Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
abgarman
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: abgarman »

ArmadaMarkets pisze:Jak Forumowicze widzą, nawet w takich sytuacjach jest z nami ciągły kontakt, piszemy jak postępować jeśli ktoś chce zamknąć pozycję, nie milczymy. Na każdego maila również odpisywaliśmy od razu.
Potwierdzam, odpowiedź mailowo była szybka.
ArmadaMarkets pisze:Rozumiemy, że godzinna usterka w kwotowaniach może być frustrująca, ale z naszej strony staramy się jak możemy, żeby pomimo trudności technicznych nasi Klienci nie byli stratni.
Tym nie mniej przydałby się w przyszłości jakiś tor zapasowy do LMAX.

Tak jak pisałem wcześniej - do tej pory nie miałem powodów do narzekań, życzę, żeby w przyszłości było jak najmniej awarii (najlepiej: zero :) )
Sygnały daytrading + daily webinar + trade copy zobacz http://abgarfx.com | Twitter: @abgarman - można pytać o opinie o mnie | MyFXBook - konto sygnałowe: http://www.myfxbook.com/members/fxsigna ... nce/634307

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

zealot dobrze masz racje..a teraz pobaw się jeszcze demo i idź odrabiać lekcje..koniec dyskusji
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 18:53 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

zealot ale po co piszesz o tym tutaj??, byla awaria i jest konkretna sytuacja do wyjasnienia, co nas obchodza twoje madrosci??, kwotowania wrocily, ale luki znowu bedzie trzeba samemu uzupelnic

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

zealot pisze:wiec moze lepiej zamkne morde bo jestem biednym wiesniakiem..
Panowie, spokojnie. Awaria awarią, kultura kulturą. Każdy ma prawo być zdenerwowany, ale widzę że informacje podawane były w czasie rzeczywistym, łącznie ze sposobami zamknięcia pozycji, gwarancją rozpatrzenia reklamacji i natychmiastowymi odpowiedziami.
Więc zachowajcie jako taki poziom wypowiedzi.
Rzucanie obelgami nic już nie zmieni.

Awatar użytkownika
abgarman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abgarman »

zealot pisze:A moze jednak mam cos konkretnego do powiedzenia. Np fakt, ze ktos wchodzi 25 lotami bez stosownego zabezpieczenia i narzekajac na jakies 18 pestek... Amatorszczyzna wieje na kilometr. Wybacz, ale wina brokera wyglada na zadna, jednak zawsze to latwiej wyprzec z psychiki swoja glupote. A 25 lotow wyglada na marny spadek, ktory zeby zdobyc wystarczy przezyc swojego dzadka. Wiec jakos mi nie imponuje wasze watpliwej jakosci bogactwo...
Z całym szacunkiem "zealot" - to ja wszedłem w te pozycje. Ale nie ja narzekałem na "18 pestek", jak również nie ja z Tobą dyskutowałem, więc proponuję, żebyś się ode mnie odczepił. Nie miałem zagrożenia typu margin call przy jakimkolwiem ruchu cenowym w czasie przerwy, ale gdyby coś się działo mógłbym wykonywać ruchy na pozycjach typu hedge, lub po prostu zmiana kierunku trade'u w związku z nieprzewidywanymi czynnikami, minimalizując stratę.

W trakcie awarii pojawiły się np. plotki o obniżeniu ratingu UK, co mogło mieć duży wpływ na kabla, choć przy tym poziomie wyprzedania było mało prawdopodobne.

Generalnie prowadzę handel typu daytrading, czasem trzymam pozycje dłużej (typu 2-3 dni), więc sytuacja, w której serwer nie działa przez godzinę jest po prostu niekomfortowa.

Najeżdżanie na ludzi, których nie znasz ani nie wiesz jaki procent konta to 25 lotów i gadanie, że jedzie się po bandzie, gra w kasynie - jest po prostu niegrzeczne i chyba trochę pochopne.

Życzę Ci powodzenia i więcej zimnej krwi. Przyda się i w handlu i w relacjach z bliźnimi...
Sygnały daytrading + daily webinar + trade copy zobacz http://abgarfx.com | Twitter: @abgarman - można pytać o opinie o mnie | MyFXBook - konto sygnałowe: http://www.myfxbook.com/members/fxsigna ... nce/634307

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Od siebie dodamy jeszcze, że wykresy oczywiście zostaną uzupełnione o brakujący fragment czasu.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Panowie, spokojnie.
Bardzo przepraszam! Chcialem jedynie podkreslic znaczenie tego typu retoryki - "mam duzo pieniazkow, wiec mam racje" :roll: . Pewnie zbyt dosadnie.
Z całym szacunkiem "zealot" - to ja wszedłem w te pozycje. Ale nie ja narzekałem
Bardzo przepraszam, jesli zle cie ocenilem i wciagnalem niepotrzebnie w te dyskusje. Spiesze z osobistymi przeprosinami na PW! Pozdrawiam serdecznie.
zealot ale po co piszesz o tym tutaj??, byla awaria i jest konkretna sytuacja do wyjasnienia, co nas obchodza twoje madrosci??
Ciebie moga nie obchodzic, ale masz racje, naleza sie wam wyjasnienia, skoro juz zaczalem.

Kolego Pelnomocnik:
Mozesz sie na mnie wsciekac i rzucac inwektywami. Martwi mnie twoja pogarda do kont demo i osob o mniejszym portfelu. Podejrzewam, ze masz tu jakis problem z ego - zbyt duze lub zbyt male.. mniejsza o to. Twoje pyskowki tyle mnie dotykaja, ze az nie umiem wyrazic, jak malo. Standardowo moje posty nie sa adresowane do osob o tak mocno ugruntowanym pogladzie na swoja wspanialosc, ze az wypieraja wszelka krytyke obelgami. Jednak dla ciebie zrobie wyjatek. Moze akurat przeczyta to ktos bardziej otwarty na wiedze.
Twoje zachowanie polegajace na otwarciu pozycji 25 lotow i rozliczaniu jej w oparciu o 18 pips (czy co tam rozumiesz przez "pestke") a potem wejsciu na forum zeby ponazekac na awarie swiadczy o kompletnym braku przygotowania do obracania kwotami przekraczajacymi 1 lot... a moze 1 minilot? Ciezko osadzic po postach. Ale dajmy na to, ze bedzie 1 lot. Z wspomnianej sytuacji wynika, ze nie miales zadnej mozliwosci zabezpieczenia sie... a podobno zabezpieczenie zaklada sie przed, a nie po... ;). Skoro juz obracasz tak horendalnymi sumami, to przydalyby sie jakies mechanizmy awaryjne... np konto u innego brokera? zabezpieczenie opcyjne?
Rozliczanie transakcji 25 lotow 18 pipsami pokazuje, ze nie masz strategii, a jedynie bawisz sie w strzelanie jakimstam systemem... moze systemem.. i zwyczajnie zjadaja cie nerwy, gdy cos idzie nie tak.
Dodatkowo pokazales, jak bardzo nie masz pojecia u kogo i na jakich zasadach handlujesz. Inwestujac kwoty rzedu 2,5 mln dolarow wypadaloby zadac sobie troche trudu i sprawdzic na jakiej zasadzie odbywa sie trading u tegoz brokera i czy umieszczenie tam "tak kosmicznego" marginu ma w ogole uzasadnienie bez przyjecia dodatkowych srodkow ostroznosci.

Zachecam do dalszego wyzywania. Ja na tym nie strace, ale ty z winy swojej ignorancji juz mozesz...

Powodzenia
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Przeczytaj uważnie jeszcze raz poprzednie posty jak skończysz to zrób to ponownie i zobacz kto mówił o 18 pipkach a kto zaangażowane miał 25 lotów...
Poza tym twoje komentarze sa nie na temat więc pozostaje mi tylko powtórzyć co napisałem wcześniej

Pełnomocnik pisze:zealot dobrze masz racje..a teraz pobaw się jeszcze demo i idź odrabiać lekcje..koniec dyskusji

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

zealot: co ma 25 lotów do 18 pipsów ? Dlaczego to nie strategia ? Systematyczne codziennie 10 pipsów więcej warte niż okresowe strzały po xxx pips. Problem wielu to xxx koszenie pipsów zamiast skupienie się na systematyczności. To tyle OT, prośba do moda o uprzątniecie bałaganu.

Expansion
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Expansion »

Od której godziny do której był utrudniony handel dzisiaj? Złożyłem reklamacje na przejechane TP i jestem ciekaw czy bylo to podczas awarii czy w wyniku jakiegos innego zdarzenia..

ODPOWIEDZ