http://www.digitaltigers.com/zenview.asp?bhcp=1
moze to cie zainteresuje?
Budowa stanowiska pracy - Jeden komputer wiele monitorów
tia, Ati w najnowszych kartach z serii 5000 wprowadziło technologie Eyefinity, która umożliwi równoczesną prace 3/6 monitorów. Do 3 monitorów to wystarczy kupić najtańszą kartę np: ATI HD 5600, które mają się pojawić w tym miesiącu (cena ok. 250-300zł brutto). Jedyne ograniczenie jest takie, ze jeden z tych 3 monitorów trzeba podłączyć przez złącze Display Port, a takich monitorów jest jeszcze stosunkowo niewiele na rynku.
Powyższe linki pokazuja profesjonalne rozwiazania - w konsekwencji znaczace kwoty inwestycyjne. Ale czemu nie?
Osobiscie wykorzystuję do pracy analitycznej 4 monitory i jeden komputer.
Płyta glowna SLI + dwie karty graficzne z dwoma wyjsciami w zupelnosci wystarcza.
Dlaczego wydawac wiecej niz potrzeba?
Zapewniam, ze spelniloby dosc wyrafinowane gusta/potzreby przy niewielkich
kosztach.
Jakis czas temu poszukiwalem rozwiazan wielomonitorowych.
Otrzymywalem rozne oferty konfiguracyjno-kosztowe, ktore czesto wykraczaly
poza zdrowy rozsadek - no i faktyczne potrzeby
Osobiscie wykorzystuję do pracy analitycznej 4 monitory i jeden komputer.
Płyta glowna SLI + dwie karty graficzne z dwoma wyjsciami w zupelnosci wystarcza.
Dlaczego wydawac wiecej niz potrzeba?

Zapewniam, ze spelniloby dosc wyrafinowane gusta/potzreby przy niewielkich
kosztach.
Jakis czas temu poszukiwalem rozwiazan wielomonitorowych.
Otrzymywalem rozne oferty konfiguracyjno-kosztowe, ktore czesto wykraczaly
poza zdrowy rozsadek - no i faktyczne potrzeby

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"I trade what I see not what I think"
osobiście uważam, że i tak przepłaciłeś, za drogo Ci wyszła taka platforma 
obecnie dzięki firmie ATI wystarczy kupić jakąkolwiek płytę z wbudowaną kartą graficzną Ati (koszt do 300zł brutto)+ 1 kartę z ATI Eyefinity (koszt najtańszej ok 300zł brutto) i możesz podłączyć równocześnie nawet 5 monitorów, a 4 na cyfrowych łączach, które zapewniają lepszą jakość obrazu. I przy okazji niższej ceny masz również niższe zużycie energii, co jest ważne przy konfigach wielomonitorowych, które pracują po 8-10 godzin dziennie. Co do wyboru monitorów to każdy wybiera sobie sam, wedle własnych upodobań i gustów

obecnie dzięki firmie ATI wystarczy kupić jakąkolwiek płytę z wbudowaną kartą graficzną Ati (koszt do 300zł brutto)+ 1 kartę z ATI Eyefinity (koszt najtańszej ok 300zł brutto) i możesz podłączyć równocześnie nawet 5 monitorów, a 4 na cyfrowych łączach, które zapewniają lepszą jakość obrazu. I przy okazji niższej ceny masz również niższe zużycie energii, co jest ważne przy konfigach wielomonitorowych, które pracują po 8-10 godzin dziennie. Co do wyboru monitorów to każdy wybiera sobie sam, wedle własnych upodobań i gustów
Prawie 2 lata temu modyfikacja komputera wyniosla ok 1tys zl, z tym ze przy okazji cos dodalem oprocz wymiany plyty i kart graficznych.astra pisze:osobiście uważam, że i tak przepłaciłeś, za drogo Ci wyszła taka platforma
Moze i przeplacilem, ale to pojecie wzgledne

Dzieki za info odn ATI

Pozdrawiam
spox, wiadomo, wraz z upływem czasu technologia się rozwija i tanieje 
ja jestem właśnie w trakcie kompletowania takiego zestawu ATI Eyefinity i w związku z tym mam pytanie: na Twoim zdjęciu monitory stoją na takiej nadstawce na biurko, możesz mi powiedzieć gdzie ją kupiłeś/zamówiłeś i ile kosztowała ?

ja jestem właśnie w trakcie kompletowania takiego zestawu ATI Eyefinity i w związku z tym mam pytanie: na Twoim zdjęciu monitory stoją na takiej nadstawce na biurko, możesz mi powiedzieć gdzie ją kupiłeś/zamówiłeś i ile kosztowała ?
Doszla nadstawka, bo monitory sie nie miescily pod odpowiednim katem, zeby powstal lukastra pisze:na Twoim zdjęciu monitory stoją na takiej nadstawce na biurko, możesz mi powiedzieć gdzie ją kupiłeś/zamówiłeś i ile kosztowała ?

Dodano po 4 minutach:
Moze na zdjeciu tak wyglada, ale siedzac srodek monitorow mam na wysokosci oczuTymek pisze:Jeżeli chodzi o podstawkę po monitory to nie polecam. Człowiek zmuszony
jest patrzeć do góry (musi unosić brodę) co po dłuższym czasie powoduje
bóle głowy i karku. Dopiero po kilkunastu miesiącach odczuwalne są efekty.

Ale jesli faktycznie musialbym unosic brode to zgadzam sie, mozna odczuwac dyskomfort

NEC CRV 43 cale , za 8000$.REPTILE pisze:Czy ktoś się spotkał na rynku monitorów z podobnym rozwiązaniem? Rolling Eyes
* artykuł jest z 2006 Confused czyżby to nie wypałiło ?

http://www.necdisplay.com/newtechnologi ... eddisplay/
http://www.youtube.com/watch?v=uQT_4n_Ukuo