Witam
Czy na naszym rynku jest taki, który gwarantuje zadziałanie SL np w przypadku luki, silnego sygnału, że stop zadziała.
Czasami zostawiam otwarte pozycje na weekend i teraz przy jakimś nagłym walnięciu pasowałoby aby Stop to złapał.
Dzięki za sugestie
Broker z gwarantowanym Stop Losem
Re: Broker z gwarantowanym Stop Losem
z mojego doświadczenia - Armada Markets 

Dziękifreakout pisze:z mojego doświadczenia - Armada Markets
Możesz pokazać na screenie jak broker realizuję Ci zlecenie po cenie której nie było? o.O
Pablo nie wiem czy do to mnie zapytanie czy do poprzednika.Pablo90 pisze:Możesz pokazać na screenie jak broker realizuję Ci zlecenie po cenie której nie było? o.O
Mi chodzi o to czy jak cena przeskoczy miejsce gdzie jest SL to broker realizuje zamknięcie po SL czy dopiero gdzie się pojawi sygnał ceny.
Dlaczego pytam?
Chodzi oczywiście o kasę.
Nie chciałbym sytuacji gdzie np mam na koncie 10.000 a przez lukę muszę dopłacać dodatkowo brakujące środki.
Jeszcze prościej, aby stracił maksymalnie to co mam na koncie.
miałem taką sytuację że zostawiłem pozycję z SL na weekend, była luka która przekroczyła ten poziom i transakcja została zamknięta po cenie na której miałem ustawionego stop lossazakopiec pisze:Pablo nie wiem czy do to mnie zapytanie czy do poprzednika.Pablo90 pisze:Możesz pokazać na screenie jak broker realizuję Ci zlecenie po cenie której nie było? o.O
Mi chodzi o to czy jak cena przeskoczy miejsce gdzie jest SL to broker realizuje zamknięcie po SL czy dopiero gdzie się pojawi sygnał ceny.
Dlaczego pytam?
Chodzi oczywiście o kasę.
Nie chciałbym sytuacji gdzie np mam na koncie 10.000 a przez lukę muszę dopłacać dodatkowo brakujące środki.

Czy aby na pewno? Możesz wrzucić screen z tej sytuacji z zaznaczoną pozycją?freakout pisze: miałem taką sytuację że zostawiłem pozycję z SL na weekend, była luka która przekroczyła ten poziom i transakcja została zamknięta po cenie na której miałem ustawionego stop lossa
Z tego co mi wiadomo to tak tam nie jest, jak i u pozostałych poważnych brokerów. Ostatnią firmą u której grałem z gwarantowanym SL w luce było Admiral Markets i to dobre 4-5 lat temu. Oczywiście po pewnym czasie skumali się, że oferują coś co nie jest zbyt sensowne i od tego odeszli.
Takie działanie świadczy tylko o tym, że nasze transakcje nigdzie nie są kierowane/zabezpieczane lub broker dokłada do interesu, co jest jeszcze mniej prawdopodobne

-- Dodano: pt 14-03-2014, 16:29 --
To rozwiązanie jest jedno: Unikaj handlu w czasie, gdy może wystąpić luka, a jeśli już tak się stanie, że będziesz musiał to zmniejsz wolumen pozycji, aby mieć większy zapas.zakopiec pisze: Nie chciałbym sytuacji gdzie np mam na koncie 10.000 a przez lukę muszę dopłacać dodatkowo brakujące środki.
Tzn. jest jeszcze drugie wyjście - wybierzesz brokera o wątpliwej reputacji, który będzie realizował SL w luce ale założę się, że w gratisie zaoferuje Ci inne ciekawe przygody

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Dzięki za pomoc. Wniosek jeden jest niebezpiecznie kiedy się pozostawi. Gram raczej malymi porcjami 0.0.1 ale buduje tzw drabinkę i czasami trzeba zostawić.raposo pisze:Czy aby na pewno? Możesz wrzucić screen z tej sytuacji z zaznaczoną pozycją?freakout pisze: miałem taką sytuację że zostawiłem pozycję z SL na weekend, była luka która przekroczyła ten poziom i transakcja została zamknięta po cenie na której miałem ustawionego stop lossa
Z tego co mi wiadomo to tak tam nie jest, jak i u pozostałych poważnych brokerów. Ostatnią firmą u której grałem z gwarantowanym SL w luce było Admiral Markets i to dobre 4-5 lat temu. Oczywiście po pewnym czasie skumali się, że oferują coś co nie jest zbyt sensowne i od tego odeszli.
Takie działanie świadczy tylko o tym, że nasze transakcje nigdzie nie są kierowane/zabezpieczane lub broker dokłada do interesu, co jest jeszcze mniej prawdopodobne.
-- Dodano: pt 14-03-2014, 16:29 --
To rozwiązanie jest jedno: Unikaj handlu w czasie, gdy może wystąpić luka, a jeśli już tak się stanie, że będziesz musiał to zmniejsz wolumen pozycji, aby mieć większy zapas.zakopiec pisze: Nie chciałbym sytuacji gdzie np mam na koncie 10.000 a przez lukę muszę dopłacać dodatkowo brakujące środki.
Tzn. jest jeszcze drugie wyjście - wybierzesz brokera o wątpliwej reputacji, który będzie realizował SL w luce ale założę się, że w gratisie zaoferuje Ci inne ciekawe przygody.
Dzieki panowie
- kaktus3000
- Gaduła
Gdyby było coś takiego jak gwarantowany SL to zostałbyś bardzo bogaty! Wystarczy, że na minutę przed zamknięciem rynku wystawiłbyś pozycję sell oraz przeciwstawną buy , każda z SL. Gdy rynek się otworzy z luką gwarantowany SL jednej pozycji by ją zamkną a na przeciwstawnej pozycji byłbyś ogromnie zarobiony! Wiec jak widzisz żaden broker Ci na taki gratis nie pozwoli 

Bardziej chodziło mi w temacie o to abym nie musiał dopłacać do konta jeśli luka przekroczyłaby moje możliwości finansowe.kaktus3000 pisze:Gdyby było coś takiego jak gwarantowany SL to zostałbyś bardzo bogaty! Wystarczy, że na minutę przed zamknięciem rynku wystawiłbyś pozycję sell oraz przeciwstawną buy , każda z SL. Gdy rynek się otworzy z luką gwarantowany SL jednej pozycji by ją zamkną a na przeciwstawnej pozycji byłbyś ogromnie zarobiony! Wiec jak widzisz żaden broker Ci na taki gratis nie pozwoli
W takim sensie chodziło mi o gwarantowany SL
Czyli:
1. Mam konto 10.000 zł
2. Otworzyłem pozycje
3. Zostawiam na weekend
4. Jest luka
5. Konto jej nie wytrzymuje zeruje mi lub cos koło tego konto ale nie musze dopłacać aby wyrównać koszty transakcji.
Teraz chyba jaśniej to napisałem. Dzięki