Poniedziałek...baaaardzo sennie,powoli i prawie trzeźwo..E/U +1 pipka...szukalem L ale uciekłem przed sesją usa...
Tak sobie myślę nad zarządzaniem pozycją przez ea..co ma sens a co nie ma c.d..
Kod: Zaznacz cały
if ((TimeCurrent() - OrderOpenTime()) > (7200))
{
if (OrderType()==OP_BUY)
{
if (iClose(NULL,PERIOD_M15,1)<iClose(NULL,PERIOD_H1,1) && ((Ask-OrderOpenPrice())<1/2*iATR(NULL,PERIOD_D1,20,0)) )
{
Czyli może zamykać jeżeli po 2 godzinach od transakcji będzie M15 spadkowa i jednocześnie nie będzie to wylot poza powiedzmy najbliższe mocne s/r (1/2 atr)...[nad zamykaniem nadal myślę]
---------------------------------------------
Przestawianie SL po ATR wyrzuciłem, nie pasuje mi do koncepcji...dałem za to podążanie za iLow poprzedniej świecy H1 dla Longów:
Kod: Zaznacz cały
// mniej ważny początek
if ((NormalizeDouble(Ask,Digits)>NormalizeDouble(OrderOpenPrice()+trailingstart*pt,Digits))
&& (NormalizeDouble(Ask,Digits)>NormalizeDouble(OrderOpenPrice()+(BEoffset+1)*pt,Digits))
&& (NormalizeDouble(Ask,Digits)>NormalizeDouble(OrderOpenPrice()+SL*pt,Digits)))
{
if (OrderStopLoss() < iLow(NULL,PERIOD_H1,1))
{OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),iLow(NULL, PERIOD_H1,1),OrderTakeProfit(),0,Blue);
}
W trybie wizualnym widziałem że takie przesuwanie SL po świecach ma dużo większy sens niż np 40 i tyle...