Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: bbq »

krystian74 pisze: różnica pomiędzy stroną Stooq i % -owym wskazaniem a samym wskaźnikiem może ktoś ma inny pomiar :)
Prawdopodobnie strefa czasowa Twojego brokera rozni sie od strefy polskiej(GMT+1 - stooq), stad roznica zobacz ponizej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: seba »

witam witam
przejrzalem caly temat...i mam kilka kwestii:

1) poszukiwany wskaznik ktory by pokazywal ruchy tickowe. znalazlem "luktom tick chart" ale on otwiera swoje okienko pod wykresem na calej dlugosci. bardziej by mi sie przydal jakis taki wskazniczek ktory by mozna bylo umiescic np w prawym czy tam dolnym rogu wykresu. mozna bezposrednio uruchomic cos podobnego z MT4 ale wtedy mozna obserwowac tylko jedna walute. nie mozna np tego wsadzic w szablon zeby byl oddzielnie dla kazdego wykresu

2)
gutek04 pisze:http://www.forexmystery.com/products.ph ... recognizer
Witam, czy posiada ktoś wskaźnik pokazany w w.w. linku?
na 176 stronie GUTEK04 poszukiwal takiego wskazniczka. jezeli zostal znaleziony od tamtego czasu rowniez by mi sie przydal. jest bardzo duzo "podobnych" wskaznikow, ale chodzi dokladnie o ten sam co jest w podanym linku.

3) poszukiwany wskaznik ktory by pokazywal czas do zamkniecia swiecy, ale nie bylby uzalezniony od tickow. poprostu zeby odliczal czas co sekunde. mam kilka wskaznikow ktore owszem pokazuja czas, ale kazdy z nich odswiezany jest po ticku. na stronie 104 ROOKIE wstawil skrypt (zegar.mq4) ktory owszem odliczal czas co sekunde ale niestety z prawidlowym odliczaniem nie ma za duzo wspolnego bo pokazuja sie u mnie jakies liczby z kosmosu. i zeby byl to wskaznik a nie skrypt

4) w sumie mi akurat nie jest potrzebny wskaznik informujacy o nadchodzacych wydarzeniach, ale zauwazylem ze wszystkie ktore byly wstawione na forum juz nie dzialaja. w jednym waznosc wygasla, w innym haslo jest nieprawidlowe itp. jakby ktos mial jakis dzialajacy moglby wstawic bo fajna rzecz i moze komus sie przyda

5) poszukiwany wskaznik pokazujacy INSIDE BARY. posiadam "iB_nn.ex4" ale szalu nie robi

6) znalazlem fajny wskaznik ktory pokazuje pinbary i informuje nas o tym sygnalem dzwiekowym. mial jednak taka wade ze po przelaczeniu TF kasowal wszystkie obiekty z wykresu. (czyli wszystkie nasze linie, prostokaty, labele itp) przerobilem go troche i teraz juz chyba tego nie usuwa. przerobiony wskaznik zamieszczam ponizej

to chyba na tyle
:)

sznurek

Post autor: sznurek »

seba pisze:4) w sumie mi akurat nie jest potrzebny wskaznik informujacy o nadchodzacych wydarzeniach, ale zauwazylem ze wszystkie ktore byly wstawione na forum juz nie dzialaja. w jednym waznosc wygasla, w innym haslo jest nieprawidlowe itp. jakby ktos mial jakis dzialajacy moglby wstawic bo fajna rzecz i moze komus sie przyda
Ode mnie 3 dzialajace kalendarze.

Dodano po 2 godzinach:
seba pisze:5) poszukiwany wskaznik pokazujacy INSIDE BARY. posiadam "iB_nn.ex4" ale szalu nie robi
Dorzucam z mojej strony kilka indykow ze wspomnianego przez Ciebie tematu "Insidbarow", moze ktorys przypadnie Ci(i nie tylko) do gustu.

Dodano po 8 godzinach 24 minutach:

rewed
Bywalec
Bywalec

Post autor: rewed »

Witam
Da sie zrobic tak zeby wskaznik stochastic z wyzszego tf byl widoczny na nizszym ?

Awatar użytkownika
waldi122
Gaduła
Gaduła

Post autor: waldi122 »

rewed pisze:Witam
Da sie zrobic tak zeby wskaznik stochastic z wyzszego tf byl widoczny na nizszym ?
Tak możesz mieć nawet z kilku TF

rewed
Bywalec
Bywalec

waldi122 pisze:Witam

waldi122 dzieki tylko jak mam to jeszcze zrobic ? bo wrzucilem to do experts - indicators i nic

Awatar użytkownika
waldi122
Gaduła
Gaduła

rewed pisze:
waldi122 pisze:Witam

waldi122 dzieki tylko jak mam to jeszcze zrobic ? bo wrzucilem to do experts - indicators i nic
Zmień rozszerzenie mq4 na ex4

rewed
Bywalec
Bywalec

Witam

nie wiem co jest ale nie moge dodac tego do wykresu probowalem z mq4 i ex4

Awatar użytkownika
waldi122
Gaduła
Gaduła

rewed pisze:Witam

nie wiem co jest ale nie moge dodac tego do wykresu probowalem z mq4 i ex4
Sprawdzałem u siebie i działa.
Umieść go w experts > indicators i zmień rozszerzenie na ex4.
Następnie zamknij i ponownie otwórz platformę.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Post autor: freakout »

Witam,

Szukam wskaźnika który rysowałby aktualne linie oporów i wsparć.

Pozdrawiam :)

Zablokowany