[OIL] Analizy, prognozy

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

200 $ za baryłkę to nawet na wykresie nie ma,a technicznie nie widzę nic takiego na 200-stu $,prędzej 239$,ale to nie w tym roku :wink:
Tylko proszę nie piszcie zaraz,że jak w Libii zacznie się sezon wakacyjny....,albo jakies pejsy..... to zobaczysz..... :lol:

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Dobry moment by odnowić L na Oil.

Mediana + FIBO ( zgrupowanie )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Light sweet wygląda na coraz słabszy.Ostatni opór od szczytu tymczasowo pokonany,ale czy na dobre?!Nie są to świece które pewnie pokonały poziom.Gdyby nie udało się pokonać poziomu 105 i ruszyć w górę cena prawdopodobnie wróci w rejon 97. lub 92.Opory widzę na 110 lub 118
Na godzinowym opór(106,89) jeszcze nie został pokonany,więc można spodziewac się jeszcze próby ataku tego poziomu.

Awatar użytkownika
Ace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ace »

zeuss zgadzam się z tobą. Jestem od piątku na shorcie. Byłem na rynku podczas dużego ruchu na ponad 100pips, obecnie -16pips. Trzymam, bo liczę na osłabienie się ropy. Mam nadzieje, że teraz żadna luka nie wyrzuci mnie z rynku, bo SL mam na 106.05.

Jak na początku tygodnia cena przebije 104.37, to może do końca tygodnia dojść do 100.00. Na wykresie dziennym, widać - niezdecydowanie rynku. Może powtórzyć się sytuacja z ostatniego szczytu - cena doszła do pewnego poziomu, powstało kilka pinbarów i runęła w dół.

--
edit: dodany wykres.

Awatar użytkownika
Ace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ace »

Niestety. Na ropie chciwość wygrała i zamiast 280 pips było 60 kilka.

areq151
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: areq151 »

Witam, widzi ktoś jakąś szansę na spadek ropy? Trochę się wkopałem biorąc short przy kursie 106,29, wiem głupi błąd ale czy widzicie jakąś szanse aby wyjść z tego bez straty?

kkuurraa
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kkuurraa »

areq151 pisze:Witam, widzi ktoś jakąś szansę na spadek ropy? Trochę się wkopałem biorąc short przy kursie 106,29, wiem głupi błąd ale czy widzicie jakąś szanse aby wyjść z tego bez straty?

Mam 4 shorty na podobnym poziomie i jestem bardzo spokojny, Tobie tez radze zachowac spokoj a uzbroic sie w cierpliwosc nawet na pare tygodni. Ja zamierzam ze dwa zamknac kolo stowy a dwa duzo nizej. Pozdro

Awatar użytkownika
kelvin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kelvin »

Oil D1

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

korekta drugiego impulsu wzrostowego 69-113 nabrała tak dużego tempa, że wyszła poza dolne ograniczenie niepotwierdzonego jescze kanału spadkowego, który można wyznaczyc po szczytach z maja i lipca tego roku, co może sugerowac pogłębienie się tej korekty do poziomu 69 dol i tym samym test wsparcia z maja 2010.W drugim wypadku cena może powrócic do naturalnego kąta spadkow i powrocic do wyznaczonego korekcyjnego kanału spadkowego z probą testu gornego ograniczenia kanału.

trend
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: trend »

kkuurraa pisze:
areq151 pisze:Witam, widzi ktoś jakąś szansę na spadek ropy? Trochę się wkopałem biorąc short przy kursie 106,29, wiem głupi błąd ale czy widzicie jakąś szanse aby wyjść z tego bez straty?
Mam 4 shorty na podobnym poziomie i jestem bardzo spokojny, Tobie tez radze zachowac spokoj a uzbroic sie w cierpliwosc nawet na pare tygodni. Ja zamierzam ze dwa zamknac kolo stowy a dwa duzo nizej. Pozdro
Dzisiaj wygląda na to, że obaj podjęliście słuszne decyzje :) Ciekawy jestem jak potoczyły się losy pozycji?

ODPOWIEDZ