Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

Działa,dzięki wielkie :)
pozdro,

edit:Działa,ale zamazuje wszystko,co widac na wykresie :D Miałem na myśli cos takiego jak support/resistance,jak w załączniku,ale niech nie daje tych wkurzajacych kropek,ale porządne,uczciwe krechy:)Wtedy mozna pogrubic,zmienic kolor tak,by cieniowało,i ok :) :)
jak ktoś wie jak to zrobic,będę wdzięczny:)
albo właściwie to może być wskaźnik z wbudowanym alarmem,dzwiękowym czy graficznym,ale tak,by działało niezależnie ma więcej niż jednej parze:)
To chyba wszystko :D
pozdrawiam,

Dodano po 45 minutach:
Emde pisze:Działa,dzięki wielkie :)
pozdro,

edit:Działa,ale zamazuje wszystko,co widac na wykresie :D Miałem na myśli cos takiego jak support/resistance,jak w załączniku,ale niech nie daje tych wkurzajacych kropek,ale porządne,uczciwe krechy:)Wtedy mozna pogrubic,zmienic kolor tak,by cieniowało,i ok :) :)
jak ktoś wie jak to zrobic,będę wdzięczny:)
pozdrawiam,
A już z całkiem innej beczki,czy jest taki EA,bazujący tylko na stochstycznym,ale z dużą możliwością manewru-tzn.ustawiam sobie tf i działa tylko na jednym tf,ustalam sobie linie np.20/80 czy 30/50/70,i np otwiera pozycję przy przeciąciu jednej,a zamyka przy przecięciu drugiej?I czy to ma sens w ogóle?;)Albo właściwie to może być wskaźnik dający graficzne i/lub dzwiekowe alarmy?Powinien tez działac niezaleznie na więcej niz jednej parze:)
To chyba wszystko :D
pzdr,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

Ykee dzięki kolego serdeczne ;)
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
victors
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: victors »

Emde pisze:Witam,skrypt ciekawy bardzo,tylko dlaczego mam takie info?Coś się zgadza.?
Witam :D
Pewnie chodzi Ci ,że w polu ''Można otworzyć max'' pokazuje Ci 0,0 lota
Jeśli o to chodzi,to wszystko jest w porządku,bo skrypt zawsze pokazuje wskazanie w odniesieniu do wartości 0,1 lota,czyli w Twoim przypadku przy Dostępnym Marginie 107,98zł nie możesz otworzyć 0,1 lota ,gdyż potrzebowałbyś do tego 238,99zł,dlatego pokazuje ,że możesz otworzyć 0,0 lota,czyli de fakto nie możesz otworzyć nic,ale...................
ale jeśli sobie podzielisz te wartości to po przeliczeniu możesz otworzyć max 0,045 lota (w zaokrągleniu 0,04 lota--o ile broker ma mikroloty)
Żeby w polu ''Można otworzyć max'' było więcej niż te 0,0 lota to musisz posiadać w polu ''Dostepny Margin'' wartość większą niż w polu ''Cena 0,1 lota''
---logiczne.
Jeśli o to chodziło to chyba wytłumaczyłem
Pzdr.

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

victors pisze:
Emde pisze:Witam,skrypt ciekawy bardzo,tylko dlaczego mam takie info?Coś się zgadza.?
Witam :D
Pewnie chodzi Ci ,że w polu ''Można otworzyć max'' pokazuje Ci 0,0 lota
Jeśli o to chodzi,to wszystko jest w porządku,bo skrypt zawsze pokazuje wskazanie w odniesieniu do wartości 0,1 lota,czyli w Twoim przypadku przy Dostępnym Marginie 107,98zł nie możesz otworzyć 0,1 lota ,gdyż potrzebowałbyś do tego 238,99zł,dlatego pokazuje ,że możesz otworzyć 0,0 lota,czyli de fakto nie możesz otworzyć nic,ale...................
ale jeśli sobie podzielisz te wartości to po przeliczeniu możesz otworzyć max 0,045 lota (w zaokrągleniu 0,04 lota--o ile broker ma mikroloty)
Żeby w polu ''Można otworzyć max'' było więcej niż te 0,0 lota to musisz posiadać w polu ''Dostepny Margin'' wartość większą niż w polu ''Cena 0,1 lota''
---logiczne.
Jeśli o to chodziło to chyba wytłumaczyłem
Pzdr.

Witaj,jak najbardziej logiczne,i w sumie tak sobie to tłumaczyłem :)Dziękuję Ci bardzo:)

A przy okazji,nie natrafiłem na forum na wskaźnik VQ,jest dośc ciekawy,nie moge tylko znaleźć info nt składowych,i denerwuje mnie to,bo działa całkiem zacnie.Podaję link,w sumie tylko tam znalazłem.
http://codebase.mql4.com/3577

bazuje na,cytuję: Volatility Quality Index (created by raff1410).
I tyle znalazłem.Jak ktoś cos wie i zechce się podzielic owa wiedzą,bede zobowiązany :)
pozdrawiam,
md

Michal222
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Michal222 »

Witam, mam pytanie natknałem sie na rozne skroty na ktore nie potrafie znaleźć odpowiedzi co one oznaczają

BA
BE -break even - ale jak to sie ma...?
ATR
ADR

repaintuje
insidebar

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Witam ponownie,w jaki sposób (i czy w ogóle jest to mozliwe),mógłbym tworzyc własny wykres strat i zysków w gotówce i procentowo?Poza tym,czy istnieje taki skrypt,który głosowo i graficzenie informowałby o zblizającym się zakonczeniu lub rozpoczeciu danej sesji?Najlepiej w oryginalnym języku,choć naturalnie nie jest to takie istotne;):)I jeszcze jedno-jak moge ustawic zlecenie oczekujące,ale nie chodzi o określona cenę,ale czas-np. ustawiam na godz. 12 po cenie aktualnej w danej godzinie?
pozdrawiam niedzielnie,
md;)

mam jeszcze pytanie dot. LVOE-dlaczego nie mogę stale zmienic wartości(domyslnie jest sl 20 tp 120 be10 itp-za kazdym razem musze zmieniać ręcznie,co jest bardzo uciążliwe?
pzdr,
md
Ostatnio zmieniony 08 lis 2009, 12:37 przez Emde, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Michal222 pisze:BA
BE -break even - ale jak to sie ma...?
ATR
ADR

repaintuje
insidebar
Na większość (wszystkie?) z tych skrótów odpowie Ci wyszukiwarka na forum i ten temat:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 3&start=50

Choć tego może tam nie być:
atr - average true range - wskaźnik zmienności
adr - też pewnie jakiś wskaźnik
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Michal222 pisze:Witam, mam pytanie natknałem sie na rozne skroty na ktore nie potrafie znaleźć odpowiedzi co one oznaczają

repaintuje
insidebar
repaintuje-dotyczy wskaźnika,oznacza zmianę koloru wskaźnika niezgodny ze świeczką,z tego co pamietam fałszywy sygnał?
insidebar-swieczka wewnętrzna?
pzdr,
md

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Emde pisze:mam jeszcze pytanie dot. LVOE-dlaczego nie mogę stale zmienic wartości(domyslnie jest sl 20 tp 120 be10 itp-za kazdym razem musze zmieniać ręcznie,co jest bardzo uciążliwe?
Możesz, musisz najpierw wyrzucić strategię (prawym klawiszem myszy na wykresie -> strategie -> usuń), a następnie ponownie dodać do wykresu, ale zanim wciśniesz OK, ustaw sobie odpowiednie parametry...

Możesz też posłużyć się moim VORM'em, tam parametry strategii można zmienić zmieniając ustawienia wskaźnika współpracującego ze strategią i nie trzeba za każdym razem wyrzucać strategii i ją ponownie dodawać...
More practice, more luck!

Michal222
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Michal222 »

Dzieki za powysze ale mam jeszcze jedno pytanie jak cos takiego interpretowac ?

W grze na większym TF, target wyznaczamy dodając do H/L średni zakres ADR (average daily range). Jeżeli np. ADR dla eur/usd wynosi 120 pips i my zajęliśmy longa, dodajemy do Low dzisiejszego dnia 120 pips (lub 80% zakresu dla bezpieczeństwa) i to wyznacza nasz target.

Gdzie/jak to dokladnie sprawdzić ?

Zablokowany