Zamknąć pozycje z palca możesz w każdej chwili, ale sztywne SL oraz TP możesz ustawić tylko w takiej minimalnej odległości w jakiej pozwala ci na to broker. Ale nie tylko o TP i SL tutaj chodzi. Jeżeli twoja strategia obejmuje także prowadzenie pozycji, a nie wyobrażam żeby było inaczej to jakieś racjonalne zarządzanie pozycja na niskich interwałach tutaj odpada. Nie muszę chyba tłumaczyć jakie są tego konsekwencje. Musisz tak zmodernizować EA ażeby twoje zlecenie zabezpieczające nie wchodziło w konflikt z limitem odległości.Czy mógłbyś to dokładnie opisać bo nie bardzo rozumiem, ogólnie ja nie korzystam z TP/SL tylko strategia wysyła OrdeClose na zakończenie (TP i Sl ustawiam tylko na wypadek awarii ea) - czyli jeśli cena odejdzie od ceny zawarcia o np. 10 pipsów (czyli ok 6-7 pipsow zysku) to nie mogę zamknąć trans.? te 21pipsow wynika z ich jakiegoś regulaminu?
Każde konto zawierające tego typu ograniczenia skonstruowane jest dla traderów którzy się nie mylą, chyba ze grasz powyżej H4 to wtedy takie ograniczenie nie ma już większego znaczenia. Zastanów się kto ma w tym interes ażeby takie restrykcje wprowadzać...? Zauważ, ze jeszcze nie wiadomo jakie inne niespodzianki cie czekają. Od brokera się tego na pewno nie dowiesz.
Ludzie nawet nie wiedzą że ich rachunki obłożone są takimi ograniczeniami. Myślą że to wina spreadu, danych makroekonomicznych czy ich nieefektywności. Dlatego lepiej poszukaj sobie sprawdzona markę która oferuje wolne od ograniczeń warunki handlowe wspierające twój sukces bo inaczej staniesz się dostawca płynności na rynek. A o tych wszystkich dodatkach, bonusach itd. przeczytaj sobie mój krótki artykuł na: http://forexcity.pl/artykuly/72-nie-daj ... go-brokera
Oczywiście mogę się mylić.
Pozdrawiam