Ponieważ z automatów jestem kompletnie zielony, nie bardzo wiedziałem, gdzie zadać to pytanie.
Szukam sposobu, żeby po zaskoczeniu Stop Loss automatycznie ustawiało mi się zlecenie oczekujące na poziomie wybitego zlecenia z takim samym Stop Loss i w tym samym kierunku.
Bardzo proszę o pomoc/poradę, jak coś takiego zrobić. Z góry dziękuję.
Automatyczny Reenter - czyli jak to zrobić?
nie da się,
zlecenia oczekujące mogą być stawiane tylko o X punktów od ceny obecnej (standardowo 5 pips)
pyzatym co taki zabieg Ci da? konsola i wyzeruje Ci konto - już lepiej wykorzystać opcje
zlecenia oczekujące mogą być stawiane tylko o X punktów od ceny obecnej (standardowo 5 pips)
pyzatym co taki zabieg Ci da? konsola i wyzeruje Ci konto - już lepiej wykorzystać opcje
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Czyli wystarczyłoby ustawić "X" = SL.. czy się mylę?
Wyzeruje konto, jeśli robot będzie zapętlony w nieskończoność. Natomiast wystarczyłoby 2-3 reentery. Zamiast ustawiać SL 50 pkt mógłbym ustawić 3 x 15. Gdybym się pomylił za pierwszym razem, cena by wróciła i znów uciekła za drugim razem, a potem jeszcze za trzecim (co jest już mało prawdopodobne) i tak zostałoby mi 5 punktów w zanadrzu
.
Ale jeśli się nie da, to będę to ciupał ręcznie.
Wyzeruje konto, jeśli robot będzie zapętlony w nieskończoność. Natomiast wystarczyłoby 2-3 reentery. Zamiast ustawiać SL 50 pkt mógłbym ustawić 3 x 15. Gdybym się pomylił za pierwszym razem, cena by wróciła i znów uciekła za drugim razem, a potem jeszcze za trzecim (co jest już mało prawdopodobne) i tak zostałoby mi 5 punktów w zanadrzu

Znaczy się da o ile cena oddali się od momentu zamkniecia o ten minimalny poziom - np 5 pips (albo cenę stawiasz o 5 pips wyżej/niżej przy zamykaniu jako oczekujące.Stforex pisze:Czyli wystarczyłoby ustawić "X" = SL.. czy się mylę?
Wyzeruje konto, jeśli robot będzie zapętlony w nieskończoność. Natomiast wystarczyłoby 2-3 reentery. Zamiast ustawiać SL 50 pkt mógłbym ustawić 3 x 15. Gdybym się pomylił za pierwszym razem, cena by wróciła i znów uciekła za drugim razem, a potem jeszcze za trzecim (co jest już mało prawdopodobne) i tak zostałoby mi 5 punktów w zanadrzu Wink.
Ale takie ruchu np po 5 pips są częstsze niż Ci się wydaje - dolicz spread i zamiast 5 razy będzie 50 np..
======================================================
Czytam i staram się zrozumieć o co Ci chodzi i wydaje mi się, że nie do końca mówimy o tym samym. Jeśli się mylę, to wybacz.
Załączam przykład, żeby zobrazować to, co mam na myśli.
Odległość między ceną trafiającą SL, a oczekującą będzie równa wielkości SL. Czyli jeśli SL ustawiam np. 15 pips poniżej, to oczekująca będzie o 15 pips oddalona od ceny w momencie trafienia SL. Chodzi o to, żeby oczekująca oczekiwała na powrót ceny do poprzedniego miejsca. Jeśli powrotu nie będzie, to trudno, zlecenie nie zaskoczy.
Dodano po 12 minutach:
Prawdopodobnie zagmatwałem z tym powyższym rysunkiem, bo wrzuciłem od razu wszystko na jeden wykres. Poniżej rozrysowałem po kolei. Liczę, że ten rysunek ma więcej sensu
Załączam przykład, żeby zobrazować to, co mam na myśli.
Odległość między ceną trafiającą SL, a oczekującą będzie równa wielkości SL. Czyli jeśli SL ustawiam np. 15 pips poniżej, to oczekująca będzie o 15 pips oddalona od ceny w momencie trafienia SL. Chodzi o to, żeby oczekująca oczekiwała na powrót ceny do poprzedniego miejsca. Jeśli powrotu nie będzie, to trudno, zlecenie nie zaskoczy.
Dodano po 12 minutach:
Prawdopodobnie zagmatwałem z tym powyższym rysunkiem, bo wrzuciłem od razu wszystko na jeden wykres. Poniżej rozrysowałem po kolei. Liczę, że ten rysunek ma więcej sensu

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kolega chce by oczekujące było ponawiane z identycznymi parametrami po zaliczeniu SL przez poprzednie
. Wystarczyło tak napisać
. Czy jest coś takiego? Może i jest choć popularne na pewno nie. Czy można takie coś zrobić? Pewnie.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu