Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 17 lis 2018, 10:46     Inwestuj z zaufanym, globalnym brokerem XM!



Profitowe EA - potrzebny Informatyk

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

BUF

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 335
  • Rejestracja: 15 mar 2007, 01:24
  • Lokalizacja: Warszawa

Profitowe EA - potrzebny Informatyk

Nieprzeczytany post24 paź 2012, 08:50

real - kapitał poczatkowy 22$ - agresywne inwestowanie.gif
Witam

Szukam informatyka, który popracuję ze mną nad nowym EA. Mam już zrobiony profitowy EA, chciałbym jeszcze uzupełnić jego pracę ( otwiera 1 transakcje dziennie) o automat o profilu skalpela. Zrobiłem już i sprawdziłem system manualny pod niego.

Kilka konkretów:
1. Zajmuje się zawodowo gra na Forexie od 6 lat.
2. 2 ostatnie lata spędziłem pracując nad uniwersalnym EA
3. EA jest uniwersalny, czyli nie jest zależny od kaprysów brokerów i giełdy, ponieważ pracuje na wykresie finansowym renko. Krótko mówiąc nie jest automatem sezonowym, który nagle może przestać przynosić zyski. Dowodem na to są backtesty od początku działalności giełdy jak i gra bieżąca na rachunku real.
4. Wiem bardzo dużo w temacie renko, nic nie jest w stanie w tej kwestii mnie zaskoczyć.
5. Jedynie, co potrzebuje to dobrego informatyka, który przełoży moją wiedzę na kody.

Poniżej kilka zasad i screenów, które przybliżą działanie nowego EA
1. Kolor szary – to czas grania przyszłego EA
2. Linie pionowe białe to zyskowne otwarcia, linie czerwone – transakcje stratne
3. Zasada otwarcia – zgodność koloru wskaźników trendowych oraz słupka wskaźnika na dole

Najlepiej skontaktować się ze mną na Skype – jacekbuf lub mailowo wbo.sa@wp.pl
Jacek
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

BUF

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 335
  • Rejestracja: 15 mar 2007, 01:24
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Profitowe EA - potrzebny Informatyk

Nieprzeczytany post30 paź 2012, 09:12

Dziękuję osobom zgaszającym się - nawiązałem już współpracę.
Offline
Awatar użytkownika

NiceFox

Pasjonat

Pasjonat

Re: Profitowe EA - potrzebny Informatyk

Nieprzeczytany post31 paź 2012, 10:18

Nie ma za co.

Mam cwanego robota i od razu wystartowałem, ponieważ znam te wszystkie wskaźniki.
Później dodałem do niego funkcje multipar.
2 transakcje skreślone to otwierane ręcznie.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.
Offline

artur_ar

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 30
  • Rejestracja: 09 gru 2009, 15:55
  • Lokalizacja: Rybnik
  • Pochwały: 6

Re: Profitowe EA - potrzebny Informatyk

Nieprzeczytany post06 lis 2012, 19:50

Mógłbyś podać nazwy tych wskaźników? Nie znam żadnego z nich a chcę sprawdzić te założenia, ea napiszę sobie sam.
Obrazek
Offline

BUF

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 335
  • Rejestracja: 15 mar 2007, 01:24
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Profitowe EA - potrzebny Informatyk

Nieprzeczytany post06 lis 2012, 20:28

A kogo pytasz , mnie czy kolegę powyżej ?
Offline

mabe

Gaduła

Gaduła

Re: Profitowe EA - potrzebny Informatyk

Nieprzeczytany post18 lis 2012, 11:36

Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Offline

BUF

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 335
  • Rejestracja: 15 mar 2007, 01:24
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Profitowe EA - potrzebny Informatyk

Nieprzeczytany post18 lis 2012, 12:05

Powiem krótko. Backtesty na renko niosą ze sobą wiele pułapek. Kto ich nie zna i nie wie jak je neutralizować, ten przeżyje wielkie rozczarowanie na realu.
Na tym video widać, że nie zostały włączone „wąsy” na świeczkach. Ten błąd powoduje, że EA na świeczkach przeciwstawnych „nie widzi” miejsca, aby otworzyć transakcję ( w tym wypadku stratną). Efektem tego jest nie otworzenie wielu transakcji, które byłby stratne. Stąd tez taki ładny wykres, jakże mylny do rzeczywistości.

-- Dodano: ndz 18-11-2012, 13:52 --

I jeszcze bardzo ważna rzecz. Aby test był wiarygodny trzeba tak umiejętnie przetworzyć dane aby w rubryce Błędy na Wykresie była wartość zero. Na renko wartośc modelowania nie jest istotna - to kwestia specyfiki backtestu na renko.
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

mabe

Gaduła

Gaduła

Re: Profitowe EA - potrzebny Informatyk

Nieprzeczytany post18 lis 2012, 13:14

A w jaki sposób wykonywać backtesty dla EA RenkoLiveChart_v3.2?
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Offline
Awatar użytkownika

personov

Maniak

Maniak

  • Posty: 2118
  • Rejestracja: 09 sie 2009, 20:27
  • Lokalizacja: Głogów
  • Pochwały: 39

Re: Profitowe EA - potrzebny Informatyk

Nieprzeczytany post18 lis 2012, 18:06

Mając już pewne doświadczenie w tej kwestii podpowiem, że EA również musi być odpowiednio przygotowane pod backtest. W kodzie trzeba uwzględnić to, że w backteście inaczej formowane są świece renko. Trzeba użyć różnych sztuczek w kodzie. Inaczej test będzie niewiarygodny, a wynik będzie przekłamany na korzyść tradera, więc rozczarowanie na realu może być gorzkie.
Solą życia jest kasa.
Offline
Awatar użytkownika

matka

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 1103
  • Rejestracja: 17 lis 2008, 15:53
  • Lokalizacja: KT1
  • Pochwały: 10

Re: Profitowe EA - potrzebny Informatyk

Nieprzeczytany post23 gru 2012, 23:08

Panowie jeśli mogę spytać, jak rozwiązaliście problem punktu początkowego do liczenia renko?
Obrazek
Unfortunately, more to come
Następna

Wróć do Programowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości