Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
pllus
Bywalec
Bywalec

Post autor: pllus »

gutek04 pisze:Poszukuje wskaznika lub skryptu, ktory alarmowalby mnie dzwiekowo gdy cena dociera do horizontal lub trend line. Dziekuje!
Proszę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: nasreddin »

riddle pisze:Witam, poszukuję wskaźnika, który "kolorowałby" przestrzeń między dwoma średnimi. Coś ala ichimoku. Zna ktoś z Was coś takiego ?

p.s wymyśliłem że w przestrzeń można wrzucić brakujące średnie które ją uzupełnią, jest to jakieś wyjście ale życie trzeba sobie ułatwiać a nie utrudniać ;)
cos takiego

http://www.forex-tsd.com/indicators-met ... ibbon.html
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Post autor: riddle »

nasreddin dzięki za fatygę, spojrzę, może będzie miał więcej możliwości ustawień niż ten wskaźnik, który wrzucił pllus.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
reedmer
Bywalec
Bywalec

Post autor: reedmer »

Witam wszystkich zainteresowanych:). Znalazłem na forum forexfactory taki screen z MT4 i zastanawia mnie czy ktoś orientuje się skąd można ściągnąć wskaźnik, który wyrysowałby taki świeczki. Zdjęcie w linku: http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1308994723

P.S. nie chodzi mi o stoch_cross na dole bądź o wskaźnik SAH, który generuje te ładne kwadraciki a chodzi mi o wskaźnik który na biało np rysowałby insidebar-y, na zielono te które rosną jedna po drugiej, na czerwono świeczki które są coraz niżej a na czarno np te fałszywe znaki. Tak przynajmniej rozumiem, że działają te na tym rysunku chodź do końca nie wiem ocb bo jak sami zobaczycie dziwnie się układają.

Pozdrawiam
Forex to hazard bo masz 50% szans, że obstawisz dobry kierunek :D

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: saku82pl »

Ma ktoś wskaźnik, który pokazywałby zgodnie z ustalonymi warunkami ile pipsów mogę zaryzykować wchodząc w trejd? Warunki to: wartość posiadanego kapitału, wielkość pozycji jaką chcę otworzyć (jaki lot), wyrażona w % wielkość kapitału jaką przeznaczam na jeden trejd. Wskaźnik musiałby obliczać ilość pipsów, która by jednocześnie była wyznacznikiem mojego SL, na podstawie depo i dwóch pozostałych ww wartości, które można by dowolnie zmieniać. Czyli np. depo wynosi 1000pln, otwieram 0,1 loty i przeznaczam na pozycję np. 5% depo. Oczywiście wszystko to trzeba by jeszcze policzyć zależnie od pary walutowej (inne waluty kwotowane np. eurUSD, eurGBP itd.)
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

jbm8
Gaduła
Gaduła

Post autor: jbm8 »

saku82pl pisze:Ma ktoś wskaźnik, który pokazywałby zgodnie z ustalonymi warunkami ile pipsów mogę zaryzykować wchodząc w trejd? Warunki to: wartość posiadanego kapitału, wielkość pozycji jaką chcę otworzyć (jaki lot), wyrażona w % wielkość kapitału jaką przeznaczam na jeden trejd. Wskaźnik musiałby obliczać ilość pipsów, która by jednocześnie była wyznacznikiem mojego SL, na podstawie depo i dwóch pozostałych ww wartości, które można by dowolnie zmieniać. Czyli np. depo wynosi 1000pln, otwieram 0,1 loty i przeznaczam na pozycję np. 5% depo. Oczywiście wszystko to trzeba by jeszcze policzyć zależnie od pary walutowej (inne waluty kwotowane np. eurUSD, eurGBP itd.)
Takie coś?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: saku82pl »

na 99% to to, pamiętam że właśnie TRO takie coś miał, dzięki ;)
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: leszczu »

Tak się zastanawiam, czy jest taki wskaźnik, który kreśliłby automatycznie fibo np. na podstawie Zig-Zaga i zaznaczał na wykresie np. kwadratami gdzie cena respektowała poziom, z możliwością ustawienia odchylenia od poziomu np o określoną ilość pips.
Kojarzy ktoś coś takiego?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaRCHeW »

Witam.
leszczu pisze:Tak się zastanawiam, czy jest taki wskaźnik, który kreśliłby automatycznie fibo np. na podstawie Zig-Zaga i zaznaczał na wykresie np. kwadratami gdzie cena respektowała poziom, z możliwością ustawienia odchylenia od poziomu np o określoną ilość pips.
Kojarzy ktoś coś takiego?
Pewnie nie spełni wszystkich oczekiwań ale możesz looknąc na to: http://www.xpworx.com/autofibos.php

Pozdrawiam
Karol Marchewka

obywatel
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: obywatel »

witam
zastanawiam się czy istnieje ,może zna ktoś wskażnik który pokazywałby przy/po otwarciu pozycji jaką wielkoscią kapitału ryzykujemy w % i w walucie?

Zablokowany