Broker oferujący Mikroloty na Daxie
Broker oferujący Mikroloty na Daxie
Witam
Zacznę od tego, że lubię inwestować na Daxie ale w obecnej chwili ryzyko związane z otwarciem kilku lotów jest dla mnie zbyt duże. Dlatego poszukuję brokera Oferującego mikroloty np. 0,1 lota Na Daxie. Wiem że BossaFX ma taką ofertę ale z ich usług nie chcę korzystać. Z góry dzięki za pomoc.
Zacznę od tego, że lubię inwestować na Daxie ale w obecnej chwili ryzyko związane z otwarciem kilku lotów jest dla mnie zbyt duże. Dlatego poszukuję brokera Oferującego mikroloty np. 0,1 lota Na Daxie. Wiem że BossaFX ma taką ofertę ale z ich usług nie chcę korzystać. Z góry dzięki za pomoc.
Re: Broker oferujący Mikroloty na Daxie
Pozycja o wielkości 0,1 to MINILOT. Mikrolot to 0,01 .Philips pisze:Witam
Z polskich brokerów to GO4X ma minimum 0,01 , a HFT minimum 0,05. Spready podobne lub nawet takie same.
Pozostali polscy brokerzy mają minimum (z tego co wiem, ale mogę się mylić) minimalnie 1 minilot czyli 0,1 .
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
FxPro ma mikroloty na indeksach. Obniżyli tam niedawno prowizje więc nie wygląda to tak źle
. Jeśli chodzi jednak o miniloty to już właściwie 90% je będzie miała.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
RacjaPozycja o wielkości 0,1 to MINILOT. Mikrolot to 0,01 .
Chodzi mi o brokera gdzie otwarcie 0.1 lota po 100 punktach będzie oznaczało 40 zł a nie 400 zł.
I kolejne pytanie ile to dla Ciebie punkt... Brokerzy FX kwotują DAX na trzy sposoby:Philips pisze:RacjaPozycja o wielkości 0,1 to MINILOT. Mikrolot to 0,01 .
Chodzi mi o brokera gdzie otwarcie 0.1 lota po 100 punktach będzie oznaczało 40 zł a nie 400 zł.
10000
10000.0
10000.00

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dzięki RaposoI kolejne pytanie ile to dla Ciebie punkt... Brokerzy FX kwotują DAX na trzy sposoby:
10000
10000.0
10000.00

U mnie w XM jest kwotowanie 10000.00
100 punktów Dla mnie to ruch z 10000.00 do 10100.00
I Szukam właśnie Takiego Brokera Gdzie taki ruch tj. o 100 punktów przy 0.1 lota będzie oznaczał ruch o ok.40 zł, a nie o ok. 400 zł.
To tak jak pisałem, sprawdź FxPro
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Zerknąłem do kalkulatora w HFT. 1 punkt (miejsce po przecinku) przy pozycji 0,01 to 10 groszy. Czyli ruch z 10000.00 do 10100.00 to wartość 100 zł. W HFT minimalna pozycja to 0,05 czyli otwierajac taką pozycję zakres ruchu podany przez Ciebie będzie miał wartość 500 zł.Philips pisze:RacjaPozycja o wielkości 0,1 to MINILOT. Mikrolot to 0,01 .
W GO4X minimlana to 0,01 więc wartość zakresu to 100 zł.
U obu brokerów depozyt dla pozycji 0,01 wynosi około 200 zł, lecz w HFT minimalna pozycja to 0,05 więc depozyt to 1000 zł.
Wartość podanego przez Ciebie zakresu czyli 40 zł to dosyć niska pozycja i musiałbyś poszukać brokera oferującego nanoloty. Nie znam takiego, ale może taki być.
Trust no bit**es.
-
- Maniak
TMS w ofercie TMS Trader oferuje najniższą pozycję jako 0,01, depozyt ok. 100 zl. Jednakże nie jest to samo co Admiral lub XM, którzy kwotują równo co do punkta tj. 1 pkt to 1 euro. W TMS jest jakiś mnożnik - wszystko wyjaśnione w specyfikacji instrumentów finansowych. Jak to na szybko liczyłem to pozycja 0,01 w TMS Trader odpowiada 1/4 pozycji 1,00 w Admiralu lub XM. Wiec jesli ruch z 10000 pkt na 10100 pkt odpowiada ok. 420 zl w XM lub Admiralu to w TMS to będzie ok. 105 zł przy najniższej stawce. Spread w TMS 1,5 pkt, rynek czynny jak w Admiralu.
Jak znajdziesz coś jeszcze lepszego to daj znać.
edit: teraz sprawdzałem, depozyt 105 zł na dziś, 100 pkt SL to także 105 zł przy stawce 0,01.
Jak znajdziesz coś jeszcze lepszego to daj znać.
edit: teraz sprawdzałem, depozyt 105 zł na dziś, 100 pkt SL to także 105 zł przy stawce 0,01.
Witam
W XTB są mikro loty na dax od 0,01 lota
W XTB są mikro loty na dax od 0,01 lota