[OIL] Analizy, prognozy

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

i kolejny rekord powyżej 144$.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Dopóki trwa deprecjacja dolara i wielcy tego świata mówią o drogiej ropie o jest im na rękę dopóty ceny ropy na rynkach światowych będą rosnąć aż wszystko pieprznie, tzn. albo społeczeństwa podniosą bunt albo bańka pęknie bo już nie będzie nikomu zależało na drogiej ropie.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

http://www.reuters.com/article/GCA-Oil/ ... 9420080706

"DUBAI (Reuters) - Saudi Arabia cut its official selling prices for August for light crude oil to customers in the United States and Asia, state oil firm Saudi Aramco said late on Saturday.

The kingdom cut the price of Arab Light to U.S. customers by 55 cents a barrel to WTI minus $3.00 a barrel.

It cut the Arab Light price for customers in the Far East by 70 cents to the Oman/Dubai average plus $1.35 a barrel.

(Reporting by Ola Galal; Editing by Thomas Atkins)"

DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

co mysliscie o L? ja wzialem po 136,36

atemek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: atemek »

nie inwestuje na ropie ale sądząc po takiej świecy z dnia dzisiejszego to jest to bardzo ryzykowne otwarcie. Ja skłaniałbym się na krótką.

Jak ustawiłeś SL i TP?

DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

atemek pisze:
nie inwestuje na ropie ale sądząc po takiej świecy z dnia dzisiejszego to jest to bardzo ryzykowne otwarcie. Ja skłaniałbym się na krótką.

Jak ustawiłeś SL i TP?
s/l 133,90, jesli chodzi o swiece na ropie..nawet na dziennym ,,,,hehe ile to juz razy byly spadajace gwiazdy , nawet gwiazda wieczorna byla...i tak kurs sobie nic z tego nie robil:) wiec zaprzestalem interpretacj swiec na oil:) Tp nie mam ustawionego...

Trading.Master
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trading.Master »

moim zdaniem zaliczymy zejscie w okolice 131-133 usd/bbl - > rgr na intra H1/H4. pewnie nie dzisiaj, ale w perspektywie tygodnia. przynajmniej ja na to gram...
---------- Listen to the message of the market -------------

Gentlemanus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gentlemanus »

Pamietajcie ze dzisiaj podaja zapasy o 16.35

Raffiko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Raffiko »

Jak sie Izrael z Iranem troche bardziej pokloca, to nie wykluczone, ze za barylke beda spiewac sobie znacznie powyzej 160 $. Do konfliktu nie namawiam, ale przy otwartym longu nie byloby to na niekorzysc...... no moze z wyjatkiem stacji benzynowych i tankujacych tam kierowcow + wszystko inne (bo wszystko zwiazane jest z transportem) :cry:

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

i kolejne rekordy padły, a już miało być tak pięknie, silny PLN i taniejąca ropa.

ODPOWIEDZ