A gdyby tak...

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

A gdyby tak...

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

... ugryźć temat tracenie i zarabianie z całkiem innej strony, trochę pogrzebać przy platformie tak aby przyciski buy i sell zamienić funkcjami to samo zrobić z opcjami TP i SL? Myślicie że nieświadomi takich zmian "tracący" zaczęli by zarabiać ?

Może jest ktoś na forum kto mógł by zrobić taki mały dodatek do MT4 na którym były by tylko cztery opcje buy, sell, tp i sl które działały by w wyżej opisany sposób? Myślę że nawet mając świadomość jak działa taki dodatek i grając z wyłączonym oknem terminal szybko dało by sie oszukać psychikę i wmówić sobie że gra się normalnie. Chętnie przygarnął bym taki bajer.
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: A gdyby tak...

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

To nie takie proste, były już takie pomysły na forum kilka razy.
Zamiast zysków musiałby się pojawiać też straty żebyś się na siłę mógł "odkuwać".
Najprościej to proponuję wziąść byle jakiego robota który traci w dłuższym terminie i zamienić mu BUY z SELL i zobaczysz że to dużo nie daje. ;)

-- Dodano: czw 28-02-2013, 13:57 --

Tak sobie przypominam że były jeszcze pomysły w stylu żeby "zielonemu" forexiarzowi dać konto demo i kopiować jego zagrania tylko na odwrót. ;)
Problem w tym że gdy on grając bez SL pojedzie lewarem ostro i zrobi 100% to Ty zaliczysz MC.... on chwilę później pewnie też.
Niestety zysk i strata nie jest symetryczna można zarobić miliony % a stracić tylko 100%
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

Mimo wszystko chętnie bym spróbował. Cały czas wydaje mi sie że moja głowa generuje świetne sygnały tylko gram przeciwko nim ale jak próbuje grać przeciwko temu co "widzę" to strasznie dziwne procesy myślowe zachodzą i ciężko mi wtedy podjąć konkretną decyzję w efekcie czego dalej tracę.
Tak sobie przypominam że były jeszcze pomysły w stylu żeby "zielonemu" forexiarzowi dać konto demo i kopiować jego zagrania tylko na odwrót.
Problem w tym że gdy on grając bez SL pojedzie lewarem ostro i zrobi 100% to Ty zaliczysz MC.... on chwilę później pewnie też.
Można by jego wejść i wyjść użyć jako sygnałów nie szalejąc przy tym z lewarem i wielkością pozycji albo znaleźć takiego co gra zawsze z SL i mimo to traci na przykład mnie :evil: .

Jeśli był by ktoś chętny ogarnąć taki dodatek do MT4 to deklaruje sie przetestować to na koncie real publikując na bieżąco wyniki w moim dzienniku na forum.

Nawet przyszła mi teraz taka myśl aby spróbować na silę wyzerować konto (pomijając wykończenie go spreadem ciągle otwierając i zamykając pozycje) ale wydaje mi się ze było by to dziecinnie proste.

Jakie to popieprzone że tak łatwo sie traci a tak ciężko zarabia, wydaje mi się że to juz nie chodzi o system, MM czy RR tylko zwyczajnie o samą psychikę. Od samego początku podświadomość każdego kto ma styczność z FX jest bombardowana tekstami "Większość traci!", "Ogromne ryzyko." "Nowy jesteś, udało ci się ale i tak wyzerujesz depo." "Pierwsze depo trzeba oddać." itd przez co podświadomie doprowadzamy do strat, mam wrazenie że gdyby celem inwestowania na FX było tracenie to mieli byśmy samych milionerów na forum :mrgreen: .
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

colt113 pisze: zwyczajnie o samą psychikę
Coś w tym jednak chyba jest bo miesiąc rzucania monetą i konto było na plus:
http://forex-nawigator.biz/forum/rzut-m ... 21832.html
Zbieram się w sobie żeby kontynuować ten eksperyment.... :mrgreen:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ