Te pliki są aktualizowane od poniedziałku do czwartku ok. 15 minut po północy oraz w piątek wyjątkowo po godzinie 22:00. Sprawdziliśmy aktualizację za dzień 23 kwietnia i odbyła się ona zgodnie ze zwykłym harmonogramem.pytanko do Pana od BOSSAFX,
na stronie http://bossafx.pl/fx/notowania/metastock/
sa pliki z danymi z platformy forexowej, czy jest jakiś ustalony termin ich aktualizacji ? bo mamy już prawie południe a nadal nie ma wczorajszych świeczek w plikach metastock
BOSSAFX
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
czyli z nudów napisałem bzdury ?s_zadora pisze:Te pliki są aktualizowane od poniedziałku do czwartku ok. 15 minut po północy oraz w piątek wyjątkowo po godzinie 22:00. Sprawdziliśmy aktualizację za dzień 23 kwietnia i odbyła się ona zgodnie ze zwykłym harmonogramem.pytanko do Pana od BOSSAFX,
na stronie http://bossafx.pl/fx/notowania/metastock/
sa pliki z danymi z platformy forexowej, czy jest jakiś ustalony termin ich aktualizacji ? bo mamy już prawie południe a nadal nie ma wczorajszych świeczek w plikach metastock
Pan odpowiada o plikach... ja pytam tylko o metastock, tekstowe byly zaktualizowane
Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Chodziło mi o to, że przeanalizowaliśmy logi mechanizmu odpowiedzialnego za wrzucanie aktualizacji za dzień 23 kwietnia i one nie wykazały jakiegokolwiek problemu. Nigdzie nie zarzuciłem Panu pisania bzdur - jeśli tak Pan to odebrał to przepraszam.Damian77 pisze:czyli z nudów napisałem bzdury ?
Ponadto pytał Pan o to jak mechanizm działa, więc napisałem. Jeśli zdarzyłoby się że z jakichś powodów nie może Pan pobrać aktualizacji notowań a tak bardzo zależy Panu na czasie proszę do nas dzwonić i na pewno pomożemy dużo szybciej niż na forum. Mimo że staram się na bieżąco tutaj odpowiadać, to niestety nie zawsze jest to możliwe. Proszę pamiętać że forum nie jest dla nas kanałem komunikacji z Klientami w sprawach operacyjnych, które zwykle wymagają szybkiej reakcji.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Rozważam przeniesienie konta do Bossa FX więc mam parę pytań do Panów z Bossy
1)Rozumiem że dla CFD na dax (FDE30) jesteście brokerem MM i drugą stroną transakcji podobnie jak na wszystko co jest w MT4?
2)na FDE30 i inne dozwolone jest skalpowanie, częste zamykanie pozycji lub czy istnieją jakieś ograniczenia co do tego?
3. Wartość punktu na FDE30 to 0,42 zł za jeden mały punkcik ( 5 cyfra) czy te wartości są stale przy kolejnych seriach kontraktów.?
3. Bossa pobiera spread 20 punktów, czy na live jest dokładnie tak samo? Pobieracie trochę wyższy spread ale za to nie ma już prowizji przy otwarciu.
4.) Czy na live występują luki na m1, nie licząc publikacji danych? Bo przeglądając historie na demo są bardzo male i jest i niewiele, czyli wszystko w najlepszym porządku.
5) Czy dalej występuje warunek minimum 5000 zł na otwarcie konta?
6). Czy kontrakty na DAX występują w waszej ofercie giełdowej gdzie jesteście tylko pośrednikiem (DM i rachunek maklerski, Nie MT4)?
a) Jeśli tak to jaki jest minimalny depozyt, wielkość pozycji i wartość punktu dla takiego kontraktu
1)Rozumiem że dla CFD na dax (FDE30) jesteście brokerem MM i drugą stroną transakcji podobnie jak na wszystko co jest w MT4?
2)na FDE30 i inne dozwolone jest skalpowanie, częste zamykanie pozycji lub czy istnieją jakieś ograniczenia co do tego?
3. Wartość punktu na FDE30 to 0,42 zł za jeden mały punkcik ( 5 cyfra) czy te wartości są stale przy kolejnych seriach kontraktów.?
3. Bossa pobiera spread 20 punktów, czy na live jest dokładnie tak samo? Pobieracie trochę wyższy spread ale za to nie ma już prowizji przy otwarciu.
4.) Czy na live występują luki na m1, nie licząc publikacji danych? Bo przeglądając historie na demo są bardzo male i jest i niewiele, czyli wszystko w najlepszym porządku.
5) Czy dalej występuje warunek minimum 5000 zł na otwarcie konta?
6). Czy kontrakty na DAX występują w waszej ofercie giełdowej gdzie jesteście tylko pośrednikiem (DM i rachunek maklerski, Nie MT4)?
a) Jeśli tak to jaki jest minimalny depozyt, wielkość pozycji i wartość punktu dla takiego kontraktu
1) Tak
2) Sama częstotliwość zawierania transakcji nie podlega jakimkolwiek ograniczeniom - jeśli taką definicję skalpingu Pan przyjął.
3) Wartość ticka na FDE30 to 1 EUR i tak wyrażona jest stała. Oczywiście zmienia się kurs EURPLN, ale to nie ma związku z seriami kontraktów.
4) Nie gwarantujemy że luki się nie pojawią, bo CFD z natury rzeczy odzwierciedlają tylko zmiany cen na rynku bazowym, czyli w tym wypadku kontraktów z giełdy Eurex. Jeśli tam się pojawią to naturalnie będą również u nas. Datafeed na demo jest bardzo bliskim przybliżeniem tego co na real.
5) Nie, od kilku miesięcy ta kwota wynosi 1000 PLN.
6) Tak, ale handlować można nimi tylko przez telefon. Wartość kontraktu na Giełdzie Eurex jest 2.5 krotnie większa niż naszego CFD (mnożnik wynosi 25 EUR za punkt indeksowy), wstępny depozyt zabezpieczający to 10%, wartość ticka 12.5 EUR.
2) Sama częstotliwość zawierania transakcji nie podlega jakimkolwiek ograniczeniom - jeśli taką definicję skalpingu Pan przyjął.
3) Wartość ticka na FDE30 to 1 EUR i tak wyrażona jest stała. Oczywiście zmienia się kurs EURPLN, ale to nie ma związku z seriami kontraktów.
4) Nie gwarantujemy że luki się nie pojawią, bo CFD z natury rzeczy odzwierciedlają tylko zmiany cen na rynku bazowym, czyli w tym wypadku kontraktów z giełdy Eurex. Jeśli tam się pojawią to naturalnie będą również u nas. Datafeed na demo jest bardzo bliskim przybliżeniem tego co na real.
5) Nie, od kilku miesięcy ta kwota wynosi 1000 PLN.
6) Tak, ale handlować można nimi tylko przez telefon. Wartość kontraktu na Giełdzie Eurex jest 2.5 krotnie większa niż naszego CFD (mnożnik wynosi 25 EUR za punkt indeksowy), wstępny depozyt zabezpieczający to 10%, wartość ticka 12.5 EUR.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
A zamykanie? jak ktoś np zamyka w minutę do pięciu minut I ma dużo takich pozycji dziennies_zadora pisze:2) Sama częstotliwość zawierania transakcji nie podlega jakimkolwiek ograniczeniom - jeśli taką definicję skalpingu Pan przyjął.
JA akurat w swoim systemie mam tp stałe około 15 punktów i kilka do kilkunastu pozycji dziennie
I jeszcze widzę, że dałem dla dwóch pytań numer 3 więc jedno powtórzę
Bossa pobiera spread 20 punktów, czy na live jest dokładnie tak samo? Pobieracie trochę wyższy spread ale za to nie ma już prowizji przy otwarciu.
Otwarcie pozycji jest zawarciem transakcji. I zamknięcie pozycji też jest zawarciem transakcji. Odpowiedziałem Panu kierując się takim właśnie założeniem.Luke23 pisze:A zamykanie?
Tak, oczywiście na real jest tak samo. Przepraszam że nie zauważyłem ale to chyba rzeczywiście ten numer:)Bossa pobiera spread 20 punktów, czy na live jest dokładnie tak samo? Pobieracie trochę wyższy spread ale za to nie ma już prowizji przy otwarciu.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ