Błędy forum ?

Komunikacja do i od admina i moderatorów forum, ogłoszenia, komunikaty.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

503 Service Unavailable
Virtual Server overloaded - high load (or servicing) in progress.
A to przeciążenie serwera ? Posty mi się ostatnio nie chcą otwierać. :?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Ostanio mi się pojawia taki błąd :
Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 1053 Server shutdown in progress

SELECT u.username, u.user_id, u.user_posts, u.user_from, u.user_website, u.user_email, u.user_icq, u.user_aim, u.user_yim, u.user_regdate, u.user_msnm, u.user_viewemail, u.user_rank, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_avatar, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_allowsmile, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, b.ban_id, p.*, pt.post_text, pt.post_subject, pt.bbcode_uid FROM forex_posts p, (forex_users u LEFT JOIN forex_banlist b ON u.user_id=b.ban_userid), forex_posts_text pt WHERE p.topic_id = 4708 AND pt.post_id = p.post_id AND u.user_id = p.poster_id ORDER BY p.post_time ASC LIMIT 2440, 10

Line : 413
File : viewtopic.php
Nie przeją bym się tym gdyby to było raz, ale kilka razy z rzędu mi się ostatnio pojawia i nie wiem o co biega.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Też wczoraj miałem dużo "errorów" - podczas pisania postów i szukania (od góry forum wywalało ciąg rzeczy o mysql) :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Podczas szukania wywala mi często takie coś

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Unable to save result set in /dyskusje/db/mysql4.php on line 118

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /dyskusje/db/mysql4.php:118) in /dyskusje/includes/page_header.php on line 674

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /dyskusje/db/mysql4.php:118) in /dyskusje/includes/page_header.php on line 676

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /dyskusje/db/mysql4.php:118) in /dyskusje/includes/page_header.php on line 677

Obrazek

Błąd Ogólny

Could not obtain matched posts list

DEBUG MODE

SELECT m.post_id FROM forex_search_wordlist w, forex_search_wordmatch m WHERE w.word_text LIKE 'brokerów' AND m.word_id = w.word_id AND w.word_common <> 1

Line : 340
File : search.php

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Ja mam dzisiaj takie coś

i przez to dodałem kilka razy ten sam post.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Fakt dziwne rzeczy mi się zdarzają dzisiaj. Powiadomienia z opóźnieniem (ze wczoraj), a przed chwilą wszystkie posty które dzisiaj przeczytałem podświetliły się że są nie przeczytane.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

dziwne błędy...

Błąd Ogólny

Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SELECT u.username, u.user_id, u.user_posts, u.user_from, u.user_website, u.user_email, u.user_icq, u.user_aim, u.user_yim, u.user_regdate, u.user_msnm, u.user_viewemail, u.user_rank, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_avatar, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_allowsmile, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, b.ban_id, p.*, pt.post_text, pt.post_subject, pt.bbcode_uid FROM forex_posts p, (forex_users u LEFT JOIN forex_banlist b ON u.user_id=b.ban_userid), forex_posts_text pt WHERE p.topic_id = 4708 AND pt.post_id = p.post_id AND u.user_id = p.poster_id ORDER BY p.post_time ASC LIMIT 2750, 10

Line : 413
File : viewtopic.php

... ops :roll:
jeszcze troche i php całego mysqla wypluje :twisted:

Awatar użytkownika
nawigator
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nawigator »

No niestety, ale forum stało się zbyt popularne ;)
Miejscami jest po ok. 100 użytkowników naraz.

Staram się razem z moderatorami wyjść z lekkiego kryzysu wydolnościowego.

Ja odciążam skrypt z zasobożernych części skryptu i niepotrzebnych zapytań do bazy danych, a moderatorzy oczyszczają forum z niepotrzebnych/śmieciowych postów a nawet całych wątków. To da łącznie polepszenie sytuacji.

Tak naprawdę, to powodują to niestety niektórzy użytkownicy, którzy oprogramowaniem ściągają na swój komputer CAŁE forum do przeglądania offline. Żaden niestety serwer nie wytrzymuje wygenerowania w krótkim czasie kilkudziesięciu tysięcy stron. Po co całe forum na komputerze nie wiem. Nie lepiej poczytać online :583:

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Coraz częściej mamy błąd 503 :(

8)
nawigator pisze:Po co całe forum na komputerze nie wiem. Nie lepiej poczytać online n
Dla mnie to bardzo dziwne :shock:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

słabe forum

A może by tak zrobić nowego myslq'a pod DAY TRADING .. albo wysłać kolegów na skype, IRC .. obrazki bez problemów można wrzucać na dropbox'a tinypic, imagepaste itp.. :roll:

ODPOWIEDZ