Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

ArmadaMarkets pisze:Nie zgadzamy się z tym stwierdzeniem. Akurat ta promocja była skierowana do osób, które nigdy konta nie posiadały.
Jakiś czas temu pewien operator telekom miał bardzo dobrą ofertę... tylko dla nowych klientów. Bo tych już związanych umowami nie trzeba było drugi raz "kupować". Logika zabójczo prosta, ale to trochę niefajne uczucie, kiedy człowiek się zapisuje, płaci co trzeba, a potem dowiaduje się, że jest klientem "drugiej kategorii" na rzecz kogoś, kto z firmą nie ma nic wspólnego. Cios w lojalność - lojalny klient najlepszy klient.
Natomiast w planach są promocje, które będą jedynie dla klientów. Tak więc wszyscy dostaną "po równo".
Miło mi to słyszeć :). Jak by nie było, promocje dla aktualnych klientów również mogą oddziaływać na potencjalnych. I nie chodzi o to, że oczekuję nie wiadomo czego. Bo jak dla mnie, to Wasza oferta jest jak stała promocja ;).

Pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Z promocjami jest ten problem, że zawsze znajdzie się jakaś grupa "poszkodowana". I nie mówię akurat o nas. Tylko generalnie o promocji. Idzie się do sklepu i nagle to co się kupiło wczoraj, dziś jest 50% tańsze... Zdarza się.
U nas jest o tyle prościej że albo ktoś jest klientem, albo ktoś nim nie jest. Tak więc można zrobić raz promocję dla jednej grupy, raz dla drugiej i będzie ok.

No i należy pamiętać że obecni klienci już mają profity. Ostatnio przecież był piątek z -50% commission.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Idzie się do sklepu i nagle to co się kupiło wczoraj, dziś jest 50% tańsze... Zdarza się.
To prawda. Ale mnie wtedy krew zalewa :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Uaktualniona wersja One Click do pobrania pod adresem : http://www.forex-service.home.pl/oct/On ... arkets.exe

aadvark
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aadvark »

w uaktualnieonej wersji nie ma Visual Order?

hmm..
znalazłęm po powiększeniu okna wykresu
ale mam teraz OCT w wersji Armady jako trzy osobne okienka,
zamiast jednej, z rozwijaną belką, żeby zobaczyć dodatkowe opcje

WTF?

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Tak jak pisaliśmy - wszystkie pytania odnośnie OCT prosimy kierować do Andrzeja Pierza. Z tego co nam wiadomo, program cały czas się rozwija, także pojawiają się kolejne wersje mogące różnić się również wyglądem.

ureus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ureus »

Czy ktoś z was zwrócił uwagę na jedną rzecz:
Armada ma niższą prowizję ale pomijając spread na E/U i porównując np z naszym rodzimym BZWBK na innych parach ten spread jest większy o przynajmniej 7-8 i więcej pipsów (5 miejsc po przecinku)? Doliczając tą różnicę oraz koszty przelewów okazuje się że wcale nie są tacy konkurencyjni pod względem kosztów a istnieje większe ryzyko w inwestowaniu na tej platformie z racji tego że to nowy brok.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ja zwracałem uwagę.

Porównanie spreadów (w pips ) losowo wybranych par:

Para - Spread Armada - Spread BZWBK

AJ - 1,1 - 0,7
AC - 2,2 - 1,2
AU - 0,3 - 0,6
EA - 1,1 - 1,2
ECad - 1,5 - 1,2
EG - 0,6 - 0,6
EU 0,1 - 0,3
GA - 1,3 - 1,7

Oczywiście biorę pod uwagę że są to spready chwilowe, natomiast nie widzę tu różnic (poza AC ). A jednak commission u Armady jest praktycznie ponad 2,5x mniejsze.
BZWBK też jest nowe - także istnieje ryzyko przy inwestowaniu na tej platformie. Jak na każdej innej.

Co do kosztów przelewu - jak przelewasz 100 pln to faktycznie jest to drogo ( 1% z mb i chyba 7 pln za wyplate z mb) . Jak przelewasz 30.000 to koszt 4,47 E nie jest jakiś straszny. Więcej zarobie na różnicy w kosztach transakcji niż wydam na przelew.

A i jeszcze jedna sprawa. Otwierając 1 lot na EU w armada zapłacę jakoś 16 pln, w bzwbk 41.50. Już tylko na podstawie tej jednej transakcji zwraca mi się koszt przelewu.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Już któryś raz unikam SL o ułamek pipsa... Jestem pod wielkim wrażeniem.
Staram się zejść z SL poniżej 10 pipek i nawet 0,5 pipsa może być szalenie ważne.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

To jedziesz po bandzie widzę ;-) Mi ostatnio minęło o 0,1...

ODPOWIEDZ