Broker do swing tradingu

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
chihuahua
Gaduła
Gaduła

Broker do swing tradingu

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

Każdy szuka, szukam i ja...

Moje wymagania:
- przyzwoite spready i koszty tranzakcji. Nie musi być super tanio, ale dobrze by było nie przepłacać
- uczciwe swapy. Bardzo ważne. Często zostawiam pozycje na kilka dni i brokerzy lubiący bardzo skubać na swapach odpadają
- bardzo dobra egzekucja zleceń. Gram dużo oczekujących
- pozytywna ogólna opinia. Szkoda mi czasu i pieniędzy na para firmy, które działają w jakikolwiek sposób przeciw klientom
- "dobra jakość gry na danych". To w cudzysłowie, bo wiadomo, że nie ma co oczekiwać cudów. Chciałbym tylko przeczytać, że ktoś grał u brokera przez dłuższy czas pod dane i nie było żadnych większych problemów: zwisów platformy, odrzucania zleceń czy innych podejrzanych rzeczy
- wpłaty/wypłaty w euro. To chyba spełnia każdy
- (dobrze by było) swapy naliczane w walucie bazowej, a nie pipsach.
- niepolski
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Broker do swing tradingu

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Myśleć i działać jak Goldman !

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

To ja zasugeruję LMAX.
Ad.1) Prowizja 0,0020% przy otwarciu konta przez nas. Jeśli grasz większym wolumenem to oczywiście możemy ją dalej obniżać. Spready do wglądu w module na dole strony:
http://forexclub.pl/brokerzy/lmax-excha ... -prowizji/
Polecam podglądać w godzinach w których faktycznie planujesz handlować.
Ad.2) To pojęcie względne... Brokerzy różnicują stawki swapowe. Ale nawet ci, którzy nie 'przycinają' czasem mają niekorzystne swapy na niektórych instrumentach. Dlatego jeśli sprecyzujesz na czym konkretnie planujesz grać to sprawdzę jak to wygląda w LMAXie, a też i Tobie będzie łatwiej odnieść się do innych ofert.
Ad.3-5) Gra na dane zawsze obarczona jest pewną dozą niepewności, a i tak wiele zależy od założeń samej strategii. Znam przypadki, gdzie jeden system na newsy spisywał się dobrze, a drugi zupełnie nie nadążał. Lub raczej to broker nie nadążał za systemem. Testy, testy, testy...
Ad.6) Konto w EUR w oddziale polskiego banku.
Ad.7) Swapy zawsze wyrażane są w punktach swapowych, a te zawsze przeliczane są na bieżąco na walutę rachunku w momencie ich naliczania.
Ad.8) UK ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Coby nie mówić to, na Twoją fachową odpowiedź Raposo, zawsze można liczyć.

Mam świadomość, że swapy bywają zmienne, ale u niektórych brokerów są wyjątkowo niekorzystne w obie strony.
Jeżeli chodzi o pary do swapów, to szczególnie zależy mi na crossach z funtem, jenem i aud.
Przejrzałem sobie porównanie swapów na myfxbook i akurat LMAX wypada na 3-.

IC Markets wypada bardzo dobrze pod każdym względem. Tyle, że z doświadczenia ciężko mi uwierzyć, że wszystko jest tak pięknie i istnieje broker bez wad. Już nie jeden miał taki być.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie patrz na swapy na myfxbook, bo czasem sa brane z demo, co nie ma przełożenia na stan faktyczny. Napisz mi kilka par, ktore Cie interesują to szybko to zweryfikujemy ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

chihuahua
Gaduła
Gaduła

GBP-JPY
GBP-AUD
EUR-NZD
AUD-NZD
CAD-JPY

A może tak... Twoja oferta obejmuje 4 brokerów. Który z nich wypadałby najgorzej przy tych założeniach, a który najlepiej?

Ja osobiście myślałem jeszcze o Armadzie, Alpari ECN i Dukasie EU, ale to wszystko było oparte właśnie na zestawieniach z myfxbook i z innej mniej znanej strony.

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

Co rozumiesz pod pojęciem grania na swingach/swing tradingu?

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Najogólniej to nastawienie na wykorzystanie ruchu ze świecy tygodniowej. Czyli pozycje są trzymane zazwyczaj 1-4 dni.
Stąd te swapy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

chihuahua pisze:GBP-JPY
GBP-AUD
EUR-NZD
AUD-NZD
CAD-JPY

A może tak... Twoja oferta obejmuje 4 brokerów. Który z nich wypadałby najgorzej przy tych założeniach, a który najlepiej?

Ja osobiście myślałem jeszcze o Armadzie, Alpari ECN i Dukasie EU, ale to wszystko było oparte właśnie na zestawieniach z myfxbook i z innej mniej znanej strony.
Już rozmawiamy na Skype więc tutaj tylko ogólna informacja dla wszystkich, że w Armada Markets w dalszym ciągu nie można otwierać kont i nikt nie wie kiedy to się zmieni.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ