CFD z MT4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Akhh pisze: LMAX nie ma MT4

Ich IB armadamarkets zakładają konto CFD od 10k usd.
No nie tak do końca. LMAX ma mt4 choć jeszcze nie oficjalnie. Jednak można bez większego problemu założyć konto mt4 w LMAXie ok 1K depozytu.
Nie wiem jednak o jakie symbole Ci chodzi - na takim koncie są tylko CFD fx/złoto/srebro. Brak indexów, kontraktów na ropę, gaz itd.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

MaRCHeW pisze:Witam.
Akhh pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.
Taką funkcjonalność ma ProTrader. W MT4 musisz do tego stworzyć EA, które będzie Cię informowało jaki instrument jest trendi, a który nie ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka
A kto ma ProTradera i CFD ;)
Alior? :)

Poza tym looknij na: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=200

Są tam wymienieni brokerzy z ProTraderem ale nie wiem, którzy mają CFD (nie traduje CFD).

Na pewno wybór jest mniejszy, niż w przypadku MT4, ale myślę, że już niedługo się to zmieni, jeśli chodzi o CFD i FX :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka
A Alior ma CFD ;) Wystarczy jakaś 100 akcji z USA i Europy (w tym Polska) i rozsądny lewar ;)

Dodano po 13 minutach:
green7 pisze:
Akhh pisze: LMAX nie ma MT4

Ich IB armadamarkets zakładają konto CFD od 10k usd.
No nie tak do końca. LMAX ma mt4 choć jeszcze nie oficjalnie. Jednak można bez większego problemu założyć konto mt4 w LMAXie ok 1K depozytu.
Nie wiem jednak o jakie symbole Ci chodzi - na takim koncie są tylko CFD fx/złoto/srebro. Brak indexów, kontraktów na ropę, gaz itd.
Właściwie o nic konkretnego mi nie chodzi. Ot akcje "bardziej się słuchają" Nie mówiąc o tym, że wystarczy grać L podczas hossy i S podczas bessy żeby zwiększyć dość znacząco swoje szanse. A jeśli można dostać 1:100 to czemu z tego nie skorzystać.

A MT4 bo jestem po prostu przyzwyczajony, mam kilka "wspomagaczy" do których jestem również przyzwyczajony - tylko przydałaby się jeszcze jakaś wyszukiwarka - żeby nie trzeba było robić wszystkiego ręcznie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

green7
Maniak
Maniak

Akhh pisze:Właściwie o nic konkretnego mi nie chodzi. Ot akcje "bardziej się słuchają" Nie mówiąc o tym, że wystarczy grać L podczas hossy i S podczas bessy żeby zwiększyć dość znacząco swoje szanse. A jeśli można dostać 1:100 to czemu z tego nie skorzystać.
No to akcji w LMAXie nie uświadczysz - niezależnie od tego jaką platformę wybierzesz.

Co do akcji to sporo ma ich XTB (wiem, wiem), sporo ma też bodaj Broco (nie polecam), trochę z rynku UK i USA ma zdaje się IronFX, Market.com, również Noble.
A całkiem solidną ofertę zarówno pod względem ilości akcji jak i pewności (jak sądzę) brokera znajdziesz w GKFX (przedtem SmartLive Markets). I tam bym na Twoim miejscu pewnie szukał.
Zwróć uwagę na lewar: na akcjach nie koniecznie jest to 1:100 - często dla mniej płynnych akcji lewar jest 1:10 1:20 itp.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

green7 pisze:
Akhh pisze:Właściwie o nic konkretnego mi nie chodzi. Ot akcje "bardziej się słuchają" Nie mówiąc o tym, że wystarczy grać L podczas hossy i S podczas bessy żeby zwiększyć dość znacząco swoje szanse. A jeśli można dostać 1:100 to czemu z tego nie skorzystać.
No to akcji w LMAXie nie uświadczysz - niezależnie od tego jaką platformę wybierzesz.

Co do akcji to sporo ma ich XTB (wiem, wiem), sporo ma też bodaj Broco (nie polecam), trochę z rynku UK i USA ma zdaje się IronFX, Market.com, również Noble.
A całkiem solidną ofertę zarówno pod względem ilości akcji jak i pewności (jak sądzę) brokera znajdziesz w GKFX (przedtem SmartLive Markets). I tam bym na Twoim miejscu pewnie szukał.
Zwróć uwagę na lewar: na akcjach nie koniecznie jest to 1:100 - często dla mniej płynnych akcji lewar jest 1:10 1:20 itp.
Varengold wygląda wręcz znakomicie z lewarem 1:200 i bardzo dużym wyborem. Tam założę konto i zobaczymy jak to będzie.
Od Traderów dla Traderów

green7
Maniak
Maniak

Akhh pisze:Varengold wygląda wręcz znakomicie z lewarem 1:200 i bardzo dużym wyborem. Tam założę konto i zobaczymy jak to będzie.
Fakt - Varengold ma dobrą ofertę. Ale nikt Ci nie da CFD na akcje z levarem 1:200. Przynajmniej ja nic takiego nigdy nie spotkałem u żadnego sensownego broka. Jakbyś coś takiego zobaczył daj znać.
Varengold i GKFX na większość akcji mają levar 1:20

Jak już zgłębiamy temat to to załączam dla zainteresowanych specyfikację instrumentów Varengold i GKFX.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Masz rację oczywiście z tym 1:20.

GKFX rówież wygląda bardzo dobrze.

Troszkę dużo instrumentów i nie do końca mam pomysł na filtry - a przeglądanie tego (w ogóle otwarcie w MT4 - pewnie potrzebowałbym jakiś 5 przynajmniej MT4) byłoby już dużym problemem.

Ale na takich instrumentach gra się raczej na D1 i dłuższych trendach co pozwala ogarnąć o wiele większą ich ilość niż grając day trading.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Założyłem w końcu konto w GKFX na razie wygląda dobrze.

Duży minus jednak na początek - brak pogrupowania akcji europejskich.

Czyli klikamy dodaj wykres, wybieramy CFD Europa i mamy kilkaset do wyboru... Dobrze, że przynajmniej są tematycznie po kolei - czyli najpierw alfabetycznie UK, później DE itd.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nie mogę się na razie z GKFX skontaktować. Rozmawiałem z nimi przez chwilę rano i miało się wszystko wyjaśnić, ale na razie nic nie wiem.

Chodzi o poranna otwarcie na DAX spółki CFD Infineon Technologies AG (IFXGn)

Na rynku wygląda to tak:

Obrazek

A na GKFX wygląda to tak:

Obrazek

Czyli dużo, dużo niżej.

I stąd moje pytanie - czy na CFD mogą zdarzać się takie rozjazdy - że tak powiem legalnie. Czy jednak jest to powiązane z rzeczywistością czyli kursem w Niemczech w tym przypadku i takich szopek być nie może
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

w XTB maja duzo CFD

kiedys uzywalem glownie do gry na polskich akcjach z WIGu 20
depozyt 10-15%, prowizje 0,25% (przy DT 0,19%), minimalnie 3zl
co do innych nie znam warunkow :)

Obrazek

a co do akcji:
Giełda Papierów Wartościowych w Budapeszcie
Giełda Papierów Wartościowych we Frankfurcie
Giełda Papierów Wartościowych w Madrycie
Giełda Wartościowych w Mediolanie
Giełda Papierów Wartościowych w Lizbonie
Giełda Papierów Wartościowych w Londynie
Giełda Papierów Wartościowych w Paryżu
Giełda Papierów Wartościowych w Pradze
Giełda Papierów Wartościowych w Nowym Jorku
Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ