Ciekawe wskaźniki do MT4
Na pewno można napisać wskaźnik który byłby zniesieniami fibo i gdzie możnaby zmieniać (true/false), które zniesienie ma być widoczne. Nie wydaje się to trudne do napisania... A może już nawet taki jest? Jeśli tak to też byłbym za niego wdzięczny
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
No dobra. Poszukałem i chyba coś znalazłem.eni1 pisze:Czy ktos wie czy (i jak) można zdefiniować własne poziomy Fibo i ustawić je jako domyślne? W edycji poziomów brak niestety magicznego przycisku "Set as defaults".
Pozdrawiam,
eni
http://codebase.mql4.com/1003
Są tu dwa wskaźniki. Za wcześnie na hurra optymizm, ale napisałem do autora może mi cos podpowie. Na razie można wyswietlać wartość ceny przy wartości procentowej.
No tak, ale po wybraniu "Domyślne" znowu masz po staremu i musisz sie od nowa naustawiać.
Tylko że chciałbym podegrac jakoś te domyślne ustawienia na swoje wartości. Albo jeszcze lepiej gdyby można byłoby odczytać który obiekt jest aktualnie zaznaczony (wybrany myszką), to mozna by napisac programik modyfikujacy tylko wybrane poziomy dla pary punktów. Tylko że w opisie mql4 nie znalazłem takiej właściwości obiektu.
Tylko że chciałbym podegrac jakoś te domyślne ustawienia na swoje wartości. Albo jeszcze lepiej gdyby można byłoby odczytać który obiekt jest aktualnie zaznaczony (wybrany myszką), to mozna by napisac programik modyfikujacy tylko wybrane poziomy dla pary punktów. Tylko że w opisie mql4 nie znalazłem takiej właściwości obiektu.
To sie zgadza.eni1 pisze:No tak, ale po wybraniu "Domyślne" znowu masz po staremu i musisz sie od nowa naustawiać.
Ja widze inne rozwiazanie i chyba jedno z prostrzych. W kodzie wskaznika ustalasz sobie wartosci i zapisujesz wskaznik z nowymi ustawieniami. Zrobisz sobie kilka wariantow jakie ci pasuja. Potem tylko naciskajac odpowieni wariant ryujesz fibo z wczesniej uslonymi wartosciami. Wydaje mi sie, ze takie rozwiazanie byloby najszybsze. Nievinny mial kiedys w swojej fibo paczce wlasnie rozne ustawienia poziomow, ale minusem tego bylo, ze jak na wykresie miales trzy fiba to zmienialo parametry wszystkim trzem.

Jeszcze jakby byla mozliwos odznaczania niepotrzebnych wartosci przez funkcje true lub false to byloby super. Wykres zrobilby sie bardziej czytelny a tak to trzeba czasami strasznie meczyc oczy

Pozdr
Jeżeli chcesz się bawić MQL-em to napisz własny wskaźnik który narysuje ci wybrane przez ciebie poziomy. Kilka poniższych linijek kodu może być pomocne:eni1 pisze:Tylko że w opisie mql4 nie znalazłem takiej właściwości obiektu.
Kod: Zaznacz cały
ObjectCreate(fibonameg, OBJ_FIBO, 0, 0, 0);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_PRICE1,fiborange_g);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_PRICE2,fiborange_d);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_TIME1,datafibo1);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_TIME2,datafibo2);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_RAY,0);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_STYLE,5);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_LEVELSTYLE,styllini);
//Tutaj ustalasz ile poziomów ma zawierać wskaźnik
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_FIBOLEVELS,5);
//Tutaj (właściwości obiektów) ustalasz wartości każdego poziomu
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_FIRSTLEVEL+0,0.50);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_FIRSTLEVEL+1,1);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_FIRSTLEVEL+2,1.618);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_FIRSTLEVEL+3,2.118);
ObjectSet(fibonameg, OBJPROP_FIRSTLEVEL+4,2.618);
ObjectSetFiboDescription(fibonameg , 0,"50.0");
ObjectSetFiboDescription(fibonameg , 1,"100.0");
ObjectSetFiboDescription(fibonameg , 2,"161.8");
ObjectSetFiboDescription(fibonameg , 3,"211.8");
ObjectSetFiboDescription(fibonameg , 4,"261.8");
Dlatego pytałem o możliwość identyfikacji ostatnio wybranego obiektu. Jeśli obiekt ten byłby typu OBJ_FIBO, to ustawiane byłyby dla niego wszystkie zniesienia (cos jak Default tylko z moimi domyśłnymi wartościami). MQLowi przyjrzałem sie pierwszy raz dwa dni temu, więc nie mam doświadczenia, stąd moje pytania.goose pisze:To sie zgadza.eni1 pisze:No tak, ale po wybraniu "Domyślne" znowu masz po staremu i musisz sie od nowa naustawiać.
Ja widze inne rozwiazanie i chyba jedno z prostrzych. W kodzie wskaznika ustalasz sobie wartosci i zapisujesz wskaznik z nowymi ustawieniami. Zrobisz sobie kilka wariantow jakie ci pasuja. Potem tylko naciskajac odpowieni wariant ryujesz fibo z wczesniej uslonymi wartosciami. Wydaje mi sie, ze takie rozwiazanie byloby najszybsze. Nievinny mial kiedys w swojej fibo paczce wlasnie rozne ustawienia poziomow, ale minusem tego bylo, ze jak na wykresie miales trzy fiba to zmienialo parametry wszystkim trzem.![]()
Jeszcze jakby byla mozliwos odznaczania niepotrzebnych wartosci przez funkcje true lub false to byloby super. Wykres zrobilby sie bardziej czytelny a tak to trzeba czasami strasznie meczyc oczy![]()
Pozdr
przypomnij mi sie na priva...sandez pisze:Ponawiam prośbe.
Czy spotkał sie ktoś ze wskaznikiem który w jednym oknie pokazuje RSI dla kilku par. I najlepiej zeby jeszcze dawał alerta ze wartośc przekroczyła poziom 20 i 80.
poszukam wieczorem - jakis czas temu bawilem sie w pisanie takich wskaznikow....
pzdr,
CoVal