Brexit a brokerzy z UK

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Mateusz90
Bywalec
Bywalec

Brexit a brokerzy z UK

Nieprzeczytany post autor: Mateusz90 »

Witam

Chciałbym rozpocząć temat o brexicie i jego wpływie na brokerów zarejestrowanych w Wielkiej Brytanii. Jako, że ostatnio zastanawiałem się o założeniu konta u brytyjskiego brokera to mam pytanie.
Czy referendum ma jakieś znaczenie dla klientów i z jego powodu zmieniają na brokerów zarejestrowanych w UE? (wiem, że dalej są członkiem UE i mogą jeszcze przez lata pozostać) Bo jeśli z tego powodu miałby być jakiś odpływ klientów to może mieć to wpływ na płynność finansową brokerów. Może jakiś broker z tego powodu zamierza przenieś się z UK? Wprawdzie wyjście z UE może trwać latami i może do niego wcale nie dojść, a nawet gdy już wyjdą to czy klienci brokerów uk powinniśmy się czymś martwić?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Brexit a brokerzy z UK

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Właściwie sam sobie odpowiedziałeś. Na razie było referendum, a do ich wyjścia jeszcze daleko. Więc wszystko będzie zależeć od tego na jakich zasadach wyjdą itd.. Więc na tę chwilę nie zmieni się zupełnie nic, a w przyszłości będzie to zależeć od w/w czynników.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ