bo tanio było L odrobina cierpliwości i szło ładnie zarbić ( zainwestować zamiast wróżyć z fusów na tf < d1 +76 usd wzrotstu )paweldobkowski pisze:Dlaczego WHEAT?
50 % rocznie
Re: 50 % rocznie
-
- Gaduła
No dobrze, ale na Weekly / Monthly na wszystkim można "ładnie zarobić" bez wróżenia z fusów. Masz jakieś doświadczenie, znasz sezonowość, charakterystykę kontraktów czy coś takiego? Czy po prostu WHEAT bo nie ryż ani kawa?
Bo na kawe już za poźnopaweldobkowski pisze: bo nie ryż ani kawa?

Tanio było albo drogo nic wiecejpaweldobkowski pisze:Masz jakieś doświadczenie, znasz sezonowość, charakterystykę kontraktów czy coś takiego?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
488->605 i tu bym sie całkowicie wycofał z inwestycji zysk 117 USD
tu bym zainwestował w S jak by były jakieś instrumenty z małą dzwignią dajce zarobić na spakach nie powiązane z PLN coś jak to na ropę http://stooq.pl/q/?s=rcfl3oil&c=3y&t=l&a=lg&b=0 swoją dorgą ropa potaniala http://stooq.pl/q/?s=rcfl2oil&c=1m&t=l&a=lg&b=0
dis korkta tak jak myślałem patrz wyżej - przesadzili z tymi wzrostami akcje pogladowo do sp500 te ceny to jak z bajek 120 do 104 +/- 10 %
Przeczytałem Twój temat i wg. mnie można go opisać jednym słowem: chaos. Nic nie rozumiem z Twoich wpisów ani analiz. Piszesz w jakimś swoim języku. Oczywiście, jeśli Ty wszystko rozumiesz to jest ok, ale mam wrażenie, że działasz bez żadnego Planu ani strategii, a rynek kocha "karać" takich ludków.
Ja akurat nie będę po drugiej stronie Twoich inwestycji. Handluję na GBPUSD, ale pamiętaj, że jest dużo traderów, którzy z przyjemnością "przyjmą" to co wrzucisz na rynek.
Tak czy inaczej szczerze życzę powodzenia.
Ja akurat nie będę po drugiej stronie Twoich inwestycji. Handluję na GBPUSD, ale pamiętaj, że jest dużo traderów, którzy z przyjemnością "przyjmą" to co wrzucisz na rynek.
Tak czy inaczej szczerze życzę powodzenia.
Archery - The ultimate sporting challenge.
A co tu rozumieć ludku
? W dzienniku masz dwa wejścia
Pszenica po 488 L zaliczone TP na 605 (117 usd zysku)
i DIS S 120 przy 104 było ( + 14 us zysku )
Do tego pomału patrzę w stronę L na ropie a przeanalizować musi sobie każdy sam

Pszenica po 488 L zaliczone TP na 605 (117 usd zysku)
i DIS S 120 przy 104 było ( + 14 us zysku )
Do tego pomału patrzę w stronę L na ropie a przeanalizować musi sobie każdy sam
Masz rację. Każdy handluje po swojemu. Miejmy nadzieję, że Twoje zyski będą trwały długo.
Archery - The ultimate sporting challenge.
Akcje równie dobrze mogło być S na sp500 liczę na cofkę na indeksach pod S z wyższych poziomów ew cofka w górę wytnie słabszych zakapowanych w S ? chodź nie koniecznie L na ropie poczeka