ponieważ użytkownikiem zarówno forex jak i navi jestem od dawna , a zarazem zwolennikiem automatów proponuje użytkownikom forum narzedzie do tworzenia własnych EA i testowania dowolnych strategii w ciągu zaledwie kilkunastu minut..
Praca z systemem polega na wykorzystywaniu gotowych modułów - nie musisz sie martwić , że czegoś nie ma , w tym systemie masz za dużo opcji - właściwie wszystkie jakie ktoś uznał za pożyteczne - decydujesz tylko które Ty chcesz wykorzystać - pozostałe pomijasz stąd taka prostota nawet najbardziej skomplikowanych strategii i tym ten system sie odróżnia od darmowych generatorów kodu itp darmowych w sieci - tam musisz stworzyć wszystko , tu odrzucasz niepotrzebne moduły i parametry - stąd prostota i oszczedność czasu do kilkunastu minut nawet przy skomplikowanych strategiach.
Jak to zrobić?
Na własne potrzeby stworzyłem automat w którym swobodnie można modyfikować warunki buy-sell , natomiast korzystać z gotowych rozwiązań pozostałych co powoduje , że każdy kto nawet nie zna sie na programowaniu może stworzyć i przetestować własną dowolną koncepcje w bardzo krótkim czasie .
Jak to zrobić mając moje narzedzie ?
1. przygotowujemy własną dwolną koncepcje sygnału buy lub sell / może być każda którą da sie zapisać w formie logicznej , nawet najbardziej rozbudowana w oparciu o wskaźniki własne metatradera jak również zewnetrzne - całkowita dowolność
2. ustawić pozostałe parametry w gotowym systemie
3. skompilować , zapisać
i mamy własne EA , automat który można testować lub może pracować
Najważniejsze pytanie to czym rózni sie od dostepnych na rynku generatorów oraz jakie są te pozostałe możliwości ?
Właściwie to z tego co czytałem na forum przez ostatnie kilka lat , to moim skromnym zdaniem umożliwia napisanie i przetestowanie 99 procent koncepcji i systemów które sie tu pojawiły.
Najczesciej korzystając z własnym przemyśleń zmuszeni jesteśmy do pisania EA od zera , lub poprawianie tego co znajdziemy w sieci bo przeważnie zawsze coś tam brakuje lub chcielibyśmy mieć inne opcje do wyboru i modyfikacji- w moim narzedziu jest wg mnie wszystko , wystarczy tylko użyć odpowiednich modułów , a te które nas nieinteresują nie brać pod uwage
Jakie mamy możliwości - wymienie tylko ważniejsze , wszystkie opisane dokładnie w instrukcji:
1. działa dowolnie dla wszystkich produktów oferowanych na platformach MT4 - waluty , towary, akcje , nasza giełda itd , dowolne kwotowania do 5-cio cyfrowych włącznie ,
od 0.01 lota , dowolny krok - czyli każdy broker MT
2.możliwość korzystania ze standardowego SL. , TP jak również hedgowania pozycji czyli zamiast SL , czy TP zlecenie odwrotne
3. wbudowany trailing stop , oraz BE
4. wbudowany system MM , obliczający automatycznie wielkość pozycji w zależności od Equity oraz kontrolujący ilość pozycji w zależności od Equity
5. możliwość ograniczenia wielkości max lota
6. elastyczne samodzielne liczenie SL - np. max/min z ostatnich n okresów
6. możliwość definiowania godzin :
a/ otwierania nowych pozycji
b/ ogólnie tradowania od godz do godz
c/ zamykania wszystkich pozycji o dowolnej godzinie w danym dniu , jak również tylko w piątki o dowolnej porze
7. możliwość pilnowania wartości rachunku poprzez zdefiniowanie wartości max / min Equity - po osiągnieciu tej wartości wszystkie pozycje są automatycznie zamykane
8.możliwość ograniczenia zleceń - tylko buy , tylko sell
9. możliwość ograniczenia zleceń - nie kupuj powyżej , nie sprzedawaj poniżej poziomu X
10.Stop - możliwość ustalania - jeżeli nie ma stałej wartości - z ilu świeczek ma być liczony , ile ponad min/max ma być postawiony itd , jaką może mieć min wartość
11.jeżeli nasz automat ma być martingale-grid to mamy możliwość ustalić jaka może być min odległość pomiedzy zleceniami itd
12. możliwość ustalenia ilości zleceń w ciągu dnia np. 1 ,2 - po złożeniu tych zleceń zatrzyma automat do północy
13.możliwość dowolnego kształtowania wielkośći kolejnych zleceń np. 1lot , 1.5 , 2.5 itd kolejne , lub zmniejszać wartości lota
13. możliwość rozbicia SL czy TP na kilka cząstkowych
14.możliwość ustalenia max liczby pozycji danego instrumentu jeżeli ktoś lubi dokładać pozycje - po osiągnieciu max nie pozwoli na kolejne
15. możliwość automatycznego zamykania wszystkich pozycji danego instrumentu przy określonej kwocie zysku - dla tych co korzystają z luktoma- pl zone itp - nie trzeba wtedy pilnować czy liczyć - gdy łącznie wszystkie dają zadany zysk zamyka wszystkie równocześnie korzystając z opcji "zamknij przez"
dodatkowo odzyskując spread
16. trailing stop działa również dla zleceń składanych recznie
17.opcje np. zamknij wszystki na sumie > X działają zarówno dla zleceń złożonych recznie luz z automatu
właściwie to można byłoby możliwości wypisywać dalej - np. dowolne rozpoczecie tradingu dla dowolnych instrumentów - np. któś lubi jena ale nie chce równocześnie mieć kilku par na rachunku to może ustalić ej gramy od 6 rano ale gj tylko gdy nie ma ej lub dopiero od 11
dla zainteresowanych pozostałe możliwości moge opisać poprzez dodawanie gdy któś konkretnie bedzie o coś pytał lub prv
ponieważ jest to mój projekt wiec jeżeli coś bedzie potrzebne a czego system nie posiada można taką funkcjonalność dopisać w każdej chwili
Dla kogo ?
dla każdego kto chce przetestować lub napisać gotowy automat wg dowolnych warunków , dla każdego kto chce zwiekszyć możliwości zarządzania swoją pozycją , dla każdego kto chce zwiekszyć możliwości swojego EA - nie musisz szukać nikogo do pomocy w programowaniu - prawie każdą strategie napiszesz sam w kilkanaście minut - przy bardziej skomplikownych uzyskasz pomoc , ale EA bedziesz miał własne ! itd - zastosowań mnóstwo można wymienić - gratisowy system może nie robi tysiecy procent , ale co roku od 50 do 100% całkowicie bezobsługowo

- dla każdego kto korzysta z MT4
-np. mam koncepcje sprawdzenia jakby działał przykładowy system :
a/ buy gdy cena wybije ponad max z 5 ostatnich świeczk w góre i znajduje sie ponad srednia MA200 oraz macd jest wiekszy od zera
b/ sell odwrotnie
c/ zlecenie tylko od 7 do 10 rano
d/ gdy wejdzie zlecenie ustaw tp na 100p oraz trailing stop na 5 p gdy cena osiągnie poziom 20p profit , krok TRS co 1p
e/ SL ustaw 3p poniżej MIN z ostatnich 8 świeczek
f/ jeżeli po 10 zostanie zlecenie to kontroluj TRS aż do końca zamkniecia pozycji
g/ jeżeli Equity wzrośnie 5% lub spadnie poprzez SL o 3 % zamnknij wszystko i wiecej nie składaj zleceń w danym dniu
h/ jedno zlecenie 0.1 lota na każde 5000 equity dobieraj z dokładnością do 0.01
może wystarczy - choć można by dalej dodawać warunki

Jeżeli mam taki pomysł to potrzebuje kilkanaście minut do wpisania warunku buy-sell - ustawienia pozostałych parametrów poprzez wpisanie tylko wartości
kompiluj - zapisz i gotowe
Warunki sprzedaży :
1. Cena dla jednego użytkownika 499 zł - możliwe wystawienie faktury / plus VAT / - cena przy sprzedaży bez możliwości zwrotu , przykładowy-gotowy system dla Euro jak zalącznik poniżej - gratis
2. Cena sprzedaży dla jednego użytkownika z możliwością zwrotu - 999 zł - program można zwrócić gdy nie spełni on oczekiwań czytaj - nie da sie napisać EA przy jego pomocy , gdy można zdefiniować warunki loogiczne buy / sell - pomijam warunki typu otwarte drzwi do WC lub nie , choć można napisać generowane losowo buy/sell
dlaczego cena inna - no nie mam gwarancji , że ktoś mi oddaje program ale kopie sobie zachowuje i wszyscy którzy kupili mają tak skomplikowane systemy , że nie da rady

Cena 999 zł zawiera dwa składniki - narzedzie do pisania EA - kwota 499 zł oraz gotowy system EA generujący od 20 do 50% na 3 miesiące przy max DD na poziomie 25% dla Euro
Warunki zwrotu:
jeżeli nie da sie napisać systemu - zwrot 499 zł ,
jeżeli system dołączony jako przykładowy nie zarobi w ciągu 3 miesiecy min 15% - zwrot 500 zł - czyli zwrot całej kasy
Na wszystko spisana umowa , wpłata tylko przez konto bankowe .
Obydwa narzedzia w wersji nieskompilowanej z kodem źródłowym .
Dla systemu dołączone wyniki poniżej od 1 października jako plik poniżej .
W opcji z możliwością zwrotu kupujemy dwa składniki - to takie zabezpieczenie dla mnie , że wszsytkim sie "odwidzi" i mi oddadzą program - nie mam możliwości sprawdzenia czy ktoś nie zachował kopii.
Mam tylko możliwość sprawdzenia od kogo np pochodzi kopia u kogoś innego bo każda ma unikalny kod .
W cene wliczona pomoc przy tworzeniu własnego EA w okresie 3 miesiecy
pozdrawiam i bede odpowiadał na merytoryczne pytania -
po co sprzedaje itd raczej nie odpowiadam
Kontakt na prv lub email
Jeżeli coś mi jeszcze przyjdzie na myśl lub pojawi sie w zapytaniach to bede uzupełniał ten post lub wyjaśniał w nastepnych.
To nie jest system na sprzedaż ale narzedzie do tworzenia dowolnych systemów w minimalnym czasie gdzie 99% pracy już jest wykonane !