40 zagrań do Miliona
Generalnie nie wchodziłem, aczkolwiek widziałem, że Twój kolega z maklerbloga miał to samo zagranie wyglądało interesująco, aczkolwiek sam nie miałem za bardzo gdzie tam wejść.
Sposób gry jest OK...ale jak dla mnie za bardzo schematyczny panowie z JaguarTrend generalnie liczą sobie zdecydowanie za dużo za ich szkolenie - jeśli uczestniczyłeś ofc
Prosty system ma zarabiać, przyznam się szczerze, że też trochę z tym kombinowałem, ale jakoś już dałem sobie spokój generalnie było to rozwiązanie awaryjne jak na końcu korekty nie miałem wejścia. Sporo ruchów porusza się również 1 falowo szczególnie ostatnio silna korekta i potem dopiero zejście. Tak czy siak trzymam kciuki! Mam nadzieję, że rynek wszedł już we właściwy trend także okazje na pewno się pojawią.
EDIT:
Generalnie teraz to wygląda trochę lepiej
spójrz na wykresik.
Sposób gry jest OK...ale jak dla mnie za bardzo schematyczny panowie z JaguarTrend generalnie liczą sobie zdecydowanie za dużo za ich szkolenie - jeśli uczestniczyłeś ofc

EDIT:
Generalnie teraz to wygląda trochę lepiej

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Cancer0s pisze:Generalnie nie wchodziłem, aczkolwiek widziałem, że Twój kolega z maklerbloga miał to samo zagranie wyglądało interesująco, aczkolwiek sam nie miałem za bardzo gdzie tam wejść.
Sposób gry jest OK...ale jak dla mnie za bardzo schematyczny panowie z JaguarTrend generalnie liczą sobie zdecydowanie za dużo za ich szkolenie - jeśli uczestniczyłeś ofcProsty system ma zarabiać, przyznam się szczerze, że też trochę z tym kombinowałem, ale jakoś już dałem sobie spokój generalnie było to rozwiązanie awaryjne jak na końcu korekty nie miałem wejścia. Sporo ruchów porusza się również 1 falowo szczególnie ostatnio silna korekta i potem dopiero zejście. Tak czy siak trzymam kciuki! Mam nadzieję, że rynek wszedł już we właściwy trend także okazje na pewno się pojawią.
EDIT:
Generalnie teraz to wygląda trochę lepiejspójrz na wykresik.
Tak faktycznie uczyliśmy się z kolegą Mateuszem u tych samych zródeł: Jaguar Trend, dlatego nasze zagrania bedą się czasami powielały. Mateusz założył ostatnio fajnego bloga (http://maklerblog.pl/) , dużo ciekawych informacji no i zagrania. Stategia Jaguara daje zarobić jeżeli się ją konsekwentnie stosuje i utrzymuje dyscypline. Ale chodzi mi ostatnio po głowie pewna modyfikacja tzn obniżenie SL do 10 pip i zwiększenie kapitału otwieranych pozycji. Jeżeli testy pójdą pomyślnie zacznę równolegle zagrywać w nowy sposób.
Te -12% to największy DD jaki zaliczyłeś ? Czy były po drodze większe, albo zostały odrobione.
Przy ryzyku 3% na transakcje, wg. mnie można jakie obsunięcie kapitału uznać na za bardzo dobre.
Jedną z wad tej strategii jest chyba niezbyt duża liczba sygnałów, jak tam pomysł przeniesienia się na mniejsze TF, wraz ze skróceniem SL i TP ?
Przy ryzyku 3% na transakcje, wg. mnie można jakie obsunięcie kapitału uznać na za bardzo dobre.
Jedną z wad tej strategii jest chyba niezbyt duża liczba sygnałów, jak tam pomysł przeniesienia się na mniejsze TF, wraz ze skróceniem SL i TP ?
Tak te 12 % to był najwiekszy DD. Faktycznie sygnałów nie jest zbyt wiele. Od kilku wejsć testuję zmniejszony SL na razie pozytywnie ale na malym kapitale. Stosunek zysk do straty jest tu dość ciekawy ponieważ przy stracie 3 % zyk wynosi 27 % co oznacza, że 2 zyskowne transakcje w miesiącu dają ponad 50 % zarobek, a to juz jest rakieta. Jeżeli test wypadnie pozytywnie to bedę wrzucał zagrania na forum, ale daje jeszcze miesiąc na testy i badanie historii.malsehen pisze:Te -12% to największy DD jaki zaliczyłeś ? Czy były po drodze większe, albo zostały odrobione.