XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Re: XEMarkets

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

Otwarcie promocyjnego rachunku rzeczywistego z bonusem 100 Euro dotyczy wyłącznie nowych Klientów XM: 1 promocyjne konto na 1 Klienta/nr IP (otwarcie ww. rachunków przez np. męża i żonę jest zabronione).

Na rachunku promocyjnym zezwolone jest: scalping, handlowanie podczas wydarzeń makroekonomicznych oraz korzystanie z EA.

W razie jakichkolwiek pytań proszę się kontaktować ze mną osobiście: piotr@xm.com lub przez forum.

Piotr Kurszewski
Business Development Manager
Obrazek
XM - Excellent Execution

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

XM-Polska pisze:Otwarcie promocyjnego rachunku rzeczywistego z bonusem 100 Euro dotyczy wyłącznie nowych Klientów XM: 1 promocyjne konto na 1 Klienta/nr IP (otwarcie ww. rachunków przez np. męża i żonę jest zabronione).

Na rachunku promocyjnym zezwolone jest: scalping, handlowanie podczas wydarzeń makroekonomicznych oraz korzystanie z EA.

W razie jakichkolwiek pytań proszę się kontaktować ze mną osobiście: piotr@xm.com lub przez forum.

Piotr Kurszewski
Obrazek
Jeszcze wczoraj pisał Pan co innego na temat konta na żonę. Zresztą rozmawialiśmy również telefonicznie i możliwość istniała, więc jak to dokładnie jest?
XM-Polska pisze:
kaktus3000 pisze:
dziamluk pisze:Wiecie czy bonus przysługuje jak się założy konto na drugą osobę z tego samego adresu IP :?:
Podpinam się pod pytanie, ponieważ żona też chce inwestować w XE a nie wiem czy nie zablokują mi konta z powodu tego samego IP?
Jak najbardziej Pańska żona może otworzyć u nas rachunek rzeczywisty (nota bene: nawet ta sama osoba może otworzyć tyle rachunków, ile uzna to za konieczne), natomiast bonus 100 euro nie będzie przyznany automatycznie właśnie przez to, że już taki jeden rachunek promocyjny został utworzony z tego samego IP. Natomiast jak już Pańska żona otworzy taki rachunek, to proszę przesłać do mnie maila i się tym bonusem zajmę osobiście.
XM-Polska pisze: Na rachunku promocyjnym zezwolone jest: scalping, handlowanie podczas wydarzeń makroekonomicznych oraz korzystanie z EA.
Może łatwiej byłoby napisać co jest konkretnie zabronione , ponieważ oprócz wymienionych przez Pana: "scalping, handlowanie podczas wydarzeń makroekonomicznych oraz korzystanie z EA." istnieje bardzo dużo innych sposobów inwestowania. Rozumiem, że są dozwolone tylko te które pan wymienił? ;)

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Jest to aktualizacja. Takie ograniczenie zostało wprowadzone dzisiaj.

Co do niedozwolonych praktyk, to pozostają one niezmiennie te same, co opisane wcześniej w tym wątku, w tym przede wszystkim:

- hedgowanie pozycji z użyciem bonusu na dwóch powiązanych ze sobą rachunkach XM i/lub u innego brokera

Odnośnik do wszelkich szczegółów dotyczących promocji bonusowej został podany wcześniej: http://www.xm.com/assets/pdf/terms/XM_B ... itions.pdf z taką zmianą, że na rachunku promocyjnym zezwolone jest: scalping, handlowanie podczas wydarzeń makroekonomicznych oraz korzystanie z EA.

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

Witam
XM-Polska pisze:- hedgowanie pozycji z użyciem bonusu na dwóch powiązanych ze sobą rachunkach XM i/lub u innego brokera
W związku z tym punktem muszę zapytać:

Czy zakładając u was konto użytkownik automatycznie jest zobligowany do ujawnienia wszystkich innych posiadanych pozycji u innych brokerów?

Czy w przypadku braku dowodów na NIE POSIADANIE pozycji przeciwstawnych u innych brokerów bonus jest zabierany?
Pozdrawiam

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: symu »

Dobra mi już zablokowali konto promocyjne za naruszenie regulaminu, tylko nie wiem co zrobiłem. Support też chyba nie wie co zrobiłem, takie odnoszę wrażenie :P

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

symu pisze:Dobra mi już zablokowali konto promocyjne za naruszenie regulaminu, tylko nie wiem co zrobiłem. Support też chyba nie wie co zrobiłem, takie odnoszę wrażenie :P
Pański rachunek został zablokowany przez pomyłkę, za co w imieniu firmy przepraszam. Niebawem te konto będzie ponownie dostępne do użytku.
QTrader pisze: Czy zakładając u was konto użytkownik automatycznie jest zobligowany do ujawnienia wszystkich innych posiadanych pozycji u innych brokerów?

Czy w przypadku braku dowodów na NIE POSIADANIE pozycji przeciwstawnych u innych brokerów bonus jest zabierany?
Nasz dział techniczny ma swoje sposoby, których nie mogę tu ujawnić, na wykrycie nieuczciwych praktyk. Proszę jedynie mieć na uwadze, że hedging wewnętrzny/zewnętrzny z użyciem bonusu jest u nas zabroniony i najmocniej proszę tego nie robić, gdyż i tak będzie to przez nas wykryte.

Jak to zostało wspomniane wcześniej, zawsze można obracać swoimi własnymi środkami bez użycia bonusu i wtedy nie ma żadnych tego typu obostrzeń.

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: symu »

Dziękuje bardzo Panie Piotrze już wszystko ok :)

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

symu pisze:Dobra mi już zablokowali konto promocyjne za naruszenie regulaminu, tylko nie wiem co zrobiłem. Support też chyba nie wie co zrobiłem, takie odnoszę wrażenie :P
Najciekawsze jest to, że zaskoczony ciekawą promocją rozesłałem informację do znajomych. Teraz się modlę, żeby nie pozakładali kont w XE, ponieważ nasza sieć internetowa w przypadku komputerów na wifi działa na jednym IP na kilka tysięcy klientów w Zabrzu i Gliwicach. Indywidualne publiczne IP mamy przyznane tylko do komputerów stacjonarnych a na wifi jest natowana maskarada, czyli wszyscy w sieci mają to samo IP.

Pragnę przypomnieć brokerowi XE, że IPv4 się skończyły w 2012 i RIPE już nie wydaje nowych numerów, ponieważ pula numeracyjna się skończyła. Obecnie można otrzymać jedynie pulę IPv6, ale broker jak widać zapomniał uruchomić serwer na nowych IPv6 :) a wymaga żeby każdy miał inny numer IPv4. Powtarzanie się IPv4 będzie niestety występowało coraz częściej do czasu upowszechnienia się IPv6. Niestety dostawcy Internetu niechętnie przechodzą na IPv6, ponieważ wiąże się to ze zmianą sprzętu sieciowego!

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

Nie przejmuj sie o ip, jest jeszcze taki cos jak id komputera:]
Przegladarka za pomoca skryptu, moze pobrac pelne dane o kompie, w tym wersje przegladarki i jej identyfikator oraz wersje windowsa i uzywane proxy.

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Bez obaw. Jesteśmy na bieżąco, jeśli chodzi o wszelkie tego typu kwestie techniczne.

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

ODPOWIEDZ