Ciekawe wskaźniki do MT4
-
- Stały bywalec
Może musisz zmienić kolor świeczek (albo kolory we wskaźniku) bo się pokrywają i nie widać. Poza tym polecam pogrubić, bo może być słabo widoczne. Ja go właśnie przed chwilą wrzuciłem na wykres i działa ok. (pobierz ten dodany przeze mnie w załączniku).kocurnikov pisze:Ten wskaźnik IB pokazuje wszystkie formacje na wykresie czy tylko te które się dopiero kształtują? Niestety mam ustawienia domyślne i na wykresie nic się nie pojawia.
-
- Stały bywalec
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=10b3at pisze:istnieje jakis indyk na mt4 podobny do analizy porownawczej z saxo?
samoodpowiedz
trailing stop bazujący na barach,świeczkach
witam wszystkich czytających ,
od jakiegoś czasu poszukuje wskaźnika ,który by automatycznie przesuwał linie SL.
Wskaźnik generalnie podobny do zwykłego TrailingStopa w MT ,ale chciałbym ,żeby bazował na ilościach świec.
np żeby przesuwał SL na minimum z 4 ostatnich świec w układzie H1
Natomiast jeżeli takiego nie ma to może jest jakis programista ,który podjąłby się takiego zadania.
Wydaje mi się ,że sam wskaźnik byłby dosyć prosty ,a formuły ograniczałyby się do :
1)minimum lub maksimum ( w zależności od trendu)
2)ilość świeczek z których byłby liczony
3)zdefiniowania Timeframe
od jakiegoś czasu poszukuje wskaźnika ,który by automatycznie przesuwał linie SL.
Wskaźnik generalnie podobny do zwykłego TrailingStopa w MT ,ale chciałbym ,żeby bazował na ilościach świec.
np żeby przesuwał SL na minimum z 4 ostatnich świec w układzie H1
Natomiast jeżeli takiego nie ma to może jest jakis programista ,który podjąłby się takiego zadania.
Wydaje mi się ,że sam wskaźnik byłby dosyć prosty ,a formuły ograniczałyby się do :
1)minimum lub maksimum ( w zależności od trendu)
2)ilość świeczek z których byłby liczony
3)zdefiniowania Timeframe
Ze świeczkami byłby taki problem, że czasem trafiałoby się low/high świecy na podobnym kursie do rynkowego i modyfikacja SL byłaby niemożliwa z powodu Stop-Limit level.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Skrypt albo indyk do zrzutów z ekranu do MT4.?
Znalazłem, ale dzięki. http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=12422
Znalazłem, ale dzięki. http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=12422
Ostatnio zmieniony 30 mar 2011, 19:25 przez Krys, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Krys
Krys
Dzięki, kiedyś na to natrafiłem. Teraz się przyda.
Dodano po 28 minutach:
Jeszcze jedna rzecz, rysowanie dowolnych lini na wykresie, jak na screenie, np. czerwona , zielona, itd.
Dodano po 5 minutach:
Znalazłem rozwiązanie. Linia trendu z odznaczonym "Promień"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys
Krys