AM PRO czy IronFX STP/ECN?

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
doriswawa
Stały bywalec
Stały bywalec

AM PRO czy IronFX STP/ECN?

Nieprzeczytany post autor: doriswawa »

Witam,

Bliscy znajomi prosza mnie, abym polecila im ktory wedlug mnie lepszy broker ECN i ktory ma mniejsze koszta transakcji.
Mialam konto AM PRO i i owszem prowizja mniejsza ale spread wiekszy w stosunku do IronFX STP/ECN gdzie spread nawet od 0 a znow prowizja drugie tyle wieksza co w AM PRO. Roznica w spread od 0,5 do 1 pipsa.
Jak myslicie ktory broker lepiej wypada przy handlu Edkiem i Kablem, bo sama nie wiem co mam im powiedziec....
Interesuja ich tylko Ci dwaj brokerzy bo maja konta PLN w Polskim bankach wiec szybkie wyplaty i wplaty sa.

Mi sie osobiscie wydaje ze koszta transakcji maja chyba bardzo podobne?

Dzieki za wszelkie uwagi.
Pozdrawiam Dorota

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: AM PRO czy IronFX STP/ECN?

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Poślizgi będą kluczowe, a tutaj ludzie na AM narzekają.

Jeśli to ma być decyzja na długo to najlepiej 2 konta i porównać jak w rzeczywistości to działa. Bo często jest tak, że pozornie koszty są niższe, a poślizgi (różnie między planowanym zamknięciem/otwarciem pozycji a rzeczywistym) potrafią przewyższać nawet spread + prowizję.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

doriswawa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: doriswawa »

Rozumiem, oni myślą Wallstreet ea zapuścić na Edku i kablu a ono handluje zazwyczaj w godzinach wieczornych i nocnych wiec wtedy wygrywa iron bo ma mniejszy spread nawet o 1 pips ale tak jak wspomniałam drugi raz większa prowizje i swap od AM Pro. No nic, najlepiej zalozyc dwa konta Real i przetestować równolegle aby wyciągnąć wnioski które taniej wychodzi.

Awatar użytkownika
Arkadiusz-IronFx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arkadiusz-IronFx »

W firmie IronFx są do wyboru dwa konta STP/ECN: jedno bez prowizji, ze stałym spreadem, drugie ze spreadem od 0 pips i z prowizją.

Po więcej informacji zapraszam na PW.

Pozdrawiam,

Arkadiusz Bujalski | Account Manager.

szwedu3
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szwedu3 »

Mialem Ironfx i katastrofa. Ugralem troche kasy, bylo ok 700$ ukradziono mi w Kanadzie karte kredytowa. Chcialem wyplacic srodki z ironfx ale bez karty sie nie dalo. Chcieli historie transakcji z mojej karty aby potwierdzic czy jest moja. Na to sie nie zgodzilem. Poszedlem do banku w Edmonton odebrac zaswiadczenie posiadaniu przeze mnie karty w TD Trust tak jak powiedziano w ironfx. Ale w polsce powiedziano ze to nie jest zaswiadczenie :lol: Podstawowych zwrotow po angielsku nie znali i jeszcze kit wciskali. Sprawa sie wyjasnila jak poszedlem na policje w Polsce. W 5 minut zatwierdzono wyplate. Okazalo sie, ze ironfx ma specjalny formularz, ktory wystarczy podpisac aby uwierzytelnic posiadanie karty. Najpierw sprawa zajmowala sie pani Aneta Rutkowska, potem jakis Pan juz nie pamietam. Zlapac swojego managera to cud byl. Jak sie tylko dowiedzieli ze jestem za granica to przetrzymywali srodki na sile. Mysle ze mogliby wspolpracowac z mytrading.co

Co do AM Pro wyplata w 24h na konto, juz chyba nie ma tego konta w ofercie. Nigdy nie bylo problemu z wyplatami.

piotrmalinski
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: piotrmalinski »

Ja zamknąłem swoją kartę, którą wpłacałem środki na konto. Przez rok miałem zamrożone środki, dopóki nie wróciłem ponownie do USA i nie uzyskałem zaświadczenia o zamknięciu karty

ODPOWIEDZ