Etfard nie rekompensuje że tak powiem mojego poświęcenia i czasu jesli chodzi o pipsy i zysk ,więc narazie niech sp*.
Dlatego wczoraj próbny trejd z AUDJPY .
Ale coś za coś , dynamika mnie przeraża i obsrywam gaciorki .Nie rozumiem jeszcze do końca JPY , a te świce po 60 pip m5 to horror.
Dzisiaj zamknąłem trade +72 na AUDJPY , hym ....
Anarchia na FX
Re: Anarchia na FX
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .
Sytuacja na EU i AJPY dramatyczna .Napięcie rośnie w oczekiwaniu na dane.
Szykuje się totalne wybicie na 15 i 0.5 pipsa
Traderzy pocą się i zgrzytają zębami od rana , może L , może S ,nie pewnie L , albo S ,chociaż raczej L ....
O kur... jaki stres .
Na AJ regularna konsola , cena kusi Up potem Dn, systematycznie zawraca ,ALE
nie ze mną te numery.
Nie otworzę dzisiaj pozycji , mój broker wpadnie w depresję i do poniedziałku spędzi czas rozmyślając nad sposobem popełnienia
samobójstwa .
To jeszcze nic , być może nie otworzę przez najbliższy tydzień ,doprowadzając rynek na skraj załamania.
Muszę to jeszcze przemyśleć ...
Dla navi z FX ,relacja na żywo : dulf .
Pozdrowienia dla wszystkich milionerów i dla siebie też.
Szykuje się totalne wybicie na 15 i 0.5 pipsa
Traderzy pocą się i zgrzytają zębami od rana , może L , może S ,nie pewnie L , albo S ,chociaż raczej L ....
O kur... jaki stres .
Na AJ regularna konsola , cena kusi Up potem Dn, systematycznie zawraca ,ALE
nie ze mną te numery.
Nie otworzę dzisiaj pozycji , mój broker wpadnie w depresję i do poniedziałku spędzi czas rozmyślając nad sposobem popełnienia
samobójstwa .
To jeszcze nic , być może nie otworzę przez najbliższy tydzień ,doprowadzając rynek na skraj załamania.
Muszę to jeszcze przemyśleć ...
Dla navi z FX ,relacja na żywo : dulf .
Pozdrowienia dla wszystkich milionerów i dla siebie też.
17.06
AUDUSD i AUDJPY .
W przypadku AJ zupełnie niepotrzebny atak up z mojej strony ,wprawdzie widać było silną reakcję na poziom ,ale z praktyki wiem że bez odpowiedniego momentum up (przynajmniej solidne M30 u podstawy ) zawsze jest w dupe z takim zagraniem ,Chyba że wyjmę max 15,20 pip .Głupota.
AUDUSD i AUDJPY .
W przypadku AJ zupełnie niepotrzebny atak up z mojej strony ,wprawdzie widać było silną reakcję na poziom ,ale z praktyki wiem że bez odpowiedniego momentum up (przynajmniej solidne M30 u podstawy ) zawsze jest w dupe z takim zagraniem ,Chyba że wyjmę max 15,20 pip .Głupota.
AUDJPY , -1 .
Cena zawraca ,żal paczeć ,przerwa z tymi bzdetami chwilowo.Dzisiaj milionerem nie zostanę
[w załączniku wczorajsza ciekawostka z AM]
Cena zawraca ,żal paczeć ,przerwa z tymi bzdetami chwilowo.Dzisiaj milionerem nie zostanę

[w załączniku wczorajsza ciekawostka z AM]
Hym,wniosek z tego że trzeba czekać aż się z H4 coś wyklaruje.
Szkoda ,tyle czipsów do zebrania ,a życie takie krótkie.
...znowu mi wykresy psują ,już wszystko było poukładane...
Szkoda ,tyle czipsów do zebrania ,a życie takie krótkie.
...znowu mi wykresy psują ,już wszystko było poukładane...
Dulf - grasz coś określonego czy to jest freestyle?
Już nie jest free , free nie działa z powodu braku punktu zaczepienia do podjęcia decyzji.Właściwie zawsze trzymałem się pewnych elementów ,a raczej nie trzymałem robiąc eksperymenty.
Podstawę ukradłem od Thoreza ,jako ogólny schemat rynku ,pasuje on też do pojedynczych świec.
Szeroki temat.Raczej praktyka ma tutaj duże znaczenie bo punktów po których analizuję wykres jest niewiele.
Zbieram zachowanie ceny z tf od D1 do M5 ,czyli jakaś tam koordynacja czasowo - cenowa , głównie TF M30 mi najbardziej pasuje jeśli chodzi o wyznaczanie miejsc gdzie cena może dokonać zwrotu.Kierunek co mi nie pasuje : / pochodzi raczej z H4,
mam namyśli powrót ceny po wybiciu do podstawy jakiejś świecy H4 lub H1.
Podstawę ukradłem od Thoreza ,jako ogólny schemat rynku ,pasuje on też do pojedynczych świec.
Szeroki temat.Raczej praktyka ma tutaj duże znaczenie bo punktów po których analizuję wykres jest niewiele.
Dużym problemem z jakim sie spotkałem to że praktycznie w 90% sytuacji jak sie uprzeć można znaleźć przesłanki do grania w obie strony.Ale ćwiczę moment kiedy widać przewagę ,cierpliwość jest trudna."Im więcej różnych geometrii ,tym gorzej bo zawsze można cenę do czegoś dopasować i nie wiadomo co grać".
Zbieram zachowanie ceny z tf od D1 do M5 ,czyli jakaś tam koordynacja czasowo - cenowa , głównie TF M30 mi najbardziej pasuje jeśli chodzi o wyznaczanie miejsc gdzie cena może dokonać zwrotu.Kierunek co mi nie pasuje : / pochodzi raczej z H4,
mam namyśli powrót ceny po wybiciu do podstawy jakiejś świecy H4 lub H1.
Tak poglądowo ,o co chodzi - wykresy multi-TF .leszczu pisze:Dulf - grasz coś określonego czy to jest freestyle?
Dzisiaj takie wejście na które czekałem ,ale w międzyczasie komplikacje z internetem i tak trochę na od*l
demo z doskoku.
ADR jest prawie osiągnięty , tak że wątpię czy to pójdzie dalej ,ale jako przykład podaję w załączniku.
Rano cena wybiła , nie było jeszcze na platformie z time londyn uformowanej H4 up .Z czasem NY można było wyłapać pierwsze wybicie .
Ogólnie prosta zasada SD , kupowali w tym miejscu ,cena się bujała niezdecydowana cały dzień , jest duże prawdopodobieństwo że gdy spadnie będą kupować ponownie.Powiem więcej - nie będą kupować póki nie spadnie więc sie dotąd kotłuje aż zahaczy o podstawę Up H4 lub H1.Ale oczekać się trzeba .
jakos niby ciągnie ,gdyby nie to że morduję problemy techniczne odpaliłbym bym na realu , trudno ...
Wczorajszy setup był podobny , wsparcie na dole dwie świece H4 wzrostowe , korekta do wsparcia i Up.
Zamknięte , cena nie pokonała oporu , reakcja na BO i silny spadek.
Etfard w zawieszeniu + wczorajsza strefa sprzedaży .