Automatyczny Reenter - czyli jak to zrobić?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Automatyczny Reenter - czyli jak to zrobić?

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ponieważ z automatów jestem kompletnie zielony, nie bardzo wiedziałem, gdzie zadać to pytanie.

Szukam sposobu, żeby po zaskoczeniu Stop Loss automatycznie ustawiało mi się zlecenie oczekujące na poziomie wybitego zlecenia z takim samym Stop Loss i w tym samym kierunku.

Bardzo proszę o pomoc/poradę, jak coś takiego zrobić. Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

nie da się,
zlecenia oczekujące mogą być stawiane tylko o X punktów od ceny obecnej (standardowo 5 pips)

pyzatym co taki zabieg Ci da? konsola i wyzeruje Ci konto - już lepiej wykorzystać opcje
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czyli wystarczyłoby ustawić "X" = SL.. czy się mylę?

Wyzeruje konto, jeśli robot będzie zapętlony w nieskończoność. Natomiast wystarczyłoby 2-3 reentery. Zamiast ustawiać SL 50 pkt mógłbym ustawić 3 x 15. Gdybym się pomylił za pierwszym razem, cena by wróciła i znów uciekła za drugim razem, a potem jeszcze za trzecim (co jest już mało prawdopodobne) i tak zostałoby mi 5 punktów w zanadrzu ;).

Ale jeśli się nie da, to będę to ciupał ręcznie.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Stforex pisze:Czyli wystarczyłoby ustawić "X" = SL.. czy się mylę?

Wyzeruje konto, jeśli robot będzie zapętlony w nieskończoność. Natomiast wystarczyłoby 2-3 reentery. Zamiast ustawiać SL 50 pkt mógłbym ustawić 3 x 15. Gdybym się pomylił za pierwszym razem, cena by wróciła i znów uciekła za drugim razem, a potem jeszcze za trzecim (co jest już mało prawdopodobne) i tak zostałoby mi 5 punktów w zanadrzu Wink.

Ale jeśli się nie da, to będę to ciupał ręcznie.
Znaczy się da o ile cena oddali się od momentu zamkniecia o ten minimalny poziom - np 5 pips (albo cenę stawiasz o 5 pips wyżej/niżej przy zamykaniu jako oczekujące.
Ale takie ruchu np po 5 pips są częstsze niż Ci się wydaje - dolicz spread i zamiast 5 razy będzie 50 np..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czytam i staram się zrozumieć o co Ci chodzi i wydaje mi się, że nie do końca mówimy o tym samym. Jeśli się mylę, to wybacz.

Załączam przykład, żeby zobrazować to, co mam na myśli.

Odległość między ceną trafiającą SL, a oczekującą będzie równa wielkości SL. Czyli jeśli SL ustawiam np. 15 pips poniżej, to oczekująca będzie o 15 pips oddalona od ceny w momencie trafienia SL. Chodzi o to, żeby oczekująca oczekiwała na powrót ceny do poprzedniego miejsca. Jeśli powrotu nie będzie, to trudno, zlecenie nie zaskoczy.

Dodano po 12 minutach:

Prawdopodobnie zagmatwałem z tym powyższym rysunkiem, bo wrzuciłem od razu wszystko na jeden wykres. Poniżej rozrysowałem po kolei. Liczę, że ten rysunek ma więcej sensu :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Kolega chce by oczekujące było ponawiane z identycznymi parametrami po zaliczeniu SL przez poprzednie :). Wystarczyło tak napisać :). Czy jest coś takiego? Może i jest choć popularne na pewno nie. Czy można takie coś zrobić? Pewnie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ