Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
-
- Pasjonat
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
w zakładce 'pozimy fibonaciego' masz Poziomy i Opis. Wydaje mi się że wpisałeś jakąś dużą liczbę i po prostu jest tak daleko oddalona że nie widać tego poziomu na wykresie ale jest gdzieś tam.. Jak wpisujesz w poziomach 0.5 to oznacza zniesienie 50% (nie wpisujemy 50). Jak wpiszemy 1.7 to dodamy poziom 170%.
a gdzie takie bonusy daja 100% ? wydaje mi sie ze roznie to jest u roznych brokerow . U mnie np mozna otrzymac 35 % ktore mozna wyplacic wedlug Programu Cash Out gdzie kazdy przehandlowany lot jest platny nawet do 3 USD . Wydaje mi sie ze dopóki nie stracisz calosci zawsze jest szansa ze cos wyjmiesz:) ale z bonusami to jest raczej tak ze trzeba nimi handlowac . Moze sie myle koledzy cos moze podpowiedza:)
Zastanawiam się nad prenumeratą jakiejś, że tak powiem branżowej prasy. Myślałem o Pulsie Biznesu ale jestem ciekaw co jeszcze godnego moglibyście polecić?
-
- Pasjonat
próbuję podłączyć konto do myfxbook.
Daję Narzędzia
opcje
publikator
wypełniam wg zaleceń.
Ale w zakładce dziennik wyskakuje error connecting.
Ktoś wie co jest nie tak?
Daję Narzędzia

forexsowicz91 pisze:próbuję podłączyć konto do myfxbook.
Daję Narzędziaopcje
publikator
wypełniam wg zaleceń.
Ja też nie mogłem nigdy publikatorem podłączyć.
Najlepiej podłącz za pomocą hasła inwestora. Najprościej i najszybciej.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Ja mam takie pytanko w MT4 jest takie coś jak krzyżyk za pomocą którego możemy obliczyć odległości co za tym idzie pipsy - moje pytanie jest następujące z tego co widzę są 3 wartości x / y / z - czy wartość y to wartość pipsow czy trzeba z tej wartości jeszcze jakoś je obliczyć ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam

pl4y3r2nd pisze:Ja mam takie pytanko w MT4 jest takie coś jak krzyżyk za pomocą którego możemy obliczyć odległości co za tym idzie pipsy - moje pytanie jest następujące z tego co widzę są 3 wartości x / y / z - czy wartość y to wartość pipsow czy trzeba z tej wartości jeszcze jakoś je obliczyć ?
Pozdrawiam
Y to wartość pipsów. Oczywiście jeśli masz kwotowania do 5 cyfr po przecinku w przypadku np EUR/USD to liczba 100 to 10 pipsów.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Pasjonat
możesz coś więcej napisać, jak to zrobić?Ja też nie mogłem nigdy publikatorem podłączyć.
Najlepiej podłącz za pomocą hasła inwestora. Najprościej i najszybciej.
Witam!
Czy jak wplace 5000zł, przy dzwigni 1:200 i bede lapal około 5 pipsów tygodniowo (oczywiscie te 5 jest na czysto tak to nazwijmy ) to zarobie 500zł/ tygodniowo, czy źle rozumiem mechanizm dzwigni
?
Czy jak wplace 5000zł, przy dzwigni 1:200 i bede lapal około 5 pipsów tygodniowo (oczywiscie te 5 jest na czysto tak to nazwijmy ) to zarobie 500zł/ tygodniowo, czy źle rozumiem mechanizm dzwigni

Walek pisze:Witam!
Czy jak wplace 5000zł, przy dzwigni 1:200 i bede lapal około 5 pipsów tygodniowo (oczywiscie te 5 jest na czysto tak to nazwijmy ) to zarobie 500zł/ tygodniowo, czy źle rozumiem mechanizm dzwigni?
Dźwignia pozwala Ci otworzyć pozycję o x większą niż masz kapitał. Czyli posiadając 5000zł możesz otworzyć pozycję o wielkości 1 000 000 zł. Tylko to nie znaczy, że musisz korzystać zawsze z maksymalnej dźwigni. Ale idąc Twoim tokiem rozumowania stać Cię na to, żeby 5pipsów warte było 500zł.
Pytanie tylko co zrobisz jak stracisz 15

Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów