Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Nie chce bronić brokera, ale moim zdaniem (jeśli to nie był błąd) to były jakieś transakcje realizowane po spreadzie. W nocy na parach egzotycznych spread jest szeroki i granie na takich parach nie ma wtedy sensu. Wszelkie transakcje DT na egzotykach staram się zamknąć do godziny 19, bo później spread się nie miło rozszerza. I fakt jest faktem, że Noble w godzinach wieczornych ma znacząco niższy spread na takich parach. W ciągu dnia zresztą również ma mniejszy spread.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Tak jak Mario piszesz, ja dopiero teraz uwagę zwróciłem że Wirus pokazał z nocy wykres, fakt że lekko odbiega od innych ale bez przesady, kwestia dostawców i płynności. Co by nie patrzeć warunki handlu na Armadzie jak na razie są bardzo dobre i tak trzymać.
Wydaje mi się, że zarzuty tego typu biorą się z wygórowanych oczekiwań. Tzn. spotykam często ludzi, którzy piszą (czy to prywatnie, czy w postach na forum), że coś ma działać zawsze i wszędzie. EA ma być na każdy rynek, na każdą parę, na każdy dzień i na każdą porę dnia/nocy. System podobnie. Są ludzie, którzy prezentują podobne podejście w innych dziedzinach życia. Wszystko niby ma być uniwersalne. Stąd często biorą się pochwały market makerów, bo stały, z góry określony spread, że niby SL gwarantowane. Ale model funkcjonuje inaczej. Problemy są wtedy w innych obszarach. Moim zdaniem coś co jest uniwersalne może być najwyżej przeciętne.
Do czego zmierzam.
Armada nie sprzedaje odkurzaczy ani żadnego innego towaru. Armada świadczy usługę dostępu do określonego rynku na określonych zasadach. Specyfika rynku, czy nam się podoba czy nie, jest taka a nie inna. Z jakiej paki Armada ma odpowiadać za to, że Tobie się coś nie podoba?
I teraz jeśli chcesz grać na PLN'ach, to wybierasz pośrednika z takimi dostawcami płynności, żeby kwotowania Ci odpowiadały. W Armadzie Ci się nie podobają? Handlujesz u innego broka. Zrozum, że przez brokera dostajesz się (teoretycznie) do płynności określonego wycinka rynku (OTC). Są też inne wycinki (mniejsza lub większe), jeśli coś nie hula, to zmieniasz. Nie na zasadzie obrażam się na was, ale na zasadzie wyboru najlepszej oferty. Nikt nie broni mieć kilku kont u kilku broków.
Do czego zmierzam.
Armada nie sprzedaje odkurzaczy ani żadnego innego towaru. Armada świadczy usługę dostępu do określonego rynku na określonych zasadach. Specyfika rynku, czy nam się podoba czy nie, jest taka a nie inna. Z jakiej paki Armada ma odpowiadać za to, że Tobie się coś nie podoba?
I teraz jeśli chcesz grać na PLN'ach, to wybierasz pośrednika z takimi dostawcami płynności, żeby kwotowania Ci odpowiadały. W Armadzie Ci się nie podobają? Handlujesz u innego broka. Zrozum, że przez brokera dostajesz się (teoretycznie) do płynności określonego wycinka rynku (OTC). Są też inne wycinki (mniejsza lub większe), jeśli coś nie hula, to zmieniasz. Nie na zasadzie obrażam się na was, ale na zasadzie wyboru najlepszej oferty. Nikt nie broni mieć kilku kont u kilku broków.
Jeśli do mnie pijesz, to kulą w płot; nie było żadnych zarzutów. Przeczytaj dokładnie co napisałem, bo uważam, że umiesz czytać ze zrozumieniemStforex pisze:Wydaje mi się, że zarzuty tego typu biorą się z wygórowanych oczekiwań.

1. Czy coś Wam wiadomo o lukach na parach jenowych? Konto demo, CAD/JPY i AUD/JPY. Na innych nie sprawdzałem.
2. A nie mam pojęcia, gdzie jest ten serwer. Za to mam kolejne świeczkiTeż demo. A jak na realu?
Znów odnoszę wrażenie, że kierujesz to do mnie. Każdy sobie wybiera to, co mu bardziej pasuje; jak to mówili u nas w szkole: jeden woli chleb z solą, drugi - jak mu żonę... dopisz sobieStąd często biorą się pochwały market makerów, bo stały, z góry określony spread, że niby SL gwarantowane.

I skończcie już z tym "niby"; wielokrotnie powtarzam, poproszę sygnaturę akt sprawy, którą ktoś wytoczył z powodu niedotrzymania zagwarantowanego w umowie SL i przegrał. Dopóki czegoś takiego nie ma, to opowieści jak to kogoś broker okradł, można traktować jako brednie, a nawet pomówienia. Jako potencjalny prawnik powinieneś coś o tym wiedzieć

Dziwisz się dlaczego sprzedawca ma odpowiadać za produkt, który sprzedaje? No cóż, jesteś kolejnym, doskonałym klientem, aż miłoArmada nie sprzedaje odkurzaczy ani żadnego innego towaru. Armada świadczy usługę dostępu do określonego rynku na określonych zasadach. Specyfika rynku, czy nam się podoba czy nie, jest taka a nie inna. Z jakiej paki Armada ma odpowiadać za to, że Tobie się coś nie podoba?

Pewno nie zauważyłeś, ale od paru lat mamy w Polsce takie prawo, że jeśli producent nie daje gwarancji, to odpowiada sprzedawca. Oczywiście abstrahuję tu od foreksu. Moje podejście jest takie, że jak coś sprzedaję, to odpowiadam za to. Jeśli produkt nie jest w stanie spełnić moich wymagań, to nie mam go w swojej ofercie. No ale ja jestem nie z tej epoki...
Nie chcę grać na parach złotowych (tak na marginesie, walutą polską jest złotówka, nie PLN), pytałem tylko o wykres. Jeśli kilkanaście zielonych świec, prawie tej samej wielkości, ustawionych obok siebie jest wykresem prawidłowym, to ja jestem nieprawidłowy. I bardzo się z tego cieszęI teraz jeśli chcesz grać na PLN'ach

No to teraz pokaż mi palcem, gdzie ja się na Armadę obraziłem.Nie na zasadzie obrażam się na was
I nie produkujmy już więcej śmieci nie na temat.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Chciałbym sprostować to zdanie, żeby nie było nieporozumień. Obydwa konta mają ZMIENNY spread. Różnica jest taka że konto Classic ma dopisane na sztywno commission. ( +0,3p w każdą ze stron ).Wirus pisze:Armada daje wybór: stały spread bez prowizji albo zmienny z prowizją.
Oczywiście za "produkt" odpowiadamy. Naszym produktem jest dostęp do rynku FX. I takowy zapewniamy.Wirus pisze:Dziwisz się dlaczego sprzedawca ma odpowiadać za produkt, który sprzedaje?
Natomiast nie zapewniamy "wyglądu wykresu na życzenie klienta".
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
Faktycznie, przepraszam, zasugerowałem sięArmadaMarkets pisze:Chciałbym sprostować to zdanie, żeby nie było nieporozumień. Obydwa konta mają ZMIENNY spread. Różnica jest taka że konto Classic ma dopisane na sztywno commission. ( +0,3p w każdą ze stron ).

A czy w zakres produktu wchodzi to?Oczywiście za "produkt" odpowiadamy. Naszym produktem jest dostęp do rynku FX. I takowy zapewniamy.
http://forex-nawigator.biz/forum/armada ... ml#p522893
Na koncie Classic wykres jest z Exchange, a commission dopisany jest do spreadu. Stąd może być taka rozbieżność. Oczywiście wskaźnik spreadu pokaże wartości prawidłowe.
To, w pewnych granicach, zapewnia MT4Natomiast nie zapewniamy "wyglądu wykresu na życzenie klienta".

Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Witam,
Od wczoraj nie mogę się połączyć na demo armady markets. Serwer UK.
Pytanko brzmi, na kontach real jest tak samo ?
Edit: Nvm, zaczeło działać, co nie zmienia faktu że mi się to nie podoba że przez cała noc się nie można było połączyć.
Od wczoraj nie mogę się połączyć na demo armady markets. Serwer UK.
Pytanko brzmi, na kontach real jest tak samo ?
Edit: Nvm, zaczeło działać, co nie zmienia faktu że mi się to nie podoba że przez cała noc się nie można było połączyć.
Będę wdzięczny, jeśli nie będziesz sprowadzał dyskusji do takiego poziomu.uważam, że umiesz czytać ze zrozumieniem
Nie ma tu sprzedawcy ani produktu. Nie staraj się na siłę podciągnąć tej sytuacji pod swoją teorię.Dziwisz się dlaczego sprzedawca ma odpowiadać za produkt, który sprzedaje? No cóż, jesteś kolejnym, doskonałym klientem, aż miło
Dokładnie o tym napisałem.Każdy sobie wybiera to, co mu bardziej pasuje
Witam,
Czy dalej aktualna jest promocja z obniżonymi prowizjami w pierwszy piątek miesiąca ?
Jak dotąd wszystko z prowizjami w normie, a mamy dziś payrollsy ...
Pozdrawiam,
Mario4545
Czy dalej aktualna jest promocja z obniżonymi prowizjami w pierwszy piątek miesiąca ?

Pozdrawiam,
Mario4545
-
- Gaduła
Dołączam się do pytania bo u mnie tez normalnie - czyli bez zniżekmario4545 pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Mario4545

P.S. Pozdrawiam Mario.