SL jest, dla wszystkich pozycji. Jednak duży plus w tej metodzie jest taki że łatwo jest wyjśc z małą stratą jak coś idzie nie tak. SL to ostatecznośc.zaccny pisze:Fajnie to wygląda. Ogólnie grid jest dobry do tego typu zagrań ale tak jak mówisz najgorsze jak przyjdzie tzw zonk;-) trzeba sobie ustalić poziom straty i ile ewentualnych dokladek I choćby skały srały zamykać. Jeśli złudne wrażenie odbicia nie odpuści będzie coraz bliżej do Mc;-)
bfx journal
Re: bfx journal
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Wpadło jeszcze marne ale łatwe 6 pips. Od fbo do bo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Właśnie straciłem 10 pips, w glupi sposob. Cholera, za kazdym razem mam to samo. Raz idzie mi dobrze a potem robie glupoty. Na szczescie zdaje sobie z tego sprawe i jest coraz lepiej. Poza tym mała zmiana, bede gral na dwoch parach. Edek zbyt czesto zamula, tym bardziej w nocy. Bedzie to audusd, zawsze lubialem ta pare. Raczej bede sie starał grac albo na jednej albo na drugiej.
Możliwe że ładnie wszedłem ale też możliwe że polecą jeszcze raz na szczyt. Pomijam już to że mogę się mylic co do kierunku 

Nic ciekawego z tego nie wyszło na razie. Ewakuowałem się bo coś mi tu śmierdzi. Ponowie S jak przebiją tą czerwoną linię. Przynajmniej strata z nocy odrobiona.
EDIT: Ale dobrze że uciekłem
Już by był SL i koniec na dzisiaj.
EDIT: Ale dobrze że uciekłem

Kolejny test.

Nie wiele brakło a skończył bym dzień na minusie a się udało wyjśc na +25. Testy grida cały czas mnie zaskakują ale nie dobieram sobie do głowy bo mam świadomośc ryzyka tej metody.

Czemu akurat w tym miejscu SL?bfx pisze:Możliwe że ładnie wszedłem ale też możliwe że polecą jeszcze raz na szczyt. Pomijam już to że mogę się mylic co do kierunku
1. Od jakiekos czasu wchodze tylko z M1, cena robi podobne rzeczy w podobnych sytuacjach.Midas pisze: Czemu akurat w tym miejscu SL?
2. Zauwazylem ze pierwsza korekta po fbo bardzo czesto konczy sie na wysokosci poprzedniego ekstremum.
3. Sposob przebicia poziomu x upewnil mnie co do kierunku. Imo tak gladko przebity poziom powinien zadzialac w druga strone.
4. Staram sie szukac miejsca dla SL jak najblizej wejscia gdzie cena moim zdaniem nie powinna juz siegnac.
5. Imo jak bym sie pomylil i walnelo by mi w SL to dolecieli by tez do szczytu.
Brzmi to troche badziewnie i jakbym sie wymadrzal ale gram po swojemu i tak wyglada moj tok myslenia na chwile obecnom.
Dzięki za odpowiedź 

Pozdrawiam i sukcesów życzę.
Midas

To najważniejsze. Z czasem hajs sam zacznie płynąćbfx pisze: ale gram po swojemu i tak wyglada moj tok myslenia na chwile obecnom.

Pozdrawiam i sukcesów życzę.
Midas