AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wykres RTH

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
wojtek2358 pisze:Witam,

Czy na platformie można ustawić wykres typu RTH (Real Time Hours), czyli świeczki pokazujące ceny tylko w zadanym czasie (np. od godz. 9:00 do 17:00)?

Pozdrawiam
Niestety platforma nie daje takiej możliwości. Kiedyś zgłaszałem już ten typ wykresu w PFSOFT, jednak nie spotkał się on z akceptacją analityków.
Jeżeli będzie więcej zgłoszeń na temat wykresu typu RTH to "wskrzeszę" temat jeszcze raz.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

wojtek2358
Uczestnik
Uczestnik

Re: Wykres RTH

Nieprzeczytany post autor: wojtek2358 »

Witam.

Dziękuję za odpowiedź.

Jeżeli komuś jeszcze potrzebny jest wykres RTH, to proszę dołączcie się do apelu. Taki wykres umożliwia trading (głównie chodzi o CFD) tylko w godzinach handlu na rynku kasowym. Można dzięki temu obciąć kwotowania nocne i wszystkie związane z tym "numery" (rozszerzone spready, brak płynności, dziwne skoki cen). Powstające różnice cen traktuje się po prostu jak luki. Byłem kiedyś na szkoleniu z zawodowym traderem i on tylko i wyłącznie stosował takie wykresy. Twierdził też, że większość profesjonalistów tak robi.

Pozdrawiam.
MaRCHeW pisze:Witam :)
wojtek2358 pisze:Witam,

Czy na platformie można ustawić wykres typu RTH (Real Time Hours), czyli świeczki pokazujące ceny tylko w zadanym czasie (np. od godz. 9:00 do 17:00)?

Pozdrawiam
Niestety platforma nie daje takiej możliwości. Kiedyś zgłaszałem już ten typ wykresu w PFSOFT, jednak nie spotkał się on z akceptacją analityków.
Jeżeli będzie więcej zgłoszeń na temat wykresu typu RTH to "wskrzeszę" temat jeszcze raz.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Karamba

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: Karamba »

Jak najbardziej możliwość pokazania cen RTH to podstawa dla zawodowego tradera.

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Czy działa w alarmie powiadomienie na email ?

W ustawieniach mam skonfigurowany serwer poczty (pytanie tylko czy mogę dowolnego swojego serwera poczty smtp użyć czy to musi być jakiś konkretny?), ustawiłem sobie testowy alarm z wysyłką maila...
Warunki alarmu zostały spełnione, w logu widzę że niby coś zrobił, ale maila żadnego nie otrzymałem...

->16.09.2013 11:29:43 <typ>Script</typ> <src>None</src> <act>Alert: wpłata</act> <mes>Sending email...</mes>

Czy komuś to zadziałało skutecznie (w sensie otrzymania emaila) ?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

buchcik pisze:Czy działa w alarmie powiadomienie na email ?

W ustawieniach mam skonfigurowany serwer poczty (pytanie tylko czy mogę dowolnego swojego serwera poczty smtp użyć czy to musi być jakiś konkretny?), ustawiłem sobie testowy alarm z wysyłką maila...
Warunki alarmu zostały spełnione, w logu widzę że niby coś zrobił, ale maila żadnego nie otrzymałem...

->16.09.2013 11:29:43 <typ>Script</typ> <src>None</src> <act>Alert: wpłata</act> <mes>Sending email...</mes>

Mam to samo u siebie. Wyślę informacje do PFSOFTu, może coś źle konfigurujemy, choć nie sądzę by tak było.
W każdym razie dam Ci znać.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- pn 16-09-2013, 19:27 --

buchcik pisze:Czy działa w alarmie powiadomienie na email ?

Mam to samo u siebie. Wyślę informacje do PFSOFTu, może coś źle konfigurujemy, choć nie sądzę by tak było.
W każdym razie dam Ci znać.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

NemoN
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: NemoN »

Witam,
Rozlaczylo mnie, restart alior trader,proba polaczenia i wywala : User xxxxxxxxxx is blocked, contact support team. Godzina 12.55. O co chodzi ?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

NemoN pisze:Witam,
Rozlaczylo mnie, restart alior trader,proba polaczenia i wywala : User xxxxxxxxxx is blocked, contact support team. Godzina 12.55. O co chodzi ?
Ja też miałem rozłączenie na około 1 minutę ale już wszystko działa.
Jeżeli masz problem z logowaniem to najlepiej dzwoń na infolinię:
Pyt.: Czy jest udostępnione wsparcie telefoniczne dla usługi AliorTrader?

Tak. Dla Klientów rachunków RZECZYWISTYCH udostępniono obsługę transakcyjną (19 503 opcja 2.1) oraz wsparcie techniczne (19 503 opcja 2.2). Dla Klientów rachunków DEMO zostało udostępnione wsparcie techniczne w zakresie obsługi platformy (19 503 opcja 2.1).
Pozdrawiam
Karol Marchewka

NemoN
Bywalec
Bywalec

Wynika,ze ktos sie probowal logowac na moj rachunek i 3 razy wprowadzil bledne haslo... czy to blad systemu ? Ja bylem w tym czasie polaczony gdy mnie rozlaczylo i nigdzie sie nie logowalem w tym czasie.Haslo zmienilem i mam juz dostep.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

NemoN pisze:Wynika,ze ktos sie probowal logowac na moj rachunek i 3 razy wprowadzil bledne haslo... czy to blad systemu ? Ja bylem w tym czasie polaczony gdy mnie rozlaczylo i nigdzie sie nie logowalem w tym czasie.Haslo zmienilem i mam juz dostep.
Wygląda na to, że może to być błąd. Już jedna osoba zgłosiła podobną sytuację: http://forex-nawigator.biz/forum/aliort ... ml#p612658

Ciężko jednak znaleźć powód tego stanu rzeczy. Wyślę informacje do PFSOFTu. Jeżeli nie jest to dla Ciebie problemem, to prosiłbym Cię o przesłanie pliku z logami z dnia dzisiejszego na adres: karol.marchewka@pfsoft.com

Pozdrawiam
Karol Marchewka

NemoN
Bywalec
Bywalec

Gdzie szukac tego pliku lub jak go wygenerowac ?

ODPOWIEDZ