Ciekawe wskaźniki do MT4
Czy ktoś dysponuje wskaźnikiem, który wyświetlałby zaraz po zakończeniu świecy strzałkę w przypadku 3 kolejnych wyższych/niższych cen zamknięcia?
Chodzi mi o coś takiego jak na wykresie poniżej, zrobionym przeze mnie ręcznie.
Wskaźnik miałby analizować na bieżąco ostatnie 3 świeczki. Jeśli ich ceny zamknięcia są albo niższe albo wyższe od siebie, rysowałby odpowiednią strzałkę.
Strzałki rysowane są na świeczce ostatniej z trzech, dających sygnał.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Wskaźnik miałby analizować na bieżąco ostatnie 3 świeczki. Jeśli ich ceny zamknięcia są albo niższe albo wyższe od siebie, rysowałby odpowiednią strzałkę.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
polbanda pisze:Czy ktoś dysponuje wskaźnikiem, który wyświetlałby zaraz po zakończeniu świecy strzałkę w przypadku 3 kolejnych wyższych/niższych cen zamknięcia?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Proszę bardzo!
A do tego wielkość strzałki odpowiada różnicy w cenie, im większa różnica tym większa strzałka itd.
http://cdn.forexfactory.com/attachment. ... 1234416591
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
Czasami wystawiam na noc zlecenia oczekujace na odpowiednia cene by zostaly zrealizowane (otwarte) tylko interesuja mnie one wylacznie jesli zostana otworzone do powiedzmy godziny 3 rano. Po tej godzinie programik powinien sprawdzic czy zlecenia dalej czekaja na realizacje, jesli tak to powinny zostac anulowane/usuniete a jesli nie to powinien nic nie robic i zostawic tak jak jest.
Macie cos takiego ?
pozdrawiam i zycze milego dnia
Macie cos takiego ?
pozdrawiam i zycze milego dnia
Świeca Hi - Low
Witam
Potrzebuję wskaźnik który wyświetlałby informacje High i Low poprzedniej świecy na wykresie godzinowym.
Pozdrawiam
Potrzebuję wskaźnik który wyświetlałby informacje High i Low poprzedniej świecy na wykresie godzinowym.
Pozdrawiam
Hej,
Potrzebuje wskaźnika który ułatwiałby mi ustawianie miejsc gdzie ma się uruchomić alarm. Wiem, że luktom ma coś takiego, ale niestety u mnie to nie działa
choć cała idea wyznaczania alarmu za pomocą lini trendu byłaby by świetna.
Ma ktoś może coś podobnego, lub wie gdzie coś takiego ściągnąć?????????
Potrzebuje wskaźnika który ułatwiałby mi ustawianie miejsc gdzie ma się uruchomić alarm. Wiem, że luktom ma coś takiego, ale niestety u mnie to nie działa

"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"
-Zna ktos cos jak FFcal albo cos innego co bedzie informowalo o zblizajacych sie eventach...
-oprocz tego jakis wskaznik pokazujacy mi w jakis sposob otwarcie poszczegolnych gield
FFcal nie dziala... jesli chodzi o wskaznik do otwarc gdzies cos takiego tu widzialem przeszukalem forum jeszcze raz ale nei umiem znalesc;/
Dodano po 28 minutach:
jeszcze tylko jakis wskaznik ktory laczy sie z jakims serverem i pokazuje mi potencialnie wazne wydarzenia w ciagu dnia... dla walut usd/eur/jpy i ewentualnei jeszcze gbp moze byc:)
-oprocz tego jakis wskaznik pokazujacy mi w jakis sposob otwarcie poszczegolnych gield
FFcal nie dziala... jesli chodzi o wskaznik do otwarc gdzies cos takiego tu widzialem przeszukalem forum jeszcze raz ale nei umiem znalesc;/
z tego co wiem w na stronie luktom jest alarm w trakcie przekroczenia linni trendu sam nie uzywam ale mam kumpla ktory chwali... moze napisz co dokladnie nie dziala to ktos ci tu pomoze...emulin pisze:Potrzebuje wskaźnika który ułatwiałby mi ustawianie miejsc gdzie ma się uruchomić alarm. Wiem, że luktom ma coś takiego, ale niestety u mnie to nie działa choć cała idea wyznaczania alarmu za pomocą lini trendu byłaby by świetna.
Dodano po 28 minutach:
JUZ NEI AKTUALNE PRZESZUKALEM 2 raz forum i znalazlemHunterPL pisze:-oprocz tego jakis wskaznik pokazujacy mi w jakis sposob otwarcie poszczegolnych gield

Pieniądze są krwią tego świata...
najnowsza wersja FFCal, dodatkowo rozszerzona, która działa:
http://public.bay.livefilestore.com/y1p ... oad&psid=1
http://public.bay.livefilestore.com/y1p ... oad&psid=1
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2010, 12:22 przez astra, łącznie zmieniany 1 raz.