daromanchester pisze:Akhh mógłbyś zbadać sprawę z bonusami w Exbino?
Widzę że masz ich na swojej stronie i jakiś kontakt chyba z nimi a z pewnego źródła wiem że robią ludzi w wała.
Zyski są naliczane z bonusa a straty z depozytu więc może się skończyć tak że będąc na plusie nie wykonując 30 krotnego obrotu nic nie wypłacimy.
Regulamin jest w tej kwestii mocno nie jasny.
Ja oczywiście wszystkich takich "jednorękich" broków jak oni znam dobrze i omijam z daleka ale warto to też uświadomić innym z kim tak naprawdę mają do czynienia.
Na PW wysyłam Ci link do źródła mojej informacji.
Zajmę się tym, natomiast Opcje Binarne jeszcze są nieco dzikie jednak kontaktując się przez większe podmioty - choćby Comparic, na pewno o wiele więcej się da.
Akurat eXbino jeśli chodzi o warunki jest w miarę ok. Co do bonusów to ich rynek na Opcjach jest dziwny i czasami są jakieś pułapki z tym związane. Natomiast w regulaminie jest to opisane i decydując się na bonus trzeba mieć świadomość, że trzeba robić obrót. Są brokerzy jak AnyOption chwalący się, że jest najstarszym brokerem, który nie daje żadnych bonusów + wcale brać ich nie trzeba.
Wyjaśnię kwestię naliczania strat z depo a zysków do bonusu.
Jedna rzecz, przypomnijcie sobie jak to było na początku z brokerami. Było o wiele bardziej dziko, tutaj przynajmniej brokerzy nie oszukują kasując transakcje etc, część jest pod nadzorem, nie ma poślizgów, przesunięć wykresów, rozszerzeń spreadu, rekwot etc.
Od razu widać jakie są zwrotu z transakcji, notowania brane z Reutersa. Tak naprawdę rynek jest dość przejrzysty i niewiele jest możliwości oszukiwania klientów.
Tylko trzeba wejść przygotowanym w miarę i zarządzać kapitałem, a wiadomo, że większość tego nie robi.
Edit:
Z BdB poprawione. Pamiętaj, że stroną zajmuje się więcej osób nie tylko ja.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów