Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Po informacji o Armadzie założyłem na próbę wczoraj u nich demo PLN, więc skoro mają demo - to real też powinni mieć w PLN.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
Pytanie czy realizują zyski do wypłat w PLN, z tego co wyczytałem to nie, jest jeden procesor płatniczy realizujacy wpłaty w PLN, ale wypłaty już tylko na konto jeśli ma to byc dalej PLN, więc długo. Więc jak ktoś chce robić wypłaty na skrila np. to się nie opłaca konto w PLN, bo pewnie broker przekonwertuje na usd, potem skrill na pln i dwa razy w plecymarek8 pisze:Po informacji o Armadzie założyłem na próbę wczoraj u nich demo PLN, więc skoro mają demo - to real też powinni mieć w PLN.

Jest jesczę fx salt
SPREAD OD 0.0
Minimalny depozyt 100 PLN
LEWAR 1:500
macie jakieś doświadczenia z tym brokiem ?
SPREAD OD 0.0
Minimalny depozyt 100 PLN
LEWAR 1:500
macie jakieś doświadczenia z tym brokiem ?
Nic tak człowieka nie motywuje do nauki, jak bycie bankrutem.
Z mikrolotami i mały depozytem to FxSalt lub HotForex.
Handluje ktoś realnie na tym koncie w Iron FX - STP Zero Spread Account ? Wygląda obiecująco (na demo)
spread od 0 prowizja 13,5 USD za lot waluty, tylko XAUUSD 30 USD,
spread od 0 prowizja 13,5 USD za lot waluty, tylko XAUUSD 30 USD,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
- LarryGoldberg
- Gaduła
Raikart pisze:Jest jesczę fx salt
w fxsalt mam konto od kilku miesciecy , gram tam na wiekszym lewarowaniu , skusiły mnie niskie spready i mały kapitał początkowy, chciałem przetesować inna strategie mało inwestując. nigdy nie było problemów, dzis w nocy cena otarła sie o mój SL, mniej niz 1pips i nie zamknęło, także nie narzekam, ale pieniedzy jeszcze nie wypłacałem:roll:
na navigatorze FXsalt ma swój temat, zawsze warto poczytać.
Armadzie sie jakos oplacaloWuza pisze:Problem leży raczej po tej stronie, że mało który broker che mieć klientów z mikrolotamimichal_fun pisze:jakby mieli mikroloty to sporo klienteli z armady przeszloby na mforex. Nie wiem czy nie popelniaja bledu rezygnujac z subkonta mikro.prowizja z mikrokoltów często nie pokrywa kosztów raportowania transakcji, nikt nie powie Ci tego wprost ale pewnie większość brokerów woli nie mieć klienta niż mieć kogoś kto zrobi 3,45zł prowizji miesięcznie

Zreszta to jest rynek i jeden woli miec 1000 klientow ktorzy zrobia 3,45 prowizji a drugi woli miec 100 klientow ktorzy zrobia 34,50 zł prowizji

Myśleć i działać jak Goldman !
Serio ?michal_fun pisze:Armadzie sie jakos oplacaloWuza pisze:Problem leży raczej po tej stronie, że mało który broker che mieć klientów z mikrolotamimichal_fun pisze:jakby mieli mikroloty to sporo klienteli z armady przeszloby na mforex. Nie wiem czy nie popelniaja bledu rezygnujac z subkonta mikro.prowizja z mikrokoltów często nie pokrywa kosztów raportowania transakcji, nikt nie powie Ci tego wprost ale pewnie większość brokerów woli nie mieć klienta niż mieć kogoś kto zrobi 3,45zł prowizji miesięcznie
Zreszta to jest rynek i jeden woli miec 1000 klientow ktorzy zrobia 3,45 prowizji a drugi woli miec 100 klientow ktorzy zrobia 34,50 zł prowizji

Poczytaj sobie o raportowaniu transakcji do EMIR, zakładam że Armada też podlega tym regulacją jako członek UE więc każda transakcja zawarta przez klienta to koszt tego właśnie raportowania który jest wyższy niż prowizja z transakcji na mikrolotach.
I w żaden sposób mój wpis nie jest przytykiem dla Armady.. Warunki jakie oferują to raczej bonus dla Nas wszystkich bo zmuszają konkurencję do walki na oferty

A to co napisałem to po prostu najprostsza odpowiedź na pytanie czemu wielu brokerów nie oferuje mikrolotów na swoich rachunkach.
- Spekulant.FM
- Bywalec
To nie jest tak do końca. Większość kosztów jakie ponoszą brokerzy to koszty stałe, więc czym więcej klientów, nawet generujących niskie obroty tym teoretycznie lepiej. Nie wchodzą w to, ponieważ popularność forexu jest stosunkowo niska i nie chcą się pchać na siłę. Jak rynek będzie rosnąć to i progi wejścia będą coraz niższe.Serio ?Biorąc pod uwagę, że każdy klient to koszt to nie działa tak pięknie jak w tym przykładzie. Klient który gra na 0,01 lota lub podobnej stawce powoduje STRATY dla brokera, oczywiście mówimy o małych kwotach więc większość firm bierze to na klatę bo albo liczy na to, że ktoś taki z czasem zwiększy wolumen albo po prostu reszta bazy "nadrobi" te koszta.
Poczytaj sobie o raportowaniu transakcji do EMIR, zakładam że Armada też podlega tym regulacją jako członek UE więc każda transakcja zawarta przez klienta to koszt tego właśnie raportowania który jest wyższy niż prowizja z transakcji na mikrolotach.
I w żaden sposób mój wpis nie jest przytykiem dla Armady.. Warunki jakie oferują to raczej bonus dla Nas wszystkich bo zmuszają konkurencję do walki na ofertyLub jak w tym przypadku do walki na regulacje ale tutaj akurat daleki byłbym od rozstrzygania czy to zła konkurencja czy też rzeczywiście Armada ma coś za uszami.
A to co napisałem to po prostu najprostsza odpowiedź na pytanie czemu wielu brokerów nie oferuje mikrolotów na swoich rachunkach.
To dotyczy wielu biznesów, zaczynając od kont bankowych, kończąc na dystrybucji iphonów (w USA po 200$ u nas po 4KPLN), przykłady można mnożyć.
Oczywiście masz rację, koszty serwerów, platformy, zespołu itp to koszty stałe które jak w każdym biznesie będą miały coraz mniejszy udział procentowy w każdym nowym kliencie ALE ja mówię tylko i wyłączenie o raportowaniu.Spekulant.FM pisze:To nie jest tak do końca. Większość kosztów jakie ponoszą brokerzy to koszty stałe, więc czym więcej klientów, nawet generujących niskie obroty tym teoretycznie lepiej. Nie wchodzą w to, ponieważ popularność forexu jest stosunkowo niska i nie chcą się pchać na siłę. Jak rynek będzie rosnąć to i progi wejścia będą coraz niższe.Serio ?Biorąc pod uwagę, że każdy klient to koszt to nie działa tak pięknie jak w tym przykładzie. Klient który gra na 0,01 lota lub podobnej stawce powoduje STRATY dla brokera, oczywiście mówimy o małych kwotach więc większość firm bierze to na klatę bo albo liczy na to, że ktoś taki z czasem zwiększy wolumen albo po prostu reszta bazy "nadrobi" te koszta.
I w żaden sposób mój wpis nie jest przytykiem dla Armady.. Warunki jakie oferują to raczej bonus dla Nas wszystkich bo zmuszają konkurencję do walki na ofertyLub jak w tym przypadku do walki na regulacje ale tutaj akurat daleki byłbym od rozstrzygania czy to zła konkurencja czy też rzeczywiście Armada ma coś za uszami.
To dotyczy wielu biznesów, zaczynając od kont bankowych, kończąc na dystrybucji iphonów (w USA po 200$ u nas po 4KPLN), przykłady można mnożyć.
Do EMIR'a zgłosić musisz KAŻDĄ transakcje i Ty jako broker płacisz za takie zgłoszenie