1% dziennie - "wyzwanie Mighty Baz'a"

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

Postępów nie ma, bo szczerze powiedziawszy nie mam czasu się z tym cackać. Pracuję teraz nad innym projektem. Jak dobrze pójdzie, to 1% dziennie nie będzie potrzebny.
Chłopie tylko systematyczna praca daje efekt. Założenia miałeś dobre, może przesadziłeś zbyt małym TP do SL, powinno być na odwrót no i z ryzykiem na transakcje.
Nic od razu nie ma. Pamiętaj że inwestowanie wymaga systematycznego otwierania transakcji, dzień w dzień. Statystyka i czas ma być po twojej stronie.

Za szybko się poddałeś.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

Piotrek91 pisze:A mi się mylą konta i niekiedy przez przypadek gram na koncie do testów zamiast na głównym, więc niekiedy jest więcej niż 5 pipsów :P , ale tak czy siak będę grał tak dalej, muszę tylko bardziej uważać :P

no to zobaczymy czy bedziesz taki radosny jak przez przypadek wyzerujesz konto

litosci...
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

mabe pisze:
Postępów nie ma, bo szczerze powiedziawszy nie mam czasu się z tym cackać. Pracuję teraz nad innym projektem. Jak dobrze pójdzie, to 1% dziennie nie będzie potrzebny.
Chłopie tylko systematyczna praca daje efekt. Założenia miałeś dobre, może przesadziłeś zbyt małym TP do SL, powinno być na odwrót no i z ryzykiem na transakcje.
Nic od razu nie ma. Pamiętaj że inwestowanie wymaga systematycznego otwierania transakcji, dzień w dzień. Statystyka i czas ma być po twojej stronie.

Za szybko się poddałeś.
To prawda, szybko się poddałem. Teraz się muszę skupić na zarabianiu, projekty rozrywkowe muszą poczekać.
Pomysły na rozegranie tego inaczej powoli kiełkują ;)

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Są dwa rodzaje traderów(przynajmniej ja to tak postrzegam) jedni trzymają sie swojego systemu i pomimo niepowodzeń nie zmieniają go (takich jest jak na lekarstwo) i tacy,którzy po kilku,kilkunastu stratach szukają od nowa.pozdrowienia dla wszystkich,którzy to rozumieją.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Mr.T pisze:Są dwa rodzaje traderów(przynajmniej ja to tak postrzegam) jedni trzymają sie swojego systemu i pomimo niepowodzeń nie zmieniają go (takich jest jak na lekarstwo) i tacy,którzy po kilku,kilkunastu stratach szukają od nowa.pozdrowienia dla wszystkich,którzy to rozumieją.
a potem się dziwią dlaczego jeden zarabia po 3 mc na FX a inny po 5 latach nie daje rady :mrgreen:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Microbi pisze:
Mr.T pisze:Są dwa rodzaje traderów(przynajmniej ja to tak postrzegam) jedni trzymają sie swojego systemu i pomimo niepowodzeń nie zmieniają go (takich jest jak na lekarstwo) i tacy,którzy po kilku,kilkunastu stratach szukają od nowa.pozdrowienia dla wszystkich,którzy to rozumieją.
a potem się dziwią dlaczego jeden zarabia po 3 mc na FX a inny po 5 latach nie daje rady :mrgreen:
Przy założeniu, że mają dochodowy system, wiele osób nie zarabia bo nie potrafi go stworzyć.

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

Są dwa rodzaje traderów(przynajmniej ja to tak postrzegam) jedni trzymają sie swojego systemu i pomimo niepowodzeń nie zmieniają go (takich jest jak na lekarstwo) i tacy,którzy po kilku,kilkunastu stratach szukają od nowa.pozdrowienia dla wszystkich,którzy to rozumieją.
Pewne rzeczy co dopiero zaczyna się rozumieć po pewnym czasie, kiedy się zrozumie, że to co się robi jest bezsensu i do niczego dobrego nie prowadzi,
kiedy się odpowie na pytanie "jak siebie widzisz za 5 lat, a jak chciałbyś siebie widzieć za 5 lat?" - wtedy zaczynają się zmiany.

Wielu ludzi przeraża zarabianie na fx / giełdzie i dlatego traktują to jako zabawę jak grę komputerową. Albo ktoś się obudzi z letargu albo zrezygnuje po pewnym czasie.
Tak czy siak życzę wszystkim dobrych decyzji niezależnie jaki kierunek wybiorą.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)

ODPOWIEDZ