi przychodzi do głowy
to skoordynowanie wolumenów z jakimś Zig-Zagiem. To na początek. Dalej można by rozwijać pomysł.
-- Dodano: 17 lut 2014, 15:05 --
zdjecie

Naprawde?
Moge liczyc ze na to ze podzielisz sie swoja wiedza i efektami pracy w tym temacie
Pozdrawiam
Moge liczyc ze na to ze podzielisz sie swoja wiedza i efektami pracy w tym temacie

Pozdrawiam
Jak napiszesz Jarku to wrzuć - jeden i drugi - bo ciekawe te wskaźniki cholernieJAREK67 pisze:właśnie się pisze