Brokerzy - LISTA OSTRZEŻEŃ
Re: Brokerzy - LISTA OSTRZEŻEŃ
To już napisałeś. Zysków żadnych nie było więc to bez znaczenia (taki wabik, nadzieja, że jak dorzucisz do garnka, to potem coś z niego wypadnie).
Pytam o metodę wpłaty - karta, przelew, krypto itd. I kto był odbiorcą przelewu (+ jaki bank, w jakim kraju itd.).
Pytam o metodę wpłaty - karta, przelew, krypto itd. I kto był odbiorcą przelewu (+ jaki bank, w jakim kraju itd.).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Jak zysków nie było . Przecież napisałem, osiągnąłem 30 000 euro przy wpłacie własnej 5 000 euro, chciałem wypłacić 27 000 euro, ale naciągnęli mnie jeszcze na 3 000 euro , czyli 8 000 euro wpłaciłem.
wpłacone było kartą na FIDOR Bank AG 173, 80335 München
wpłacone było kartą na FIDOR Bank AG 173, 80335 München
Nie było, bo to oszuści, a z całą pewnością żadna zawarta transakcja nie miała nigdzie pokrycia. Już w lutym było o nich "głośno":
https://www.bankier.pl/forum/temat_soli ... 48459.html
A wpłaty 3k na KNF, to chyba nawet bez sensu komentować...
Ale akurat wpłata kartą to akurat całkiem dobra wiadomość, bo dzięki temu jest szansa na odzyskanie wpłaconych środków. Tutaj możesz przeczytać co i jak:
https://forexclub.pl/jak-odzyskac-srodk ... era-forex/
Trzymam kciuki!
https://www.bankier.pl/forum/temat_soli ... 48459.html
A wpłaty 3k na KNF, to chyba nawet bez sensu komentować...

Ale akurat wpłata kartą to akurat całkiem dobra wiadomość, bo dzięki temu jest szansa na odzyskanie wpłaconych środków. Tutaj możesz przeczytać co i jak:
https://forexclub.pl/jak-odzyskac-srodk ... era-forex/
Trzymam kciuki!
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
To wszystko już przerobiłem. Myślałem że jest coś innego, w jaki sposób ich dorwać.
Uwaga, jest "nowy" rodzaj scamu.
Wczoraj odebrałem telefon. Przedstawia się Pani Olga, z lekko wschodnim akcentem (ale obecnie to już nie jest nic podejrzanego) jako pracownik Komisji Nadzoru Finansowego. Informuje, że rozmowa jest nagrywana, mówi z jakiego działu dzwoni i informuje, że dostali zgłoszenie od 3 różnych banków z różnych miejscowości, że w dniu dzisiejszym zostały podjęte próby otwarcia kont bankowych i wzięcia pożyczki, dlatego podejrzewają, że miała miejsce kradzież danych. Rzuca paragrafami, opisuje procedurę co nastąpi dalej i w końcu pada pytanie... "w jakich bankach ma Pan konta?".
Nie za bardzo rozumiem jaki ostatecznie mógłby być cel scammerów i co nastąpiłoby później. Na pytanie o możliwość potwierdzenia pani danych osobowych w KNF, odpowiedziała, że oczywiście można to zrobić ale raczej mi i tak nic nie powiedzą, bo to informacje poufne. Jak nalegałem, to nagle się rozłączyła.
Ogólnie patrząc na to z boku - wiadomo, że scamerzy. Regularnie do mnie dzwonią różni naciągacze z w/w listy ostrzeżeń ale tym razem byli zadziwiająco dobrze przygotowani. Uważajcie.
Wczoraj odebrałem telefon. Przedstawia się Pani Olga, z lekko wschodnim akcentem (ale obecnie to już nie jest nic podejrzanego) jako pracownik Komisji Nadzoru Finansowego. Informuje, że rozmowa jest nagrywana, mówi z jakiego działu dzwoni i informuje, że dostali zgłoszenie od 3 różnych banków z różnych miejscowości, że w dniu dzisiejszym zostały podjęte próby otwarcia kont bankowych i wzięcia pożyczki, dlatego podejrzewają, że miała miejsce kradzież danych. Rzuca paragrafami, opisuje procedurę co nastąpi dalej i w końcu pada pytanie... "w jakich bankach ma Pan konta?".
Nie za bardzo rozumiem jaki ostatecznie mógłby być cel scammerów i co nastąpiłoby później. Na pytanie o możliwość potwierdzenia pani danych osobowych w KNF, odpowiedziała, że oczywiście można to zrobić ale raczej mi i tak nic nie powiedzą, bo to informacje poufne. Jak nalegałem, to nagle się rozłączyła.
Ogólnie patrząc na to z boku - wiadomo, że scamerzy. Regularnie do mnie dzwonią różni naciągacze z w/w listy ostrzeżeń ale tym razem byli zadziwiająco dobrze przygotowani. Uważajcie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- ninjaproject
- Maniak
Cel jest taki, że potem będą cię namawiać, że muszą sprawdzić, będziesz się logować przez AnyDesk, albo podobny komunikator, i dasz im dostęp do komputera, i oni każą ci się zalogować do swojego banku, i wtedy to już różne scenariusze. Będą ściemniać, że nie widzą co piszesz, i będą mieli dane logowania do twojego banku, albo za pomocą "Zbadaj element" wpiszą inne kwoty, że niby ktoś ci ukradł. I potem np. oferują pomoc i zwrot. Tak samo fejkują zwrot, tylko że ty się niby pomyliłeś i wpisałeś np. 10 razy większą kwotę, bo to niby ty masz wpisywać. I potem chcą zwrotu nadpłaty. A w międzyczasie drugi scamer już ci np. zakłada ci SYSKEY.raposo pisze: ↑10 sie 2021, 09:16Uwaga, jest "nowy" rodzaj scamu.
Jest wiele odmian tych scamów.
Od dawna one funkcjonują np. w USA IRS scam, gdzie się podszywają pod amerykański US.
Na YT proponuję kanał Kitboga.
Potem YT będzie sam sugerował innych, którzy walczą z tymi scamerami.
Ponieważ można wykorzystać ich pułapkę i im pliki np. wykasować.
Podpowiedzi: Virtual Machine i drugi kolega komputerowiec!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Lepiej późno niż wcale. Popularni scammerzy, The Pacifica Group, trafili właśnie na listę ostrzeżeń publicznych KNF:
https://forexclub.pl/the-pacifica-group ... zezen-knf/
https://forexclub.pl/the-pacifica-group ... zezen-knf/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Kolejny komunikat od KNF. Ponownie spóźniony o conajmniej kilka miesięcy ale może będzie lepiej.
Allianz Market na liście ostrzeżeń 
Uwaga, bo cały czas są aktywni i próbują dodawać "pozytywne opinie" na swój temat na różnych stronach.
https://forexclub.pl/allianz-market-na- ... zezen-knf/
Uwaga, bo cały czas są aktywni i próbują dodawać "pozytywne opinie" na swój temat na różnych stronach.
https://forexclub.pl/allianz-market-na- ... zezen-knf/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- ninjaproject
- Maniak
UWAGA OSTRZEŻENIE!!!
Ktoś wkleja linki polecające do brokera KOT4X.
Broker jest nieregulowany i nie podaje adresu!
Szczegóły w tym poscie:
post1017386.html#p1017386
Ktoś wkleja linki polecające do brokera KOT4X.
Broker jest nieregulowany i nie podaje adresu!
Szczegóły w tym poscie:
post1017386.html#p1017386
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Tym razem trochę dobrych wieści. Na Ukrainie wpadło 3 z 4 szefów tamtejszej kotłowni. Z racji, że oszuści 'skubali' także obywateli Polski, jest szansa, że mieliśmy styczność z ich 'produktami'. Skala działania jest porażająca, bo wyciągali ponoć 10 milionów euro MIESIĘCZNIE, a działali od 2017 roku...
https://forexclub.pl/oszustwa-na-forex- ... esiecznie/
https://forexclub.pl/oszustwa-na-forex- ... esiecznie/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu