Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
chyba już pisał że EA wyczerpał swoje możliwości
http://www.stevehopwoodforex.com/phpBB3 ... 80#p147856
http://www.stevehopwoodforex.com/phpBB3 ... 80#p147856
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Hmm, to USD/JPY mu również nie pyknie jeżeli chodzi o cykl. Nie widzę powodu do dalszego wzrostu USD/JPY. Zwłaszcza że dolar się osłabi i nie wiem czy im nie posłużą jutrzejsze dane do potężnej zwały. Chyba że USD/JPY przytrzymają w konsolidacji ale nie wydaje mi się - > Daily. Zobaczcie na dolara przez pryzmat tego co się dzieje na USD/CAD. Dodajcie do tego to, że czasami to właśnie w piątek tworzy się nowe low/high dla kolejnych 3 dni (piątku, poniedziałku i wtorku).
PS. kończąc pisać tego posta widzę że USD/CAD kontynuuje spadek
PS. kończąc pisać tego posta widzę że USD/CAD kontynuuje spadek

No i EUR/AUD spadło tak jak wspomniałem. Jakkolwiek, podtrzymuję że dobrze jest wypatrywać tych W i M ale nie należy im wierzyć bezgranicznie, a na całość spoglądać poprzez ogólny trend. W sumie warto obserwować kilka interwałów ale nie przywiązywać się do tych wyższego rzędu na dłużej, ale mieć je z kolei z tyłu głowy jako odniesienie do tego co się dzieje. Niby każdy o tym wie i jest to oczywiste ale to w sumie duży krok do zarabiania na FX.
No i umiejętność zamknięcia pozycji. Gdy nabiera się wątpliwości to należy pozycję zamknąć a nie trzymać z usilnym przekonaniem - no bo przecież mamy M lub W. W sumie chciałbym się nauczyć trzymać pozycję dłużej niż 1-2 dni ale często kończy się to tak, że ucina mi zysk. Niektórzy twierdzą że najtrudniejszy jest daytrading a jak na ironie dla mnie znacznie trudniejsza jest gra długoterminowa
Ale to chyba głównie już kwestia charakteru.

No i umiejętność zamknięcia pozycji. Gdy nabiera się wątpliwości to należy pozycję zamknąć a nie trzymać z usilnym przekonaniem - no bo przecież mamy M lub W. W sumie chciałbym się nauczyć trzymać pozycję dłużej niż 1-2 dni ale często kończy się to tak, że ucina mi zysk. Niektórzy twierdzą że najtrudniejszy jest daytrading a jak na ironie dla mnie znacznie trudniejsza jest gra długoterminowa

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
maccyw co ty oglosiles konkurs na pokazywanie swoich zyskow czy jak
chcesz sie pochwalic czy pozalic?

chcesz sie pochwalic czy pozalic?

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
ktos ma jakis aktualny october wrzucajcie mamy konkurs maccyw oglasza nie wiem co bedzie nagroda glowna mam nadzieje ze nowe Porsche stawia 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- marcinmijagi
- Pasjonat
W pażdzierniku było już 10 dni handlu, pokazujecie pozycje z 2-3 dni, więc podpisywanie tych obrazków "october" jest troche przesadzone. Jeśli chcecie sie pochwalić efektywnym tradingiem, to publikujcie wyniki przez myfxbook lub coś podobnego, bedzie wszystko jasne. A jeżeli nie jesteście w stanie udowodnić że wasze obrazki to nie przypadek, to dajcie sobie spokój z takimi screenami, bo tylko mydlicie ludziom oczy. Czytają to początkujący i sie nakręcają na szybki, łatwy zarobek.
Cytaty, pipsów nie dają.
popieram przedmówce 
zresztą te screeny wyglądają na demo,
kto normalny gra takimi lotami

zresztą te screeny wyglądają na demo,
kto normalny gra takimi lotami
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
niech sie swiezaki nakrecaja reklama dziwgnia handlu 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Sądząc po screenach koledzy zamykają transakcje na zasadzie - jak jest zysk to można zamykać XD Gra bez SL jest ok na demo, na realu niestety trochę gorzej to wychodzi. Jeśli tyle czasu siedzicie na demo (po kilka lat) to może warto jednak rozważyć zmianę strategii na jakąś sensowną w końcu XD