Ciekawe !!

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
toja293
Uczestnik
Uczestnik

Ciekawe !!

Nieprzeczytany post autor: toja293 »

Witam.
Chcialem wam zaprezentowac, wymyslona przezemnie strategie, poznac wasze opinie.
Podstawa jest minimum bardzo dobra znajomosc teori fal Elliotta.
Nie zamierzam tutaj przedstawiac jak stosowac, poszczegolne wskazniki i co mial na mysli Elliott. Zaciekawionych zapraszam do lektury, jest ich cala masa.

Wskazniki
SIMPLE MOVING AVERAGE, ustawione na CLOSE, o wartosciach kolejno 30, 50 oraz 100.
ciag liczb Fibonacciego

Zaczynamy.
Kilka podstawowych zasad:
Wskazniki pozwalaja wyznaczyc mi kierunek oraz sile trendu.
Nie moga sie przecinac, krzyzowac, musza biec rownolegle wzgledem siebie.
W przypadku zlecenia ask cena znajduje sie powyzej SMA, analogicznie w przypadku sell, cena beginie pod SMA.

Kieruje sie tutaj prosta mysla: Kazdy ruch wynika z pewnej znaczacej informacji, jak i jest zrodlem takiej informacji. Aby wygenerowac tutaj obraz calosci, swoich obserwacji dokonuje na najmniejszej jednostce czasu M1. Czyli tam gdzie wszystkie informacje zaczynaja sie rodzic, budujac w ten sposob obraz przyszlych zachowan rynku.
Momentu wejscia jesli powyzsze zasaday zostaly spelnione, tj SMA biegnie rownolegle, nie przecina sie w zadnym z miejsc, szukam w fali 2. Jest to nic innego jak fala korekcyjna fali impulsu. Wielkosc samej korekty, ma znaczenie, cena nie moze odbic sie powyzej SMA 50. To miejsce nazywam linia oporu. Moze sobie swingowac ponizej/powyzej SMA 30, w zaleznosci od zlecenia, jakie zlozylismy. Dozwolone sa rowniez delikatne ruchy pomiedzy SMA 30 a 50. Jesli ruch jest znaczacy w kierunku SMA 100 jest to dla mnie sygnal do zamkniecia pozycji. Strategie testuje od ok. pol roku, jak dotad tylko na koncie demo, ale ku mojemu zaskoczeniu...osiagnalem 93% skutecznosci, zarabiajac wirtualnie ok 7 tys dolarow w pol roku. Zyski nie sa zabojcze, ale mierze sily na zamiary.
Pozdrawiam i licze na wasze opinie.

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Ciekawe !!

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Wiesz wrzuć parę screenów z zagraniami. Od tego trzeba zacząć.
Chociaż już z tego opisu wygląda, że interpretacja setupów do grania będzie bardzo subiektywną rzeczą.

ODPOWIEDZ