Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

co koncowkami .arm, jednak zostaja?

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Docelowo wprowadzone zostaną pary bez końcówek .arm. Zaczniemy je wprowadzać od następnego weekendu. Będzie to proces płynny - najpierw nowe pary zostaną dodane do nowych rachunków, następnie będą one stopniowo wprowadzane na istniejące rachunki.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

ArmadaMarkets pisze:Docelowo wprowadzone zostaną pary bez końcówek .arm. Zaczniemy je wprowadzać od następnego weekendu. Będzie to proces płynny - najpierw nowe pary zostaną dodane do nowych rachunków, następnie będą one stopniowo wprowadzane na istniejące rachunki.
Co z starymi parami z .arm, znikną czy zostaną? Dla mnie lepiej by było jakby zostały. Mam setki końcówek .arm w wskaźnikach :D Jeśli znikną to jak długo zajmie wymiana wszystkich na nowe? Tak mniej więcej, dzień, tydzień, miesiąc..
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

To zapisz sobie szablony wykresów z danych par i potem odpalisz na parach bez .arm lub zapisz cały profil z .arm, a potem tylko poprzerzucasz instrumenty na poszczególne okna - analizy, EA i cała reszta zostaną.

-- pn 18-11-2013, 11:03 --

Trochę przydatnych informacji tutaj:

http://www.armadamarkets.pl/wskazowki/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:To zapisz sobie szablony wykresów z danych par i potem odpalisz na parach bez .arm lub zapisz cały profil z .arm, a potem tylko poprzerzucasz instrumenty na poszczególne okna - analizy, EA i cała reszta zostaną.
Chodzi o to, że te końcówki są w kodzie wskaźników i będę musiał wszystkie usuwac.
Ale to się pewnie przyda, bo już myślałem że obiekty na wykresach też trzeba będzie dodawac od nowa.
Przykład: W profilu zapisaną mieliśmy parę walutową EURUSD. Na platformie Armada para nazywa się EURUSD.arm. Z okna rynek, przeciągamy (trzymając lewym przyciskiem myszy na danej parze) parę EURUSD.arm na wykres EURUSD. Nazwa pary się zaktualizuje, pojawią się wykresy a wszelkie kolory, wskaźniki, ustawienia EA pozostaną takie jak były.
To jest dobre. Dzięki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jeśli na sztywno masz wprowadzone nazwy symboli w kody/ustawienia wskaźników to na to już nie ma mocnych i będziesz musiał sobie to pozmieniać. Resztę da się zrobić szybko i prosto.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:Jeśli na sztywno masz wprowadzone nazwy symboli w kody/ustawienia wskaźników to na to już nie ma mocnych i będziesz musiał sobie to pozmieniać. Resztę da się zrobić szybko i prosto.
Dlatego pytałem czy stare symbole zostaną i jak długo to zajmie. :D Jak nie będzie wyjścia to wymienię, zajmie to kilka godzin :D

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

... Można wywnioskować, że na pewno nie zostaną ;). Kiedy będą usunięte? Stopniowo ale gdzieś w perspektywie tygodnia-dwóch więc radziłbym sobie już teraz przygotować odpowiednie wskaźniki żeby sobie czekały na wprowadzenie zmian.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:... Można wywnioskować, że na pewno nie zostaną ;)
Tak wiem, ale chciałem się upewnic. Jest też duży plus braku końcówek, bedzie więcej par widocznych na pasku wykresów.

Awatar użytkownika
Luke23
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Luke23 »

Nie mogę się chwilowo zalogować, ktoś z was ma również problemy??

Ściągnąłem nową wersję MT4 ze strony Armady, dodaje serwer : live.mt4armada.com . Dziwne że nie ma go wbudowanego skoro wypuścili nową wersję platformy z nową nazwą? Problem brak połączenia. Internet w porządku, demo również działa. Czy to chwilowe i przypadkowe problemy czy raczej "zaplanowane" ze względu na zmiany?
Bo jeśli będą trwały cały dzień to lepiej odpuszcze.

Po zainstalowaniu nowego MT4 zalogowałem się bez problemu a potem zamknąłem platformę i więcej nie mogę się połączyć.

Edit: Już się połączyłem przez wbudowany serwer Armada-Live :D
Ostatnio zmieniony 18 lis 2013, 11:21 przez Luke23, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ