Byle z trendem by Ink.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Na jakim TF najczęściej grasz

<M5
100
29%
M15
57
16%
M30
12
3%
H1
80
23%
H4
55
16%
> H4
43
12%

Liczba głosów: 347

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

sp2ews pisze:TP jest złem koniecznym
Spróbuj potestować sam TS bez TP - szczegóły zapraszam na PW :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

Lubię ciasne :mrgreen:

Obrazek
image host

Choć te luźniejsze też złe nie są :) Pytanie - co kombinują?

Obrazek
image host

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Ink. pisze:rabit widzę że złapałeś tą strzałkę w dół
Mysle ze ten trejd bedzie ciekawy , oby sl mnie nie dopadlo ... :D
Nie pisalem bo mialem ( jak dotad mi sie nie zdazylo ) osiem stratnych trejdow pod rzad ... :cry:
sp2ews pisze: Tyle, że do dupy takie planowanie... Kolejny raz utwierdzam się, że TP jest złem koniecznym.
Jak najbardziej , ja od poczatku sobie uswiadamiam jak zamknelo przed wczesnie ze taka jest moja strategia i nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem . Wazne ze do przodu . Co bys myslal gdybys postawil tp za nisko/wysoko i wycielo by Cie na sl ? Moze Marcin ma racje z tym ts , w moim przypadku tylko czasami ma to sens ... :)
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

rabit pisze:osiem stratnych trejdow pod rzad ...
Spoko, patrz na to tak, że statystyczny limit złych trejdów właśnie się wyczerpał i teraz tylko same dobre będą :P

rabit pisze:Jak najbardziej , ja od poczatku sobie uswiadamiam jak zamknelo przed wczesnie ze taka jest moja strategia i nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem . Wazne ze do przodu . Co bys myslal gdybys postawil tp za nisko/wysoko i wycielo by Cie na sl ? Moze Marcin ma racje z tym ts , w moim przypadku tylko czasami ma to sens ...
Nie, nie, nie kolego. Tu jest nad czym płakać niestety. Tak spieprzone trejdy zdarzają mi się niestety zbyt często. Ja uważam, że tp to szajs, który ogranicza trejd jak i trejdera. Trejd trzeba kontrolować cały czas i tyle, dopiero wtedy można odpowiednio wykorzystać jego potencjał. Sam widzisz, co się stało dzięki TP - szpila poszła taka, ze tylko skakać z radości, a tu lipa - gówniane, źle ustawione TP i po trejdzie. Można by rzec, że mógłbym ustawić niżej. Nigdy nie wiesz co zrobi cena i takie ustawianie tp jest jak dla mnie czystą loterią. Musiałbyś być conajmniej Kaszpirowskim, żeby przewidzieć gdzie cena zawróci. Oczywiście najlepszym dla mnie rozwiązaniem jest poprostu ciągła kontrola trejdu.
Pytanie co zrobić gdy nie ma czasu na ciągłe doglądanie? TP już dziękuję, więc chyba faktycznie potestuję TSa (nie mylić z TSA :) )

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

sp2ews pisze:Spoko, patrz na to tak, że statystyczny limit złych trejdów właśnie się wyczerpał i teraz tylko same dobre będą
Nic tylko martgnal stosowac :D . Nie no zartowalem , ciekawe jakie bylo by cisnienie po siodmej pozycji :twisted:
sp2ews pisze:Nie, nie, nie kolego. Tu jest nad czym płakać niestety. Tak spieprzone trejdy zdarzają mi się niestety zbyt często. Ja uważam, że tp to szajs, który ogranicza trejd jak i trejdera.
OK wiec trzeba cos zmienic w strategii :wink:
sp2ews pisze:Musiałbyś być conajmniej Kaszpirowskim, żeby przewidzieć gdzie cena zawróci.
Nie do konca , oczywiscie nie zawsze sie sprawdza ale warto odpowiednio analizowac wykres . U mnie na edku juz ponad 130 pipek i zostawiam na weekend , wyjasnienie w zalaczniku .
P.S. zlotko 28 dolcow . :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Dobre miejsce na L? Ta na dole długa LT wzrostowa. Przebili LT spadkową, korekty. Zdadło mi SL co do pipsa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

adamkaluza pisze:Zdadło mi SL co do pipsa.
Tak moim zdaniem , zjadlo bo za ciasny byl . Staraj sie stawiac co najmniej kilka pipsow ponizej ostatniego min. , tj. tej doji dwie swiece wczesniej .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

wg mnie kalsyczny przypadek bycia szybszym od ceny - chciał zagrać na odbicie od lini a cena tam jeszcze nie doszła
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

No to możecie mnie doszkolić :) Kiedy wejść w taką pozycję? Miejsce wydaje mi się dobre. Kiedy wejść i kiedy wyjść? :)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Miejsce była bardzo dobre, jedynie Sl za wąski, SL zawsze musi wynikać z analizy i zasady działania rynku, czyli z reguły pod ostatnim low lub high ;)

ODPOWIEDZ