Panowie, spokojnie.
Bardzo przepraszam! Chcialem jedynie podkreslic znaczenie tego typu retoryki - "mam duzo pieniazkow, wiec mam racje"

. Pewnie zbyt dosadnie.
Z całym szacunkiem "zealot" - to ja wszedłem w te pozycje. Ale nie ja narzekałem
Bardzo przepraszam, jesli zle cie ocenilem i wciagnalem niepotrzebnie w te dyskusje. Spiesze z osobistymi przeprosinami na PW! Pozdrawiam serdecznie.
zealot ale po co piszesz o tym tutaj??, byla awaria i jest konkretna sytuacja do wyjasnienia, co nas obchodza twoje madrosci??
Ciebie moga nie obchodzic, ale masz racje, naleza sie wam wyjasnienia, skoro juz zaczalem.
Kolego Pelnomocnik:
Mozesz sie na mnie wsciekac i rzucac inwektywami. Martwi mnie twoja pogarda do kont demo i osob o mniejszym portfelu. Podejrzewam, ze masz tu jakis problem z ego - zbyt duze lub zbyt male.. mniejsza o to. Twoje pyskowki tyle mnie dotykaja, ze az nie umiem wyrazic, jak malo. Standardowo moje posty nie sa adresowane do osob o tak mocno ugruntowanym pogladzie na swoja wspanialosc, ze az wypieraja wszelka krytyke obelgami. Jednak dla ciebie zrobie wyjatek. Moze akurat przeczyta to ktos bardziej otwarty na wiedze.
Twoje zachowanie polegajace na otwarciu pozycji 25 lotow i rozliczaniu jej w oparciu o 18 pips (czy co tam rozumiesz przez "pestke") a potem wejsciu na forum zeby ponazekac na awarie swiadczy o kompletnym braku przygotowania do obracania kwotami przekraczajacymi 1 lot... a moze 1 minilot? Ciezko osadzic po postach. Ale dajmy na to, ze bedzie 1 lot. Z wspomnianej sytuacji wynika, ze nie miales zadnej mozliwosci zabezpieczenia sie... a podobno zabezpieczenie zaklada sie przed, a nie po...

. Skoro juz obracasz tak horendalnymi sumami, to przydalyby sie jakies mechanizmy awaryjne... np konto u innego brokera? zabezpieczenie opcyjne?
Rozliczanie transakcji 25 lotow 18 pipsami pokazuje, ze nie masz strategii, a jedynie bawisz sie w strzelanie jakimstam systemem... moze systemem.. i zwyczajnie zjadaja cie nerwy, gdy cos idzie nie tak.
Dodatkowo pokazales, jak bardzo nie masz pojecia u kogo i na jakich zasadach handlujesz. Inwestujac kwoty rzedu 2,5 mln dolarow wypadaloby zadac sobie troche trudu i sprawdzic na jakiej zasadzie odbywa sie trading u tegoz brokera i czy umieszczenie tam "tak kosmicznego" marginu ma w ogole uzasadnienie bez przyjecia dodatkowych srodkow ostroznosci.
Zachecam do dalszego wyzywania. Ja na tym nie strace, ale ty z winy swojej ignorancji juz mozesz...
Powodzenia