ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

To że nie działają jakieś strony to nie oznacza że państwo przestało działać ( o ile kiedyś działało )

Przypomina mi się sytuacja na wall street kiedy to ktoś też zapchał ich stronę zapytano jakiegoś floor tradera co on o tym myśli, ze zdziwieniem zapytał " to my mieliśmy jakąś stronę? "
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Goldfinger

Nieprzeczytany post autor: Goldfinger »

sonny pisze:kto oglądał fakty i teraz ogląda tvn24 ??
coś ciekawego?

Awatar użytkownika
maczeta
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maczeta »

Jeżeli przez ACTA lokalni dostawcy internetu będą zmuszeni do kontrolowania przepływu informacji to będzie po prostu inwigilacja najwyższego stopnia. Przecież w umowie o świadczenie usług internetowych znajdują się najważniejsze dane. W ten sposób mają nas jak na dłoni i mogą filtrować i kontrolować przepływ danych już u samego źródła czyli z naszych komputerów. Trzeba im jednak dać nobla za spryt, to jest naprawdę super skuteczne i tanie narzędzie na cenzurę internetu. Skutki? Już pomijając zamach na demokrację to: milionowe straty dla dostawców internetu= bankructwa, droższy internet, wolniejsze łącza, więcej spraw sądowych, handel w szarej strefie itp, itp. Każdy sam zresztą potrafi wysnuć swoje spostrzeżenia. Miejmy tylko nadzieję, że nie odbiję się to w jakiś sposób na forex.

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

zapewne chodzi też o żywność GMO
Monsanto i inne firmy opatentowały np: gen świń
kukurydza musi być kupowana od producenta nasion- nie można sobie rozmnażać samemu (pozwy w USA)
a i u nas w kraju jeśli rolnik sieje z własnego worka musi zapłacić daninę - nazywaną odstępstwem rolnym jeżeli z centrali nasiennej opłata jest w cenie i idzie do producenta danej odmiany.

Awatar użytkownika
maczeta
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maczeta »

Warto również nadmienić, bo niektórzy może nie zdają sobie z tego sprawy, że umowa międzynarodowa jest ważniejsza od krajowej, czyli od konstytucji. To jest niepojęte, że politycy podchodzą do ACTA (albo udają) jak do jakieś zwykłej ustawy, która "przecież nic nie zmieni".

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

Co było w tvn24? Bo u T.Lisa to jakaś paranoja, w ogóle nie na temat rozmawiali, bez sensu. Mnie nic nie obchodzi w tym temacie ochrona praw własności wg ACTA. Po co oni w ogóle o tym mówią w mediach, przecież to naprawdę nie o to chodzi protestującym. Debata ma być na temat protestu przecież, cenzury, inwigilacji i właściwie upadku internetu taki jaki znamy (i nie mówię tu o piraceniu), a nie na temat ochrony praw autorskich.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Relinkę wam link do opinii Konrada Gliścińskiego, doktoranta w Katedrze Prawa Cywilnego UJ. jakby ktoś chciał się "dokształcić"
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... n_US&pli=1

Tak, obłuda w polityce była wszechobecna ale teraz zdecydowani widoczna :)

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

No to macie dowód, że nie żyjemy w demokracji ( d*pokracji), gdyż nasi umiłowani przywódcy mimo ogromnych protestów obywateli mają to głęboko gdzieś i podpisują. Czy już możemy powiedzieć, że żyjemy w Państwie totalitarnym? (na pewno w faszystowskim)

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polska-p ... omosc.html

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kukiz-wz ... omosc.html
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

Olejnik w Kropce nad I stwierdziła coś w stylu "Jakie znaczenie ma to jaką decyzję podejmiemy, skoro jeśli 6 państw w UE podpisze się pod Acta, to my automatycznie także się podpiszemy
To samo mówi Zdrojewski i Boni

Polska suwerennym państwem ?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Dodano po 3 minutach:

A i Zdrojewski mówił, że to nie jest związane z prawami autorskimi tylko z patentami

Jak będzie jakiś filmik to podeślę

ODPOWIEDZ