Notowania historyczne w AT budowane są na podstawie ticków i świec minutowych (również wyższe interwały). Występują więc dwa problemy:upfx pisze:Mam pytanie techniczne dotyczace wykresow. Dlaczego notowania dla wiekszosci par zaczynaja sie od 2009-2010?
Nie ma mozliwosci udostepnienia wczesniejszych, chociazby tygodniowych i miesiecznych?
1. Sprawdzone źródło danych tickowych dla okresów przed 2009 rokiem
2. Ogromna ilość danych które muszą być z jednej strony magazynowane, a z drugiej przesyłane do Państwa.
Integral, z którym współpracujemy nie posiada danych tickowych dla wcześniejszych okresów. Wraz z dostawcą platformy (firmą PFSoft) spróbujemy znaleźć inne rozwiązanie, tak, żeby okresy D1 i większe miały rozszerzoną historię. Będzie to wymagało pewnych zmian po stronie programistycznej, dlatego prosimy o cierpliwość.
Czy może Pan przestawić problem np. na screenie? Jakich wykresów dotyczą różnice? Jeżeli brokerzy działają w innej strefie czasowej, to np. świece H4 będą zupełnie inne.zbisow pisze:a ja mam inne pytanie Dlaczego wykresy [ceny]z platformy aliora różnią się od innych? np. Dukas ,FxPro, są zbliżone a wykresy z aliora są zupełnie inne, np. usd/can ,