BMFN.EU

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Re: BMFN.EU

Post autor: zealot »

Jeśli skończenie podatków na wyższej uczelni i wykorzystywanie w praktyce wiedzy przekazanej przez profesorów prawa podatkowego nazywasz kompromitacją...
Wow. Okladka forbes'a czeka :roll: . Taa, optymalizacja. Wiesz, na uczelni prawniczej ucza, ze wybronienie pijanego kierowcy jablkami i syropem to wspanialy popis prawniczy... zwyczajnie mi to nie imponuje :|

Zatem zalecam zredagowac te wstawke prawidlowo...
Za zyski kapitałowe z tej inwestycji nie jest pobierany podatek belki ponieważ jest to inwestycja globalna i dom maklerski nie zgłasza tego do urzędu skarbowego.
poniewaz sugeruje, jakoby klient wplacajac do was pieniadze... nawiasem do banku PKOBP... nie byl zobowiazany do zaplaty podatku belki od ewentualnych zyskow i ze nie wysylacie informacji do US. Moze odniesc mylne wrazenie, ze skoro wy nie informujecie US, to on takze nie musi. Nie zauwazylem nic o spolce cypryjskiej. Moze zle doczytalem. Twojej wyzszej szkoly jazdy z dyrektorami cypryjskimi nie bede nawet probowal rozgryzac.. szkoda mi mojego jeszcze prostego kregoslupa.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

GajaSA
Bywalec
Bywalec

Post autor: GajaSA »

zealot pisze: Wow. Okladka forbes'a czeka :roll: . Taa, optymalizacja. Wiesz, na uczelni prawniczej ucza, ze wybronienie pijanego kierowcy jablkami i syropem to wspanialy popis prawniczy... zwyczajnie mi to nie imponuje :|

... nie byl zobowiazany do zaplaty podatku belki od ewentualnych zyskow i ze nie wysylacie informacji do US. Moze odniesc mylne wrazenie, ze skoro wy nie informujecie US, to on takze nie musi. Nie zauwazylem nic o spolce cypryjskiej. Moze zle doczytalem. Twojej wyzszej szkoly jazdy z dyrektorami cypryjskimi nie bede nawet probowal rozgryzac.. szkoda mi mojego jeszcze prostego kregoslupa.
Nie wiem kto napisał takiego maila... Wszystko jest tutaj "wirtualne" więc dziko się broni lub tłumaczy mail od Pani x do Pana y bez szczegółów i wyrwany z kontekstu.
Proszę zealot - zadzwoń do mnie na 7 minut jak znajdziesz chwilę i wyjaśnię zagadnienie 533981272. Nie ma najmniejszego problemu wszystko wyjaśnić od początku do końca.

1. Firma nie informuje PL urzędu bo nie ma takiego obowiązku.
2. Klient powinien, poinformować pl urząd że zarobił - lub stracił kwotę x - bo może w przyszłym roku zarobi to odpisze część.
3. Zagadnienie spółki Cypryjskiej polega w skrócie - po założeniu spółki ltd. podatek od zysków kapitałowych wynosi 0% -
a koszty zależne są od wielu czynników więc cieżko o nich pisać.

green7
Maniak
Maniak

Post autor: green7 »

GajaSA pisze:Odnośnie mojej firmy to strona jest w budowie, a adres jest adresem wirtualnym jak pewnie się spodziewasz, dodatkowo podany adres jaki wpisałeś w google jest błędny i nie przedstawia naszego biura więc nie wiem skąd te zdjęcie. Więc jak wyżej - sprawdź dokładnie i upewniaj się w swoich domniemaniach, a nie publikujesz coś co wyszukał google. Google to nie realny świat.
Zdjęcie przedstawia tenże adres pod jakim masz zarejestrowaną firmę. Zapewne nigdy tam nie byłeś, ale przyjrzyj się: na zdjęciu widać dokładnie 2 numery. Dokładnie te same, które podajesz na swojej stronie. Jak nie wierzysz wpisz w google pełny adres i zobacz gdzieżesz to masz zarejestrowaną działalność. No i bardziej wierzę google niż Tobie....
Skoro strona w budowie to rozumiem, że temat "dziwnego" IC zwanego przez Was NIPem wolałeś pominąć ...
GajaSA pisze: Przepraszam Pana greena za zwrócenie się do niego kolego, zakładałem że forum służy do wspólnej współpracy i rozwijania się, nie do "panowania" sobie.
Tak, owszem ale co innego mówić do kogoś kolego, a co innego pisać o nieistniejącej starej znajomości.
zealot pisze:poniewaz sugeruje, jakoby klient wplacajac do was pieniadze... nawiasem do banku PKOBP... nie byl zobowiazany do zaplaty podatku belki od ewentualnych zyskow i ze nie wysylacie informacji do US. Moze odniesc mylne wrazenie, ze skoro wy nie informujecie US, to on takze nie musi.
Dokładnie. A jak US zapuka do klienta to przecież już jego problem ....
GajaSA pisze:3. Zagadnienie spółki Cypryjskiej polega w skrócie - po założeniu spółki ltd. podatek od zysków kapitałowych wynosi 0% - a koszty zależne są od wielu czynników więc cieżko o nich pisać.
Podatek wynosi 0% dla spółki ale by zwykły "kowalski" skorzystał z pieniędzy spółki trzeba je jakoś wypłacić. A to z kolei podlega opodatkowaniu w PL. Oczywiście można to ominąć ale wymaga to kolejnych kombinacji. Jak policzy się koszty to zysk z fx musiałby wynosić zapewne kilkaset tys. rocznie by cała operacja była opłacalna. I nie jest to "globalna inwestycja" bez podatków tylko co najwyżej "globalna inwestycja z mnóstwem kłopotów by ominąć podatek".
Green
Obrazek
Obrazek

GIGNFR78
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: GIGNFR78 »

Widze że tornado wywołałem :mrgreen: .
A swoją drogą super siedziba firmy :twisted:

GajaSA
Bywalec
Bywalec

Post autor: GajaSA »

green7 pisze: 1. Skoro strona w budowie to rozumiem, że temat "dziwnego" IC zwanego przez Was NIPem wolałeś pominąć ...

2. A jak US zapuka do klienta to przecież już jego problem ....

3. podatki...
Jak policzy się koszty to zysk z fx musiałby wynosić zapewne kilkaset tys. rocznie by cała operacja była opłacalna.
Zacznę od tyłu..
3. Każdy wedle swoich potrzeb i dochodów korzysta z różnych udogodnień na rynku. Zarówno na fx jak i w innych dziedzinach. Tak mówimy o zyskach większych niż kilkadziesiąt $ rocznie... ale dżentelmeni o $ nie rozmawiają. Jeśli masz taką potrzebę i dochody roczne - to zainteresuj się optymalizacją osiąganych przychodów. Jednak nic na siłę.

2.Proszę napisz do firmy zajmującej się optymalizacją podatkową niech udzielą Ci fachowej odpowiedzi, co i jak, ale nie pisz głupot na forum, że wymaga to setek tysięcy i jest to naciąganiem lub przekrętem. Użyj Google i wyszukaj Twoim zdaniem najlepszej jeśli masz taką potrzebę.

Obecnie dokonana rejestracja, żeby przebiegła prawidłowo, wykonana została na starym adresie spółki którą kupiliśmy. Biuro wirtualne to norma w obecnym świecie gdzie każdy tnie koszty. Obecnie jesteśmy w trakcie poszukiwania biura fizycznego w Pradze, Londynie oraz biur na terenie Polski, między innymi w Warszawie, Łodzi, Krakowie, Toruniu i innych miastach polski. Jak uruchomimy to podam adresy na stronie i do publicznej informacji.
Wszelkie dane spółki zostaną również opublikowane, ale jako że strona jeszcze nie ruszyła w 100% nie ma kompletu. Dlatego narazie ten temat jest w powijakach. Dużo pracy przed nami, dlatego też nr rachunku bankowego jest nie podany niżej, mimo że już funkcjonuje itp.. NIP podany jest też jako puste pole ponieważ jest po nim : , a dalej podany jest IC...
Tak czy inaczej temat zszedł na inną firmę jeszcze nie uruchomioną.

Wracając do firmy BMFN, zapraszam serdecznie do jednego z biur mieszczących się w Warszawie, na ulicy :
Domaniewska 37, pierwsze piętro. Budynek Zepter Centre.
Kontakt telefoniczny podany również na stronie http://www.bmfn.eu
Jako dyrektor biura BMFN w Polsce - zapraszam wszystkich.

Wszystkim kobietą życzę dziś udanych trejdów, dużo uśmiechu i zadowolenia ze swoich facetów.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: MrYogi »

Panowie wyluzujcie.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: NiceFox »

Dla Pana Greena za drobiazgowe śledztwo pochwała się należy. (genialna fotografia siedziby brokera) :!: :!: :!:
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

ODPOWIEDZ