Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Nie ma precyzyjnych wytycznych odnośnie historii bo każda historia jest inna. Ktoś może inwestować pół roku, zyskać w tym czasie 5% konta a mieć w międzyczasie obsunięcia kapitału rzędu 80%. Druga osoba może także zarobić 5%, a obsunięcie kapitału mieć na poziomie 0,3 %.
Patrząc z poziomu osoby która chciałaby oddać swoje środki w zarządzanie, którą ofertę by Pan wybrał ? Przecież wynik jest identyczny.
Mimo że za wynik odpowiedzialny jest manager konta PAMM , Armada Markets w trosce o dobre imię zastrzega sobie prawo do odmowy otworzenia takiego rachunku.
Patrząc z poziomu osoby która chciałaby oddać swoje środki w zarządzanie, którą ofertę by Pan wybrał ? Przecież wynik jest identyczny.
Mimo że za wynik odpowiedzialny jest manager konta PAMM , Armada Markets w trosce o dobre imię zastrzega sobie prawo do odmowy otworzenia takiego rachunku.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
Akhh pisze:Dla mnie osobiście kolejny plus.andy11 pisze:hm to co trzeba spelnic..? ( czy przypadkiem nie otwieracie uznaniowo kont PAMM ) jak dla mnie znowu zagadki tajemniczosci i od razu mi sie lampka zapala...ArmadaMarkets pisze:Ad1) Taka kwota jest wymagana i nie podlega to jakiejkolwiek dyskusji. Tak więc czy ktoś jest przekonany, czy też nie - nie ma to większego znaczenia.
Ad2) Należy przedstawić historię transakcji z konta realnego. Oczywiście nie gwarantuje to zysków w przyszłości. Jednak sam fakt posiadania historii z dodatnim bilansem, również nie gwarantuje że konto PAMM zostanie otworzone.
Ad3) Poprosiłem biuro aby została stworzona strona z kompletnym opisem.
Nie trudno wyobrazić sobie systemy, które mimo że zarabiają wręcz gwarantują straty w przyszłości:
Martingale
systemy działające w specyficznych warunkach rynkowych
systemy z bardzo niekorzystnym stosunkiem zysk:strata
agresywne skalpy bez SL
etc.
Do zarządzania czegoś takiego ja bym nie dał - bardzo dobrze, że Armada zdaje sobie z tego sprawę. Powiem, że chyba ktoś o bardzo podobnym spojrzeniu do mnie musi tam siedzieć
nie zgadzam sie toba poniewaz broker niczym nie ryzykuje tylko same korzysci z tego ma ...
a to jakim kto systemem zarabia to inwestora "guzik" obchodzi poniewaz inwestor chce miec tylko profity i nic wiecej ...
a pokazanie calego pluca (systemu) tradera ( aby brok mogl dokladnie przeswietlic wzduz to jakies jaja..)...
ale to moje zdanie...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
To o czym piszesz objawiło się u dziesiątków brokerów i portali oferujących dostęp do "najlepszych" kont. Doprowadziło to do powstania niesamowitego chaosu i dużych strat, przez to, że wiele osób zakładało konta PAMM, z myślą, że sobie zaryzykują - jeśli osiągną zysk dostaną klientów i ryzykując znowu albo zarobią sporą kasę albo nie.
Prowadziło to do niepoważnego podejścia, gdzie zarządzający zarabiali tylko na prowizjach jako IB lub po prostu nie udawało im się i bankrutowali - przerzucając ryzyko tylko na nieświadomych klientów.
Armada swoim postępowaniem zagwarantuje sobie "poważnych" zarządzających - ryzykujących swoje pieniądze i zarabiających w przeszłości.
Skutek będzie taki, że średnia zarabiających managerów będzie kilku lub kilkunastokrotnie wyższa niż u innych brokerów.
A to z kolei spowoduje napływ środków, większy obrót i kasę.
Przyjmowanie PAMMów jak leci nie spowodowałoby nic - bo brokerów oferujących taką usługę jest ponad 100.
Prowadziło to do niepoważnego podejścia, gdzie zarządzający zarabiali tylko na prowizjach jako IB lub po prostu nie udawało im się i bankrutowali - przerzucając ryzyko tylko na nieświadomych klientów.
Armada swoim postępowaniem zagwarantuje sobie "poważnych" zarządzających - ryzykujących swoje pieniądze i zarabiających w przeszłości.
Skutek będzie taki, że średnia zarabiających managerów będzie kilku lub kilkunastokrotnie wyższa niż u innych brokerów.
A to z kolei spowoduje napływ środków, większy obrót i kasę.
Przyjmowanie PAMMów jak leci nie spowodowałoby nic - bo brokerów oferujących taką usługę jest ponad 100.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
ja odpowiadam tylko z swoje poczynania nie interesuja mnie inni....
zajmujac sie forexem i grajc na nim patrze tylko na:
1) dodatni wynik na koniec tygodnia/miesiaca
2) bezpieczenstwo moich srodkow
3) sprawy techniczne ( dzialanie platformy, egzekucja zlecen, kwotowan, poslizgi, szybkosc sprawnosc DD, spready, prowizje, obsluga techinczna, etc ...)
zajmujac sie forexem i grajc na nim patrze tylko na:
1) dodatni wynik na koniec tygodnia/miesiaca
2) bezpieczenstwo moich srodkow
3) sprawy techniczne ( dzialanie platformy, egzekucja zlecen, kwotowan, poslizgi, szybkosc sprawnosc DD, spready, prowizje, obsluga techinczna, etc ...)
Ostatnio zmieniony 02 lis 2012, 14:35 przez andy11, łącznie zmieniany 1 raz.
A jak wygląda sprawa z kontami PAMM gdyby ktoś chciał podpiąć się pod dobrego tradera ? Jakie są wymogi kapitałowe i ogólnie jakie są warunki i gdzie ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Przede wszystkim musi takiego tradera znaleźć. Wymogi kapitałowe są identyczne jak w przypadku managera.
ArmadaMarkets pisze:Przede wszystkim musi takiego tradera znaleźć. Wymogi kapitałowe są identyczne jak w przypadku managera.
Hmm...? Co najmniej 10k? To nie wydaje mi się dobre i możliwe.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Nie do końca jasno się wyraziłem. Manager musi wpłacić 10k oraz klienci w sumie też minimum 10k.
Czyli pojedynczy klient może wpłacić mniej, o ile w sumie uzyskają zakładany kapitał.
Czyli pojedynczy klient może wpłacić mniej, o ile w sumie uzyskają zakładany kapitał.
Lepiej, ale jeśli już manager zostanie przyjęty dlaczego nie miałaby do niego dołączyć na początek choćby jedna osoba z 1000pln.ArmadaMarkets pisze:Nie do końca jasno się wyraziłem. Manager musi wpłacić 10k oraz klienci w sumie też minimum 10k.
Czy to znaczy, że manager sam ma sobie znaleźć inwestorów z kwotą przynajmniej odpowiadającą jego środkom własnym?
O ile droga z pozyskiwaniem samych managerów podoba mi się bardzo, o tyle drugie pozostawia sporo niejasności.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
ciekawe ile jeszcze aniolkow wyskoczy z tym PAMM