Ink.
Dzięki za wyjaśnienia.
Ja dziś tylko na EURAUD jeden trejd. Jakoś nie miałem głowy do gry. Ciągle brakuje mi czegoś w systemie, mianowicie skutecznego "cyngla", spustu który zadecyduje ostatecznie - wejść lub nie. I jakoś nie mogę tego znaleźć...
Byle z trendem by Ink.
po kolei bo długo mnie nie było 
Witaj Ketteo, widzę ze dalej pięknie kosisz pipsy
skalp mnie wykańczał psychicznie, sposób gry nie dla mnie, gram przede wszystkim w pracy a jak by nie patrzeć od czasu do czasu muszę coś zrobić a gdy wracałem i było już po setupie na który czekałem to mało co mnie szlag nie trafiał, po prostu zbyt absorbujące czas i wymagające zbyt dużej uwagi, na H4 czy H1 coś przegapić to trzeba przespać cały dzień 
pawel2907 nie gram już systemem SD, czasami biorę pod uwagę popyt i podaż, byłem na + gdy tylko nią grałem ale jako strategia jest zbyt uboga, same SD moim zdaniem nie wystarcza bo wchodzenie w tych miejscach działa na zasadzie " zadziała lub nie " mniej więcej 50/50, druga sprawa strategia jest bardzo dochodowa szczególnie w konsolidacji i w trendzie ale tu ciężko o sygnał aby wbić sie w trend szczególnie ostry wtedy SD zazwyczaj nakazuje szukania punktu zwrotnego i na tym można sie sparzyć
Mój pomysł na FX na chwile obecną jest bardzo luźny, inwestuję z trendem, konsolidację omijam szerokim łukiem nawet gdy trwa tydzień lub dwa,
Nie czekam na "SETUP" bo setup to klikam na kompie jak chce coś zainstalować
czekam na okazje, czekam na trend

Witaj Ketteo, widzę ze dalej pięknie kosisz pipsy

pawel2907 nie gram już systemem SD, czasami biorę pod uwagę popyt i podaż, byłem na + gdy tylko nią grałem ale jako strategia jest zbyt uboga, same SD moim zdaniem nie wystarcza bo wchodzenie w tych miejscach działa na zasadzie " zadziała lub nie " mniej więcej 50/50, druga sprawa strategia jest bardzo dochodowa szczególnie w konsolidacji i w trendzie ale tu ciężko o sygnał aby wbić sie w trend szczególnie ostry wtedy SD zazwyczaj nakazuje szukania punktu zwrotnego i na tym można sie sparzyć
Mój pomysł na FX na chwile obecną jest bardzo luźny, inwestuję z trendem, konsolidację omijam szerokim łukiem nawet gdy trwa tydzień lub dwa,
Nie czekam na "SETUP" bo setup to klikam na kompie jak chce coś zainstalować

Zbieram je ale niestety nie zauważam już progresu w moich poczynaniach forexowych. Miesiąc w miesiąc ta sama ilość pipsów wygenerowana, ten sam wskaźnik średni RR, % zyskownych... i dalej problem z tym gdzie zamknąć pozycję bo z otwarciem to nie mam w ogóle problemów. 
sp2ews jeśli masz system i dalej się wahasz przy otwieraniu pozycji to prześledź cały miesiąc danych zanotuj wszystkie wejścia i policz sobie czy jest to racjonalna metoda wchodzenia czy nie. Tylko tym sposobem znajdziesz pewność siebie za ,która będą stały pokryte liczbami fakty
Dodam ,że sam robię to co miesiąc i teraz wole dostać SL`a niż nie wejść.

sp2ews jeśli masz system i dalej się wahasz przy otwieraniu pozycji to prześledź cały miesiąc danych zanotuj wszystkie wejścia i policz sobie czy jest to racjonalna metoda wchodzenia czy nie. Tylko tym sposobem znajdziesz pewność siebie za ,która będą stały pokryte liczbami fakty

Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
Ink. , Ketteo
Dzięki za porady
Nie powiem, że trading mi nie wychodzi, ale faktycznie w momentach kluczowych brakuje mi chyba jeszcze 100% zaufania do systemu. Ale będę na bieżąco robić analizy wejść, jak radzisz Ketteo, powinno pomóc.
A tym czaserm mamy weekend, trzeba się zrelaksować
Do poniedziałku!
Dzięki za porady

Nie powiem, że trading mi nie wychodzi, ale faktycznie w momentach kluczowych brakuje mi chyba jeszcze 100% zaufania do systemu. Ale będę na bieżąco robić analizy wejść, jak radzisz Ketteo, powinno pomóc.
A tym czaserm mamy weekend, trzeba się zrelaksować

Do poniedziałku!
Oczywiście analiz na screenach są bardzo " na pałe" bo ważny jest kierunek, do wejścia potrzebujemy bardziej szczegółowej analizy aby mieć jak najciaśniejszy stop, no i najważniejsza rzecz, gramy co widzimy a nie co chcemy zauważyć dlatego trzeba obserwować zachowanie rynku w momencie wejścia czy aby sytuacja i trend na tych parach nie ulega zmianie