Witam
moze i głupi post ale uprzedzam ze szukałem juz info w internecie ale ciezko cos mi znaleźć jest jakis uczciwy broker ktory nie wymaga za duzego kapitału? tzn max do 100? chciałbym sie sprawdzic poprostu na poczatek,jesli cos takiego istanieje to prosze o udzielenie nazwy takeigo brokera,oczywiscie oby to był jakis w miare uczciwy broker a nei jakis tak zwany bubel ; ) i przepraszam za literówke ; )
Broker z najmniejszym kapitałem
Re: Broker z najmniejszym kapitałem
Nie jest wielkim problemem znaleźć brokera, który umożliwia rozpoczęcie inwestowania z małym kapitałem. Dla przykładu Admiral Markets dla rachunku Standard pozwala zacząć z depozytem w wysokości 50 zł. Pytanie jakie się nasuwa, to czy jest sens zaczynać ze 100 PLN?/USD?/EUR? (nie wiem o jakiej walucie mowa, bo nie dopisałeś). Doświadczeni traderzy których obserwuję zarabiają 30-50% w skali ROKU, więc zanim zbudowałbyś z tego kapitał to trochę by zeszło
Jedyny plus jaki widzę takiego rozwiązania, to możliwość delikatnego spróbowania się na prawdziwym rachunku zamiast na demo
Chyba że jest coś jeszcze, wtedy niech mnie ktoś poprawi 

-
- Bywalec
Zgadzam się z rozmówcą powyżej,
dorzucam parę innych brokerów:
XEMARKETS min. depo. 5$
HotForex min. depo. 5$
FXOpen min. depo. 1$
Wszystkie posiadają regulację! Tylko czy jest sens przy tak małym kapitale to prawdę mówiąc nie da się zbytnio grać na Forex. Minimum potrzebujesz konta na micro lotach, albo nawet nano/piko lotach dla tak małego kapitału.
dorzucam parę innych brokerów:
XEMARKETS min. depo. 5$
HotForex min. depo. 5$
FXOpen min. depo. 1$
Wszystkie posiadają regulację! Tylko czy jest sens przy tak małym kapitale to prawdę mówiąc nie da się zbytnio grać na Forex. Minimum potrzebujesz konta na micro lotach, albo nawet nano/piko lotach dla tak małego kapitału.
Tylko, żę większość z tych wymienionych brokerów posiada także... Złe opinie klientów, co dobrze nie wróży.
Z wartych większej uwagi już lepiej zainteresować się Aliorem, który też nie wymaga min. depozytu. Tylko trzeba sobie zadać pytanie czy warto angażować swój czas z kapitałem rzędu 100 PLN? Może lepiej poczekać, dozbierać i wystartować z takim z którego będziemy mogli wypracować jakiś namacalny pieniądz bez nadmiernego ryzyka?
Bardzo mały depozyt może nic nie zmienić i w konsekwencji dalej będziemy traktować go jak demo ("co tam, to tylko stówka, najwyżej wpłacę kolejną). Przemyśl to.
Z wartych większej uwagi już lepiej zainteresować się Aliorem, który też nie wymaga min. depozytu. Tylko trzeba sobie zadać pytanie czy warto angażować swój czas z kapitałem rzędu 100 PLN? Może lepiej poczekać, dozbierać i wystartować z takim z którego będziemy mogli wypracować jakiś namacalny pieniądz bez nadmiernego ryzyka?
Bardzo mały depozyt może nic nie zmienić i w konsekwencji dalej będziemy traktować go jak demo ("co tam, to tylko stówka, najwyżej wpłacę kolejną). Przemyśl to.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Bywalec
No mam nadzieje, że się poprawili bo opinii negatywnych też sporo można się doszukać w Internecie na temat ich platformy, stabilności, zawieszania się i obsługi. Choć wiele komentarzy, często na temat brokerów wynika z nie znajomości zasad gry na Forexie, oraz możliwości technicznych platform. Często też własne nie powodzenia zrzucamy na tak zwanych "złych brokerów".
oj udzielę wam pomocy
armada 100$ zapłacisz ale masz uczciwe warunki.Mam tam konto i ten broker nadaje sie do wszystkich typów handlu oprócz danych i arbitrażu ale to jest moje zdanie. W zależności co chcesz robic, scalp daytrading średnie terminy naprawdę to wystarczy najmniejszym lotem jaki idzie i sie uczyć....
nic was tak nie nauczy gry na rynku jak samodzielne ogarnianie go. Prosty system (ichimoku naprawdę zadziwia...tylko trzymać dyscyplinę. Standardowe ustawienia. ) do tego wzniesienia Fibonacciego i nauka poziomy s/d popytu podaży).
Bardziej zaawansowane strategie, skomplikowane automaty wykorzystujące czas pomiędzy brokerami etc . One raczej wymagają c tradera a dokładnie c algo (nie mt4) i vps wokół serwera głównej serwerowni z oprogramowaniem... zaś jeszcze później broker lmax własne api ale do tego potrzebny juz jest duży kapitał...
wpis powyżej można potraktować jak drogowskazy ku dobrej ścieżce
jeśli ktoś lubi podchodzić do tematu od strony automatyki, i pół automatów ....
oczywiście post powyżej to nie rekomendacja itd.... etc...

armada 100$ zapłacisz ale masz uczciwe warunki.Mam tam konto i ten broker nadaje sie do wszystkich typów handlu oprócz danych i arbitrażu ale to jest moje zdanie. W zależności co chcesz robic, scalp daytrading średnie terminy naprawdę to wystarczy najmniejszym lotem jaki idzie i sie uczyć....
nic was tak nie nauczy gry na rynku jak samodzielne ogarnianie go. Prosty system (ichimoku naprawdę zadziwia...tylko trzymać dyscyplinę. Standardowe ustawienia. ) do tego wzniesienia Fibonacciego i nauka poziomy s/d popytu podaży).
Bardziej zaawansowane strategie, skomplikowane automaty wykorzystujące czas pomiędzy brokerami etc . One raczej wymagają c tradera a dokładnie c algo (nie mt4) i vps wokół serwera głównej serwerowni z oprogramowaniem... zaś jeszcze później broker lmax własne api ale do tego potrzebny juz jest duży kapitał...
wpis powyżej można potraktować jak drogowskazy ku dobrej ścieżce

oczywiście post powyżej to nie rekomendacja itd.... etc...