AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
upfx pisze:Mam pytanie techniczne dotyczace wykresow. Dlaczego notowania dla wiekszosci par zaczynaja sie od 2009-2010?
Nie ma mozliwosci udostepnienia wczesniejszych, chociazby tygodniowych i miesiecznych?
Notowania historyczne w AT budowane są na podstawie ticków i świec minutowych (również wyższe interwały). Występują więc dwa problemy:
1. Sprawdzone źródło danych tickowych dla okresów przed 2009 rokiem
2. Ogromna ilość danych które muszą być z jednej strony magazynowane, a z drugiej przesyłane do Państwa.

Integral, z którym współpracujemy nie posiada danych tickowych dla wcześniejszych okresów. Wraz z dostawcą platformy (firmą PFSoft) spróbujemy znaleźć inne rozwiązanie, tak, żeby okresy D1 i większe miały rozszerzoną historię. Będzie to wymagało pewnych zmian po stronie programistycznej, dlatego prosimy o cierpliwość.
zbisow pisze:a ja mam inne pytanie Dlaczego wykresy [ceny]z platformy aliora różnią się od innych? np. Dukas ,FxPro, są zbliżone a wykresy z aliora są zupełnie inne, np. usd/can ,
Czy może Pan przestawić problem np. na screenie? Jakich wykresów dotyczą różnice? Jeżeli brokerzy działają w innej strefie czasowej, to np. świece H4 będą zupełnie inne.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

zbisow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbisow »

http://screenshooter.net/102553208/yuxnjlq
http://screenshooter.net/102553208/lukjixp

dlaczego są takie różnice ? tym bardziej ze na fxpro wykres jest zbliżony do Dukas.

upfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: upfx »

BM Alior Bank pisze:Witamy,
upfx pisze:Mam pytanie techniczne dotyczace wykresow. Dlaczego notowania dla wiekszosci par zaczynaja sie od 2009-2010?
Nie ma mozliwosci udostepnienia wczesniejszych, chociazby tygodniowych i miesiecznych?
Notowania historyczne w AT budowane są na podstawie ticków i świec minutowych (również wyższe interwały). Występują więc dwa problemy:
1. Sprawdzone źródło danych tickowych dla okresów przed 2009 rokiem
2. Ogromna ilość danych które muszą być z jednej strony magazynowane, a z drugiej przesyłane do Państwa.

Integral, z którym współpracujemy nie posiada danych tickowych dla wcześniejszych okresów. Wraz z dostawcą platformy (firmą PFSoft) spróbujemy znaleźć inne rozwiązanie, tak, żeby okresy D1 i większe miały rozszerzoną historię. Będzie to wymagało pewnych zmian po stronie programistycznej, dlatego prosimy o cierpliwość.
zbisow pisze:a ja mam inne pytanie Dlaczego wykresy [ceny]z platformy aliora różnią się od innych? np. Dukas ,FxPro, są zbliżone a wykresy z aliora są zupełnie inne, np. usd/can ,
Czy może Pan przestawić problem np. na screenie? Jakich wykresów dotyczą różnice? Jeżeli brokerzy działają w innej strefie czasowej, to np. świece H4 będą zupełnie inne.
Przydalyby sie rozszerzone zakresy dla danych dziennych, tygodniowych i miesiecznych, niekoniecznie dla mniejszych interwalow.
Dane takie mozna wyswietlic dla WTI, USA500 i paru innych, wiec po co te zmiany po stronie programistycznej? Nie bedzie to tez ogromna ilosc danych, jak widac.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
zbisow pisze:http://screenshooter.net/102553208/yuxnjlq
http://screenshooter.net/102553208/lukjixp

dlaczego są takie różnice ? tym bardziej ze na fxpro wykres jest zbliżony do Dukas.
Przedstawione screeny dotyczą platformy demo. Na platformie rzeczywistej wszystko działa w porządku. Postaramy się naprawić kwotowania demo w najbliższym czasie. Dziękujemy za zgłoszenie.
upfx pisze: Przydalyby sie rozszerzone zakresy dla danych dziennych, tygodniowych i miesiecznych, niekoniecznie dla mniejszych interwalow.
Dane takie mozna wyswietlic dla WTI, USA500 i paru innych, wiec po co te zmiany po stronie programistycznej? Nie bedzie to tez ogromna ilosc danych, jak widac.
Kwotowania dla instrumentów CFD otrzymujemy od GAIN Capital, dla walut jest to natomiast wiele banków kwotujących jednocześnie. Stąd taka różnica w możliwości korzystania z historii. Dziękujemy za wskazówki i postaramy się jak najszybciej udostępnić szerszą historię również dla par walutowych.

mputyka
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mputyka »

Witam,

Mam otwarty rachunek Alior Trader. Niestety nie mogę się zalogować do serwisu informacyjnego Biura Maklerskiego. Cały czas dostaje informację o nieprawidłowym adresie e-mail. Czym jest to spowodowane?

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

mputyka pisze:Witam,

Mam otwarty rachunek Alior Trader. Niestety nie mogę się zalogować do serwisu informacyjnego Biura Maklerskiego. Cały czas dostaje informację o nieprawidłowym adresie e-mail. Czym jest to spowodowane?

Pozdrawiam :)
Witamy,
Adres e-mail w serwisie Biura Maklerskiego musi być tożsamy z tym, który podany jest w bankowości internetowej (a więc również w bazie Alior Trader). Jeżeli problem nadal występuje, a maile są tożsame - prosimy o podanie adresu e-mail w wiadomości prywatnej na forum lub numeru klienta na skrzynkę: kontakt.bm@alior.pl

Pozdrawiamy

-- czw 07-04-2016, 12:25 --

Informujemy, że na wybranych parach walutowych Biuro Maklerskie udostępniło możliwość zawierania transakcji z minimalnym krokiem wolumenu 1000 jednostek. Minimalna wielkość zlecenia pozostaje na poziomie 10.000 jednostek. Instrumenty, których dotyczy zmiana to:
- AUD/JPY,
- AUD/USD,
- EUR/PLN,
- EUR/USD,
- GBP/USD,
- USD/JPY,
- USD/PLN.

Szczegóły znajdą Państwo w Specyfikacji instrumentów finansowych.

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

a jak ustawić take profit na te 1000 jednostek?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,

Nie ma możliwości ustawienia zlecenia typu Take Profit częściowo zamykającego pozycję. Do każdej pozycji może zostać dołączone tylko i wyłącznie po jednym zleceniu Take Profit oraz Stop Loss.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Jakby co to :mrgreen: :mrgreen: aktualnie platforma leży i kwiczy. Brak możliwości kontaktu telefonicznego--- wszyscy są zajęci. Wyższa k......

biskup
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: biskup »

Platforma padla, nie sposob sie dodzwonic.

ODPOWIEDZ