Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Kontaktowałem się z brokerem jakiś czas temu odnośnie kont PLN, o których nic nie pisze w warunkach promocji. Zaoferowali mi 50 USD za 4000 PLN wpłaty. Może komuś się przyda ta informacja.
macie teraz połączenie do konta live?
Sky is the limit
dokładnie od 16:20 brak połączenia. jeszcze o 16:19 i 25 sc zdążyłem złożyć zlecenie
nie ma się co stresować, jakbyś był stratny to pisz reklamację - obsługa klienta szybko odpowiada na maile 

a może ktoś szanowny z Armady napisałby na forum co się dzieje ???
Sky is the limit
już działa 
-- 18 lip 2014, 18:17 --
Złożyłem reklamację, rozpatrzona pozytywnie w ciągu 30 minut.

-- 18 lip 2014, 18:17 --
Złożyłem reklamację, rozpatrzona pozytywnie w ciągu 30 minut.
Co wyszło z tej reklamacji? Otworzyli Ci pozycję tak jak chciałeś? Na czym polega ta reklamacja i co można reklamować?
Pozycję otworzyłem kilka sekund przed zamrożeniem platformy. Był to Short na EUR/JPY po cenie 136.992. Przez pierwszą chwilę nie do końca wiedziałem co się dzieje, myślałem że odłączył się kabel od routera. Sprawdziłem na aplikacji mobilnej (korzystając z pakietu) i również nie było połączenia. Wtedy zorientowałem się, że problem nie leży po mojej stronie. Odwiedziłem tradingview i sprawdziłem czy są notowania - wszystko było ok (obawiałem się, że Putin zbombardował USA i zamknęli rynki). Spokojnie więc czekałem na połączenie w MT4. Gdy tylko zorientowałem się, że już działa - zamknąłem pozycję po cenie 136.956. W czasie, gdy platforma była nieaktywna cena doszła do poziomu 136.895 po cenie bid (ceny ask nie mam jak technicznie sprawdzić w MT4). Napisałem więc reklamację, podając numer zlecenia i numer konta MT4, prosząc o zrealizowanie zlecenia po najlepszej możliwej cenie, zaznaczając cenę bid jaka wynikała z wykresu. W odpowiedzi dostałem informację, iż stan mojego rachunku został skorygowany o równowartość 6 pips. Dokonano wpłaty w kwocie odpowiadającej 6 pipsom przy wielkości transakcji jaką otworzyłem.
Odpowiadając na pytanie: "Co można reklamować" - według mnie można składać reklamację jedynie w przypadku właśnie takich awarii po stronie brokera, kiedy problemy z platformą nie pozwalają Ci na samodzielne zarządzanie transakcją. Kilkanaście stron wcześniej był przypadek, że ktoś podczas chwilowych przerw otwierał i zamykał pozycje co skutkowało albo nieprzewidywaną stratą albo nieprzewidywanym zyskiem. Pamiętam, że w odpowiedzi na reklamację anulowano mu wszystkie pozycje stratne, zostawiając pozycje zyskowne (sam był zdziwiony). Wydaje mi się również, że reklamacje dotyczące poślizgów cenowych są bezpodstawne biorąc pod uwagę model rynku. Zwłaszcza, iż niejednokrotnie zdarzają mi się poślizgi na moją korzyść (nie gram na danych więc to jest w granicach 0,1 - 0,3 pipsa).
Pozdrawiam
Odpowiadając na pytanie: "Co można reklamować" - według mnie można składać reklamację jedynie w przypadku właśnie takich awarii po stronie brokera, kiedy problemy z platformą nie pozwalają Ci na samodzielne zarządzanie transakcją. Kilkanaście stron wcześniej był przypadek, że ktoś podczas chwilowych przerw otwierał i zamykał pozycje co skutkowało albo nieprzewidywaną stratą albo nieprzewidywanym zyskiem. Pamiętam, że w odpowiedzi na reklamację anulowano mu wszystkie pozycje stratne, zostawiając pozycje zyskowne (sam był zdziwiony). Wydaje mi się również, że reklamacje dotyczące poślizgów cenowych są bezpodstawne biorąc pod uwagę model rynku. Zwłaszcza, iż niejednokrotnie zdarzają mi się poślizgi na moją korzyść (nie gram na danych więc to jest w granicach 0,1 - 0,3 pipsa).
Pozdrawiam
czas Armady to GMT + 3 czy +2?
czy mogę prosić o wpisanie do tego kodu właściwych godzin otwarcia rynków wg czasu Armady,
dziekuję
czy mogę prosić o wpisanie do tego kodu właściwych godzin otwarcia rynków wg czasu Armady,
dziekuję
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".