Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Fakt... Prawy przycisk myszy :wink: i o to mi chodziło. Dzięki...
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.

polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

Czy ktoś dysponuje wskaźnikiem, który wyświetlałby zaraz po zakończeniu świecy strzałkę w przypadku 3 kolejnych wyższych/niższych cen zamknięcia?

Chodzi mi o coś takiego jak na wykresie poniżej, zrobionym przeze mnie ręcznie.
Wskaźnik miałby analizować na bieżąco ostatnie 3 świeczki. Jeśli ich ceny zamknięcia są albo niższe albo wyższe od siebie, rysowałby odpowiednią strzałkę.

Strzałki rysowane są na świeczce ostatniej z trzech, dających sygnał.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

polbanda pisze:Czy ktoś dysponuje wskaźnikiem, który wyświetlałby zaraz po zakończeniu świecy strzałkę w przypadku 3 kolejnych wyższych/niższych cen zamknięcia?

Chodzi mi o coś takiego jak na wykresie poniżej, zrobionym przeze mnie ręcznie.
Wskaźnik miałby analizować na bieżąco ostatnie 3 świeczki. Jeśli ich ceny zamknięcia są albo niższe albo wyższe od siebie, rysowałby odpowiednią strzałkę.

Strzałki rysowane są na świeczce ostatniej z trzech, dających sygnał.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Proszę bardzo!
A do tego wielkość strzałki odpowiada różnicy w cenie, im większa różnica tym większa strzałka itd.
http://cdn.forexfactory.com/attachment. ... 1234416591
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

Czasami wystawiam na noc zlecenia oczekujace na odpowiednia cene by zostaly zrealizowane (otwarte) tylko interesuja mnie one wylacznie jesli zostana otworzone do powiedzmy godziny 3 rano. Po tej godzinie programik powinien sprawdzic czy zlecenia dalej czekaja na realizacje, jesli tak to powinny zostac anulowane/usuniete a jesli nie to powinien nic nie robic i zostawic tak jak jest.

Macie cos takiego ?

pozdrawiam i zycze milego dnia

polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

A nie wystarczy zaznaczyć tej opcji expiry? Nie wiem tylko czy to działa przy wyłączonym programie, ale chyba powinno. Chyba tak to właśnie działa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

polbanda pisze:A nie wystarczy zaznaczyć tej opcji expiry? Nie wiem tylko czy to działa przy wyłączonym programie, ale chyba powinno. Chyba tak to właśnie działa.
racja, slepota nie boli

dzieki

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

Świeca Hi - Low

Nieprzeczytany post autor: dandos2 »

Witam
Potrzebuję wskaźnik który wyświetlałby informacje High i Low poprzedniej świecy na wykresie godzinowym.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

Hej,

Potrzebuje wskaźnika który ułatwiałby mi ustawianie miejsc gdzie ma się uruchomić alarm. Wiem, że luktom ma coś takiego, ale niestety u mnie to nie działa :( choć cała idea wyznaczania alarmu za pomocą lini trendu byłaby by świetna.

Ma ktoś może coś podobnego, lub wie gdzie coś takiego ściągnąć?????????
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

-Zna ktos cos jak FFcal albo cos innego co bedzie informowalo o zblizajacych sie eventach...
-oprocz tego jakis wskaznik pokazujacy mi w jakis sposob otwarcie poszczegolnych gield

FFcal nie dziala... jesli chodzi o wskaznik do otwarc gdzies cos takiego tu widzialem przeszukalem forum jeszcze raz ale nei umiem znalesc;/

emulin pisze:Potrzebuje wskaźnika który ułatwiałby mi ustawianie miejsc gdzie ma się uruchomić alarm. Wiem, że luktom ma coś takiego, ale niestety u mnie to nie działa choć cała idea wyznaczania alarmu za pomocą lini trendu byłaby by świetna.

Ma ktoś może coś podobnego, lub wie gdzie coś takiego ściągnąć?????????
z tego co wiem w na stronie luktom jest alarm w trakcie przekroczenia linni trendu sam nie uzywam ale mam kumpla ktory chwali... moze napisz co dokladnie nie dziala to ktos ci tu pomoze...

Dodano po 28 minutach:
HunterPL pisze:-oprocz tego jakis wskaznik pokazujacy mi w jakis sposob otwarcie poszczegolnych gield
JUZ NEI AKTUALNE PRZESZUKALEM 2 raz forum i znalazlem :D jeszcze tylko jakis wskaznik ktory laczy sie z jakims serverem i pokazuje mi potencialnie wazne wydarzenia w ciagu dnia... dla walut usd/eur/jpy i ewentualnei jeszcze gbp moze byc:)
Pieniądze są krwią tego świata...

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

najnowsza wersja FFCal, dodatkowo rozszerzona, która działa:

http://public.bay.livefilestore.com/y1p ... oad&psid=1
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2010, 12:22 przez astra, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany