Zwatpienie bykow widoczne na momentum
tuz przy granicy strefy bykow (niebieska linia na poziomie 75% widoczna na stochRSI, analogicznie strefa niedzwiedzi na poziomie 25%)
niedzwiadki mowia nunu
short..
5% tylko dla elity czy ...
Tylko widzisz, dywergencja powstała też w odniesieniu do poprzedniego szczytu i sygnał z niej płynący okazał się fałszywy. Stosujesz jakieś dodatkowe filtry do odróżniania fałszywych sygnałów od tych prawdziwych?Ts_A pisze:zwroccie uwage na dywergencje na momentum ktore ladnie przewidzialo spadki i jak sie teraz okazuje dosyc konkretne hehe
Moze dla Ciebie poprzedni szczyt byl sygnalem dla mnie nie.Pablo90 pisze:Tylko widzisz, dywergencja powstała też w odniesieniu do poprzedniego szczytu i sygnał z niej płynący okazał się fałszywy. Stosujesz jakieś dodatkowe filtry do odróżniania fałszywych sygnałów od tych prawdziwych?Ts_A pisze:zwroccie uwage na dywergencje na momentum ktore ladnie przewidzialo spadki i jak sie teraz okazuje dosyc konkretne hehe
Filtr to zmodyfikowana siatka Ganna mojego autorstwa i pare innych drobiazgow.
Jednak byki dostaly pozwolenie na wiekszy wzrost...
To wszystko sprawka ema50(wg mnie ema52 dziala lepiej dlatego na wykresie jest taki wariant), ktora jest bardzo silnym wsparciem/oporem na kazdym TFie.
Opor to ema14 i ema 34 oraz okolice(czasem spike siega 20-50 pips powyzej emek)
Mysle ze azjaci zepchna euro z przepasci...
pozyjemy zobaczymy
przerwa na kawe
To wszystko sprawka ema50(wg mnie ema52 dziala lepiej dlatego na wykresie jest taki wariant), ktora jest bardzo silnym wsparciem/oporem na kazdym TFie.
Opor to ema14 i ema 34 oraz okolice(czasem spike siega 20-50 pips powyzej emek)
Mysle ze azjaci zepchna euro z przepasci...
pozyjemy zobaczymy
przerwa na kawe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.