Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

GIGNFR78 pisze:Akhh ciekawy wywiad z Panem Mariuszem Potaczałą. Życzę więcej takich wywiadów.

Dziękuję bardzo. Ostatnio troszkę z wywiadami się opuściłem bo bardzo dużo jednak jest pracy z portalem i doba się kończy ;)
Chociaż wywiady z uczestnikami Cross Trade mam nadzieję też były ciekawe i będzie ich jeszcze kilka.

Do tego mam jeszcze wywiady w trakcie tworzenia (pewnie przynajmniej jedna osoba, na którą czekam to przeczyta ;) )

Teraz artykuł:
Jak duży jest rynek Forex w Japonii? Szokujące dane.

Forex Magnates przedstawił bardzo ciekawy wykres, który pomoże uzmysłowić sobie siłę rynku Forex w Japonii, oraz to że indywidualna część rynku jest w Kraju Kwitnącej Wiśni jest największa na świecie

Wykres poniżej pokazuje porównanie średniego dziennego wolumenu (ADV) na całej tokijskiej giełdzie (TSE) do zaledwie jednego brokera forexowego GMO Click Securities.

Obrazek

Więcej na: http://comparic.pl/listings/jak-duzy-je ... jace-dane/
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Czy MetaQuotes blokuje Myfxbook?

Myfxbook uważa, że producent najpopularniejszej platformy Forex MT4 blokuje portal, który dostarcza porównanie brokerów, sygnały tradingowe oraz inne narzędzia rynkowe. Problem jest z automatycznym podłączeniem myfxbook do kont MT4. Początkowo serwis uważał, że wina leży po stronie brokerów, którzy blokowali serwery myfxbook po updacie platformy przez MetaQuotes.

Więcej: http://comparic.pl/listings/czy-metaquo ... -myfxbook/
Od Traderów dla Traderów

zelazny
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: zelazny »

Ok jest swietna , mam oferte dodania do listy jeszcze jednego brokera na warunkach IB.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Akhh mógłbyś zbadać sprawę z bonusami w Exbino?
Widzę że masz ich na swojej stronie i jakiś kontakt chyba z nimi a z pewnego źródła wiem że robią ludzi w wała.
Zyski są naliczane z bonusa a straty z depozytu więc może się skończyć tak że będąc na plusie nie wykonując 30 krotnego obrotu nic nie wypłacimy.
Regulamin jest w tej kwestii mocno nie jasny.
Ja oczywiście wszystkich takich "jednorękich" broków jak oni znam dobrze i omijam z daleka ale warto to też uświadomić innym z kim tak naprawdę mają do czynienia.
Na PW wysyłam Ci link do źródła mojej informacji.

-- Dodano: czw 30-05-2013, 10:51 --

Dżizuz crajz tak sobie przeglądam Twoich broków i zaczynają mi się włosy jeżyć na głowie a wierz mi że jest to trudna sprawa bo mam je baaaardzo długie.
Bank De Binary jest regulowany przez Brytyjski FSA (Urząd Regulacji Rynków Finansowych)
Jest zarejestrowany a nie regulowany, wprowadzili wszystkich w błąd.
http://www.fsa.gov.uk/register/firmBasi ... sid=314566
Niby mają być regulowani kiedyś tam, ale wątpię. To pokazuje jak brudne są zagrywki takich broków żeby ładnie wyglądać.
FSA już się dawno wypowiedziała że binarek nie regulują i że robi to tylko komisja gier i zakładów.
http://www.gamblingcommission.gov.uk/
Gdzie zresztą nie są zarejestrowani.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:Akhh mógłbyś zbadać sprawę z bonusami w Exbino?
Widzę że masz ich na swojej stronie i jakiś kontakt chyba z nimi a z pewnego źródła wiem że robią ludzi w wała.
Zyski są naliczane z bonusa a straty z depozytu więc może się skończyć tak że będąc na plusie nie wykonując 30 krotnego obrotu nic nie wypłacimy.
Regulamin jest w tej kwestii mocno nie jasny.
Ja oczywiście wszystkich takich "jednorękich" broków jak oni znam dobrze i omijam z daleka ale warto to też uświadomić innym z kim tak naprawdę mają do czynienia.
Na PW wysyłam Ci link do źródła mojej informacji.

Zajmę się tym, natomiast Opcje Binarne jeszcze są nieco dzikie jednak kontaktując się przez większe podmioty - choćby Comparic, na pewno o wiele więcej się da.

Akurat eXbino jeśli chodzi o warunki jest w miarę ok. Co do bonusów to ich rynek na Opcjach jest dziwny i czasami są jakieś pułapki z tym związane. Natomiast w regulaminie jest to opisane i decydując się na bonus trzeba mieć świadomość, że trzeba robić obrót. Są brokerzy jak AnyOption chwalący się, że jest najstarszym brokerem, który nie daje żadnych bonusów + wcale brać ich nie trzeba.

Wyjaśnię kwestię naliczania strat z depo a zysków do bonusu.

Jedna rzecz, przypomnijcie sobie jak to było na początku z brokerami. Było o wiele bardziej dziko, tutaj przynajmniej brokerzy nie oszukują kasując transakcje etc, część jest pod nadzorem, nie ma poślizgów, przesunięć wykresów, rozszerzeń spreadu, rekwot etc.

Od razu widać jakie są zwrotu z transakcji, notowania brane z Reutersa. Tak naprawdę rynek jest dość przejrzysty i niewiele jest możliwości oszukiwania klientów.
Tylko trzeba wejść przygotowanym w miarę i zarządzać kapitałem, a wiadomo, że większość tego nie robi.

Edit:

Z BdB poprawione. Pamiętaj, że stroną zajmuje się więcej osób nie tylko ja.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 13:13 przez Akhh, łącznie zmieniany 1 raz.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Właśnie chodzi o to że lepiej nie brać bonusa, jeśli to dobrze rozumiem.
Przykładowo masz 200 plus bonus 100
Zarabiasz 100 to masz swoje 200 plus 200 na bonusie
Stracisz 200 to masz swoje 0 plus 200 na bonusowym koncie.
I nie możesz wypłacić. A zrobienie obrotu 30 razy gwarantuje niższe prawdopodobieństwo wypłaty.
Więc nie ważne że zarabiasz bo w takim systemie bonusowym tracisz zawsze!!! Chyba że nie będziesz miał ani jednej wtopy ;)
Sprytnie wymyślone.

-- Dodano: czw 30-05-2013, 11:33 --
Z BdB poprawione. Pamiętaj, że stroną zajmuje się więcej osób nie tylko ja.
Nie mam pretensji do Ciebie bo to oni wprowadzili na początku wszystkich w błąd.
Ty tylko nie przyjrzałeś się temu bliżej ;)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Czy ktoś dostał rabaty od brokera Brokers Star?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

psV pisze:Czy ktoś dostał rabaty od brokera Brokers Star?
BS pracuje nad systemem rabatów. Mieli rozsyłać wiadomości. Wszystko zostanie wypłacone jak zrobią system. Jeśli by go nie zrobili oczywiście zostanie to rozliczone w inny sposób. Miałem obiecane, że zostanie to zrobione na początku maja.

Teraz podobno dopinają wszystko. Nie wyobrażam sobie żeby w czerwcu nie zostało wypłacone za cały termin. Rozmawiałem z nimi 2 razy w tym tygodniu na ten temat i dostałem zapewnienie, że poinformują o tym oficjalnie.

Miało to być zrobione już - teraz znowu rozmawiałem i jutro pojawią się oficjalne maile. Wszystko zostanie rozliczone na 100% choćbym miał to zrobić sam i wysyłać PITy etc, natomiast nie sądzę żeby była taka potrzeba.

A propos BS - jak chodzi nowy system PSV? Zauważyłeś różnicę na plus? Bo znowu informacja jest taka, że robią wszystko żeby również grający na dane byli zadowoleni.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Zbyt wcześnie by oceniać.

Apropo PITów, jak rozliczacie rabaty w zeznaniu rocznym? Normalnie jak dochód i 19% od tego czy inaczej?

pozdr.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

czesc,
czy ktoś może coś wie w sprawie myfxbook? ciagle wisi komunikat ze MT4 nie moze sie polaczyc z serwerem myfxbook i strona sie w ogole nie aktualizuje... moze Ty Akhh coś wiesz na ten temat?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ